Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Ο «θάνατος» του παίκτη «Παλαμήδης» στο Ikariam. Sipario anche per il giocatore dal nome “Palamedes” su Ikariam (e le caratteristiche del suo conto). The player “Palamedes” in the browser game Ikariam (world Epsilon in the Greek server) and the closing of his account.

 

Τίτλοι τέλους καί για τον παίκτη με το ηρωικό όνομα «Παλαμήδης» στο «Έψιλον» του Ικάριαμ! Για το Ικάριαμ έχουμε από πολύ παλιά γράψει. (Και κάποιος 12χρονος  "Ιλίντ Νταρά" ακόμα πιο παλιά!) Όπως και τα και τα σχετικά με τον παίκτη Neospalamedes. Τώρα ποιος να είναι αυτός ο παίκτης ελληνικώ ονόματι «Παλαμήδης»; 

Έλα μου ντέ! Υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως θα μπορούσε κάποιος άλλος ανάμεσα στα 7 δισεκατομμύρια της ανθρωπότητας να έχει επιλέξει για τα 11 ονόματα των εικονικών πόλεων αυτού του διαδικτυακού παιχνιδιού (browser game) τις ονομασίες: Άβαξ, Πεσσός, Αγία Παλαμηδεία, Ναυπλεία, Γρηγορία, ΠΥΞ και Λάξ, Αθηνά Σκιράς, ΑΛΣ δ-Ε ΜΥΡ, Σωκράτεια Ρήσις, Χαλκίς και …ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ; Άλλος δηλαδή από τον ... υποφαινόμενο διαχειριστή;


 Χρόνια, πράγματι, κράτησε η ...κολώνια του Ικάριαμ καί για τον υπογραφόμενο. Και κάποια στιγμή αφού είχε ιδρύσει και την δική του Συμμαχία (πρώτα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, μετά ΑΝΑΞ) το παράτησε δοκιμαστικά. Μπήκε όπως το λένε «σε διακοπές». 
Όταν όμως κατά την διάρκεια των περσινών καλοκαιρινών διακοπών δοκίμασε να το ξαναπιάσει στα χέρια του, διαπίστωσε με απογοήτευσι πως ο λογαριασμός του είχε αποδεκατιστή. Όχι μόνο από τους άλλους ανταγωνιστές, παίκτες του «κόσμου», αλλά και ως αποτέλεσμα ριζικών και δυσμενέστατων αλλαγών που είχαν κάνει οι σχεδιαστές του παιχνιδιού.

Κατ επανάληψι, βέβαια, είχε σκεφθή να σταματήση εντελώς το παίξιμο στο παλιό του και παλιωμένο πια παιχνίδι φυλλομετρητή.  


 Τές-πα, που λένε και οι πιστσιρικάδες! Εδώ και λίγες μέρες είναι οριστικό: Τίτλοι τέλους και για τον μπαμπά τού «Neospalamedes». Χαμένες ώρες –αμέτρητες!?- με σχέδια, βαθμολογίες, συνεννοήσεις, φιλίες, κανόνες, μηνύματα, μάχες, Συμμαχίες, πολέμους, προδοσίες κλπ, όλα στον κάλαθο των αχρήστων. Στον χωρίς πάτο κουβά του διαδικτύου…

Αλλά, όπως είχαμε κάνει και με εκείνον, ας καταγράψουμε συνοπτικά τα κύρια χαρακτηριστικά του λογαριασμού του μπαμπά και μαζί κάποιες ιδιαιτερότητες σχετικές και με τις προτιμήσεις του σαν ύστατο αποχαιρετισμό.


Η μεγαλύτερη πόλι της "Αυτοκρατορίας" τού «Παλαμήδης» είναι/ήταν επιπέδου 37 (Αγία Παλαμηδεία), ενώ η μικρότερη έχει επίπεδο 29 (Πυξ και Λάξ).

 Βέβαια με πνεύμα ειλικρίνειας ο υπογραφόμμενος παραδέχεται πως για εγωιστικούς λόγους δεν θα διαγράψει τώρα με μιάς τον λογαριασμό (πράγμα που έτσι κι αλλιώς θα γίνει κάποτε αυτόματα), αλλά θα τον εγκαταλείψη απλώς ανενεργό.

Με την ματαιοδοξία να κρατηθή ζωντανή -όσο αυτό είναι δυνατόν--  στον εικονικό κόσμο («΄Εψιλον») τού εν λόγω παιχνιδιού, (η φήμη, το όνομα και τα σχετικά), του ομώνυμου  Ήρωά του…

 





 

ΥΓ Κρατάω πάντως για το κλείσιμο, το τελικό σχόλιο (μου άρεσε) εκείνης της αντίστοιχης ανάρτησης:

«… ασήμαντες λεπτομέρειες όλα αυτά για ένα ήδη παρατημένο άυλο σκουπίδι,
ένα σε λίγο ολότελα ξεχασμένο ψηφιακό ίχνος μέσα στο χάος ενός ιντερνετικού μικρόκοσμου...
»



Δεν υπάρχουν σχόλια: