Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Αντι για Πανηγυρικό 25ης Μαρτίου 2021: Η σύντομη, αλλά συγκλονιστική ομιλία μιας κυπριωτοπούλας για την Επανάστασι! (Το κείμενο και το βίντεο)

«Ας σωπάσουν οι προσκυνημένοι· και ας βροντοφωνάξουν οι γενναίοι ότι "θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία!»


 Από μια νεαρή κοπέλα στην Κομοτηνή ο καλύτερος πανηγυρικός για την Επέτειο της Εθνικής μας Εορτής! Πρόκειται για μια Κύπρια φοιτήτρια που είχε το θάρρος σε μια μικρή συγκέντρωση πολιτών στο Ηρώο της πόλης να μιλήσει με νεανική παρρησία και εθνικό παλμό για την σημασία της Διακοσιετηρίδας. Την θαρρετή παρουσία της με το ελληνοπρεπές ήθος στον λόγο της την θαυμάσαμε στο you tube. Και μας έκανε να νιώσουμε υπερηφάνεια και ελπίδα περισσότερο κι από τα πλάνα της in vitro στρατιωτικής παρέλασης.

Στο (απομαγνητοφωνημένο) κείμενο: Την ακούμε να μιλάει για

«την ωραία Επανάστασι, την ανεξίτηλη εκείνη ομοψυχία μιας φούχτας Ελλήνων. Ο ξεσηκωμός εκείνος είναι καταδικασμένος να περάσει στην αιωνιότητα, να γραφτεί με τα πιο χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας του Έθνους.

Διακόσια χρόνια και τίποτα δεν θυμίζει την Ελευθερία που οραματίστηκεν ο Κολοκοτρώνης, ο Μπότσαρης, η Μπουμπουλίνα και τόσοι άλλοι. Γιατί η σημερινή ημέρα, κύριοι, δεν είναι οι σημαιοστολισμοί, οι πανηγυρικές ομιλίες, οι επιδεικτικές καταθέσεις στεφάνων. Είναι η ελευθερία διακίνησης, η ελευθερία έκφρασης, η λευτεριά στον αλύτρωτο Ελληνισμό. Γι αυτό σήμερα ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού σε αυτόν τον επικό αγώνα ας σωπάσουν οι προσκυνημένοι και ας βροντοφωνάξουν οι γενναίοι ότι θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία!

Έλληνες όπου κι αν βρίσκεστε μην επαναπαύεστε: 200 χρόνια και ο αγώνας συνεχίζεται! Καλή Λευτεριά!».

 

Το βίντεο:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: