Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Το σκάκι της Εύβοιας (και ...της Χαλκίδας) στην Ε.Σ.Ο.! Η εκλογή του Π. Γιαννούτσου στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας!

Είναι νωρίς να σχολιάσω αναλυτικότερα το πανελλήνιας (σκακιστικής) κλίμακας γεγονός που σημειώθηκε κατά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξι Προέδρου (και Διοικητικού Συμβουλίου) της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, ήτοι την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Ελλ, Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Κι αν είναι το μείζον η μετά από δεκαετίες απομάκρυνσι του Γιώργου Μακρόπουλου από τον θρόνο, εεε συγγνώμη, από τον προεδρικό θώκο, της ΕΣΟ, είναι πολύ σημαντικό, θα τολμούσα να πώ ιστορικής σημασίας, για το σκάκι της Εύβοιας, το γεγονός της εκλογής του Παναγιώτη Γιαννούτσου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας!  

Ο φίλος τέως Πρόεδρος της Ευβοϊκής Ε.Σ. είναι άνθρωπος με κοινωνική-επαγγελματική αναγνώρισι στην πόλι μας, με πνευματική καλλιέργεια και ήθος και, επίσης πολύ σημαντικό, με σκακιστική παιδεία και μάλιστα αγωνιστικά ενεργός. Όχι, δηλαδή, κάποιος άσχετος με το άθλημα που βρέθηκε στον χώρο από υστεροβουλία, τυχοδιωκτισμό ή από στείρο παραγοντισμό. 


Έχω την τιμή να τον γνωρίζω από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία (επι μιαν περίπου 15ετία) του μεγαλύτερου και παλαιότερου σκακιστικού συλλόγου της Εύβοιας, και από την πρώτη στιγμή μπορώ να πώ οτι υπήρξε μια εν γένει φιλική αντιμετώπισι στο πρόσωπό μου· ιδιαιτέρως μετά την απομάκρυνσί μου από τον πρώτο μου σύλλογο, την Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» και την ίδρυσι του δεύτερου συλλόγου μου, τον «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ».  

 Όλο αυτό το διάστημα ο αμοιβαίος σεβασμός οδηγούσε τα δύο ανελλιπώς ενεργά στην Χαλκίδα σωματεία μας, σε αυξανόμενους ρυθμούς συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Καί στο αγωνιστικό, αλλά καί στο σχολικό σκάκι. Ο Παναγιώτης Γιαννούτσος καί ως εν ενεργεία Πρόεδρος της ΤΕΣΣΣΕ έχει επιδείξει αποτελεσματική δραστηριότητα, πνεύμα συναίνεσης και οργανωτικές αρετές.  Ομολογουμένως η συμβολή του στην πρόοδο του Συλλόγου του είναι ισάξια, αν όχι  ανώτερη, από εκείνη του εμβληματικού προκατόχου του, του αξιομνημόνευτου Νίκου Γιαμαρέλλου.  


 Είναι ευχής έργον, λοιπόν, που στις πρόσφατες εκλογές, όπου εμείς ατυχώς δεν είχαμε δικαίωμα ψήφου, ο Παναγιώτης έτυχε ευρείας αποδοχής από τους εκπροσώπους των σκακιστικών σωματείων όλης της Ελλάδας, τέτοια ώστε κατάφερε να εκλεγή έβδομος κατά σειράν.

Το ευβοϊκό σκάκι έχει στο πρόσωπό του στραμμένο το βλέμμα με δικαιολογημένα  πρωτοφανείς σε διαστάσεις προσδοκίες.

Τον συγχαίρουμε και εμείς με την σειρά μας και χαιρετώντας με ξεχωριστή ικανοποίησι την εκλογή του, του ευχόμαστε Καλή Δύναμι στο έργο του!

 

ΥΜ, Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης

[Πρόεδρος ΔΣ του «Α.Ε.Κ. "ἉΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ και

Ιδρυτής της Σ. Α. Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς»]

 



 

ΥΓ Εννοείται ότι συγχαίρουμε και τον νέο Πρόεδρο και τα άλλα νεοεκλεγέντα μέλη του ΔΣ της ΕΣΟ. Ευχές για Καλή Θητεία σε όλους· επ’ αγαθώ του Ελληνικού Σκακιού!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: