Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

«Το παραμιλητό του μεθυσμένου» παραληρηματικό κείμενο, μονόλογος, του Σελλενίδη. Ως σημερινό αντίφωνο στο εκστατικό κέρασμα του Παλαμά με το Νέκταρ του 1821.

 


Το παραμιλητό του μεθυσμένου:

Ά, ρε Παλαμά, πού ναι τα δικά σας τα Πνεύματα; Να μας μιλήσουν για τα ἱερά χώματα και τα για αἳματα; Να μας κατανύξουν την ψυχή μας με τα θαύματα, να μας δροσίσουν με τα νάματα, να μας εμπνεύσουν με τα Ὁράματα! 

Άλλαξαν τα καλλιτεχνικά και τα εκπαιδευτικά πράγματα στο ελλαδικό το πτωχευμένο, όπως και στο άλλο ελληνόφωνο κρατίδιό μας στην Μεγαλόννησο:  Σήμερα αντί για το κρασί τ’ αθάνατο του 21 και την ιερά μέθη του, δυτικοθρεμμένοι ντήλερς και καλοπληρωμένοι ιστρούχτορες μας κατακλύζουνε κερνώντας μας διάφορα άλλα οινοπνευματώδη, συνήθως νοθευμένα με κυτταροτοξικές σοβιετικές βότκες και επίσης ξεθυμασμένες νατοϊκές κοκακόλες. 

Τελευταία άλλοι μασκοφόροι λαθρεμπορεύονται ακόμη και οπιούχα τρομολάγνα σκευάσματα, πόσιμα (πιθανόν να γίνουν και ενέσιμα) σε διάφορες πολυεθνικές και παγκοσμιοποιημένες γεύσεις. Κάποιοι (που τους λένε ψεκασμένους) ψιθυρίζουν πως στις τελευταίες παρτίδες τα εισαγόμενα αυτά ποτά περιέχουν εκτός από μυοχαλαρωτικά ιχνοστοιχεία και κινεζικό υπο μεγάλη αραίωσι εξασθενημένο, αλλά ιοβόλο κι υπό μετάλλαξι ορό...

 

Αλέξανδρος ΣΕΛΛΕΝΙΔΗΣ

1 σχόλιο:

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Συνοδευτικό της ανάρτησης σχόλιο προοριζόμενο για σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ούτε θυμάμαι άν τό βαλα και πού. Σημασία έχει τώρα που το ξαναβρήκα να το διασώσω:

Νεο-"Ελληνες"! Ευρωπαϊκά ντυμένοι Χατζηαβάτες και μεταλλαγμένοι ελληνόφωνοι, στα φόρα διακινούν ελεύθερα αλλοτριωμένο '21 και άλλα μύρια αντιεπαναστικά κι ενδοτικά.