Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΑΒΑΞ & ΠΕΣΣΟΙ: Α΄ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ (Βαθμολογίες + 21 φωτο). Il nostro Circolo: 1o Torneo Scacchi Scolastici a Calkida, part 2.

Από την διοργάνωσι του Διασχολικού Τουρνουά της Κυριακής, χρωστάμε το σημαντικότερο στοιχείο των αγώνων: τις γενικές βαθμολογίες των Ομίλων με τα ονόματα των παιδιών! Πριν τις δημοσιεύσουμε παρακάτω με άλλες 21 φωτογραφίες, ένα απαραίτητο επεξηγηματικό σχόλιο:

Κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία έχουμε την συνήθεια να προσκαλούμε τους μαθητές μας απο τα μαθήματα σκακιού που οργανώνουμε στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης σε μια αποχαιρετιστήρια αγωνιστική εκδήλωσι με την οποία σφραγίζουμε την σχολική χρονιά. Έτσι, επι τρία χρόνια διοργανώναμε Ομαδικά Σχολικά Πρωταθλήματα στην Χαλκίδα, (το 1ο Ομαδικό Σχολικό στο 7ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, με 80 περίπου μαθητές, το 2ο στο 3ο Δημοτικό με 150 μαθητές, το 3ο στο 4ο Γυμνάσιο με 80 μαθητές), πάντα για μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Πέρυσι, όπως μπορείτε να δήτε στο Ιστολόγιό μας, δοκιμάσαμε να διευρύνουμε τον θεσμό (καλώντας συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Χαλκιδαίων!) διοργανώνοντας το πρώτο Ευβοϊκό Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού, και όμως λίγο έλειψε να …σπάσουμε τα μούτρα μας. Κάποιοι που ενοχλούνται από το έργο μας ενορχήστρωσαν ένα τσουνάμι αντίδρασης που έπεσε πάνω καί σε εμάς, το Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ΑΒΑΞ και ΠΕΣΣΟΙ, εν προκειμένω καί τον ίδιο τον Οργανισμό Άθλησης, και μέχρι την τελευταία στιγμή δοκίμασαν να ματαιώσουν την διοργάνωσι (ή να την δώσουν –αναβάλλοντάς την- στον ανταγωνιστή μας). Στην εναντίον μας παρέμβασι αναμίχθηκαν όχι μόνο το τότε ΔΣ της ΕΣΟ, αλλά και ο Δήμος της Χαλκίδας! Το 1ο Ευβοϊκό Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού τελικά (χάρις και στην γενναία στάσι του τότε Προέδρου του Οργανισμού Άθλησης, κ. Σταύρου Φώτου) έγινε και με απόλυτη επιτυχία (παρ' όλη την αντίδρασι, μας εμπιστεύθηκαν 83 παιδιά!!), η αναπάντεχη/τραυματική εμπειρία όμως της από ψηλά υπονόμευσής μας, αν δεν τρομοκράτησε κάποιους φίλους και μέλη από τον Σύλλογό μας, σίγουρα κάποιους τους αποθάρρυνε.
Ως αποτέλεσμα, εφέτος όχι μόνο ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ, αλλά ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΔΡΑΝΕΙΣ. Την τελευταία όμως περίοδο της χρονιάς, κάποιοι καταφέραμε να αποτινάξουμε την απογοήτευσι και την απαισιοδοξία και σκεφτόμενοι τα παιδιά των σκακιστικών τμημάτων των Σχολείων που περιμέναν πώς και πώς την διοργάνωσι, σκεφτήκαμε να μην τα απογοητεύσουμε.
Έτσι χωρίς πολύ δημοσιότητα, χωρίς χορηγούς, χωρίς μεγαλοεπισήμους, καλέσαμε τα παιδιά και τους γονείς τους σε μια λίγο πιο μικρή, αλλά όλο φρεσκάδα διοργάνωσι: Το ΠΡΩΤΟ Διασχολικό Τουρνουά στην ιστορία του σχολικού σκακιού στην Χαλκίδα! Και αυτοί οι υψηλοί καλεσμένοι μας, τα παιδιά, μας ετίμησαν –για μια ακόμη φορά.
Όλα τα άλλα, πάνε σε δεύτερη μοίρα…


















{Στις δύο τελευταίες φωτογραφίες ο κ. Γιαννούτσος παίζει φιλικές παρτίδες στα διαλείμματα των κληρώσεων}
ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ











.
.
.
.


Β΄ ΟΜΙΛΟΣ












.


Γ΄ΟΜΙΛΟΣ















*




Για τις βραβεύσεις, τις απονομές και την τελετή λήξης, σας παραπέμπουμε σε προηγούμενη ανάρτησι (Α΄μέρος, με το Δελτίο Τύπου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: