Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΔΡΕΣΔΗΣ: ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ! 38th Chess Olympiad Round 2; GREECE 2-2 vs USA’s "DREAM TEAM"

OLIMPIADI A DRESDA Giro 2; Pereggio x la Grecia contro i favoriti Statunitesi

Εξαιρετικό το ξεκίνημα για την Εθνική μας ομάδα των ανδρών στην Ολυμπιάδα της Δρέσδης. H αποτελούμενη από τους Παπαϊωάννου, Κοτρωνιά, Χαλκιά, Μπανίκα και Μαστροβασίλη αντιπροσωπευτική ομάδα μας, μετά την σαρωτική νίκη με 4-0 στον α΄ γύρο (απέναντι στην κατώτερη ομάδα του Μεξικού), απέσπασε ισοπαλία (2-2) στον αποψινό αγώνα της με την ισχυρότατη ομάδα των Η.Π.Α. και παραμένει, με τους τρείς βαθμούς, κοντά στην κορυφή (22η θέσι ανάμεσα σε 154 ομάδες).

ΗΠΑ – ΕΛΛΑΣ 2-2 !
Η ταυτότητα της συνάντησης:
Kamsky Gata 2729 - Papaioannou Ioannis 2597 ½ : ½
Nakamura Hikaru 2704 - Kotronias Vasilios 2587 ½ : ½
Onischuk Alexander 2644 - Halkias Stelios 2584 1 : 0
Akobian Varuzhan 2606 - Mastrovasilis Dimitrios 2572 0 : 1

Η Ελλάδα έχοντας ισχυρή σύνθεσι -- 5 ΜΔΜ με μέσο όρο 2580 περίπου βαθμό δυναμικότητας (ΕΛΟ)-- βρίσκεται στην θέσι 27 στην "starting list" της διοργάνωσης και στόχος της είναι μια καλή εμφάνισι και ένα πλασάρισμα μέσα στην 20άδα.
Το μέγεθος της αποψινής επιτυχίας θα σταθμιστή καλύτερα στο τέλος των αγώνων, όμως πρόκειται για εξαιρετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες με την 10η θέσι στην λίστα εκκίνησης του ολυμπιακού τουρνουά.
Μάλιστα το πόσο ιδιαίτερα φιλόδοξη είναι εφέτος η Αμερικάνικη ομάδα το καταδεικνύουν οι δηλώσεις των Αμερικανών πως κατεβάζουν εφέτος την ισχυρότερη ομάδα στην ιστορία τους.
Συγκεκριμένα ο Γιασσέρ Σεϊραβάν, εκτός από το παραπάνω, δήλωσε ότι ο Κάμσκυ (Kamsky Gata 2729 ) και ο Νακαμούρα (Nakamura Hikaru 2704) στην α΄ και β΄ σκακιέρα, αντιστοίχως, «ξεχειλίζουν από αυτοπεποίθησι και είναι επικίνδυνοι παίκτες που μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε, άμα βρεθούν στην μέρα τους».
Παράλληλα και ο Λάρυ Κρίστιανσεν είπε πως «Οι Αμερικανοί είναι υποβαθμολογημένοι σε σχέση με τους Ευρωπαίους, και ότι μπορούν να τερματίσουν μέσα στην πρώτη πεντάδα!».
Εμείς να θυμίσουμε μόνο πως οι Αμερικανοί στην τελευταία Ολυμπιάδα του 2006 κατέκτησαν το Χάλκινο μετάλλιο (πίσω από τις άλλες δύο μέγιστες εκπλήξεις των προπέρσινων αγώνων στο Τορίνο, την Αρμενία και την Κίνα (χρυσό και αργυρό, όπως θα ξέρετε, μετάλλιο, αντιστοίχως)!

Για τον 3ο γύρο κληρωθήκαμε με την Γαλλία, ενώ στην κορυφή δεσπόζει η συνάντησι Κούβα - Ρωσσία.

Εξ ίσου καλά ξεκίνησε και η Εθνική μας Γυναικών (Ισοπαλία 2-2 στον α΄γύρο με Μογγολία, νίκησε 3-1 τις Φιλιππίνες στον δεύτερο) η οποία κληρώθηκε για τον 3ο γύρο με την Ινδονησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: