Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΑΒΑΞ & ΠΕΣΣΟΙ: Α΄ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ. Il nostro Circolo: 1o Torneo Scacchi Scolastici a Calkida (1ma parte)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την περασμένη Κυριακή, 14.06.09, το «Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ», διοργάνωσε στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας σχολικούς σκακιστικούς αγώνες με την επωνυμία «1ο Διασχολικό Τουρνουά, Χαλκίδα 2009».

Στους αγώνες συμμετείχαν 56 μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ανάμεσά τους και τρία νηπιάκια, από 6 διαφορετικά Σχολεία της πόλης μας.
Το Τουρνουά διεξήχθη σε τρείς Ομίλους (με ξεχωριστές βραβεύσεις για τους τρείς πρώτους της γενικής Βαθμολογίας και ξεχωριστά για τα τρία πρώτα κορίτσια, ενώ υπήρχε και Κύπελλο για το πρώτο σε διακρίσεις Σχολείο) με σύστημα κληρώσεων Ελβετικό 5 γύρων.

Στον Πρώτο Όμιλο διαγωνίστηκαν μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β΄ τάξης των σχολείων της Χαλκίδας.





Στον Δεύτερο Όμιλο διαγωνίστηκαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ και της Δ΄ τάξης









ενώ στον Τρίτο Όμιλο διαγωνίστηκαν μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης.










Ο συναγωνισμός των παιδιών ήταν μεγάλος, όπως φάνηκε κι από τις πολλές ισοβαθμίες.
Στον Πρώτο Όμιλο στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν ο Νίκος Μπεληγιάννης (μαθητής Νηπιαγωγείου!) και η Ματίνα Τουρατζίδη (μαθήτρια του 7ου Δημοτικού) με 4,5 βαθμούς. Ακολούθησαν στις θέσεις 2-5 τρία παιδιά, η Ελευθερία Καμινάρη και ο Γεράσιμος Καμινάρης (μαθητές του 20ου Δημοτικού), και ο Κωνσταντίνος Κακάτσος (μαθητής του 1ου Δημοτικού Σχολείου) ισόβαθμα με 4 βαθμούς. Στην κατηγορία Κοριτσιών βραβεύθηκαν:
Η Ματίνα Τουρατζίδη (7ο ) με χρυσό μετάλλιο, ως πρώτο κορίτσι.
Η Ελευθερία Καμινάρη (20ο) με αργυρό ως δεύτερο, και
Η Μαργαρίτα Αδοσίδη μαζί με την Ελένη Μεταξά (ισόβαθμες με 3 βαθμούς, και οι δύο μαθήτριες του 7ου Δημοτικού) με χάλκινο.
Στον Δεύτερο Όμιλο στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν: ο Κωνσταντίνος Καββαθάς και ο Γιώργος Σοϊλεμέζης (μαθητές του 20ου Δημοτικού Σχολείου). Με 4,5 βαθμούς ο καθένας μοιράσθηκαν το χρυσό μετάλλιο. Με αργυρό μετάλλιο βραβεύθηκαν ο Μάνος Δασκαλάκης και ο Γιάννος Παράνομος (μαθητές του 7ου Δημοτικού) καθώς ισοβάθμησαν με 4 βαθμούς. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Στάθη Τερερέ, μαθητή του 1ου Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος ακολούθησε με 3,5 βαθμούς. Στην κατηγορία Κοριτσιών βραβεύθηκαν:
Η Βάλια Κηρύκου (1ο Δημοτικό) με χρυσό μετάλλιο, ως πρώτο κορίτσι,
Η Κατερίνα Μπεληγιάννη (19ο Δημοτικό) με αργυρό ως δεύτερο, και
Η Ανδριώτη Στεφανία (1ο Δημοτικό Χαλκίδας) με χάλκινο.

Στον Τρίτο Όμιλο στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν: ο Νίκος Δασκαλάκης (του 7ου Δημοτικού Σχολείου) και ο Βαγγέλης Ρακαντάς (του 20ου Δημοτικού) με 4 βαθμούς. Ακολούθησαν οι Μιλτιάδης Μεταξάς και Μάριος Μετοχιάτης (συμμαθητές στο 7ο Δημοτικό Σχολείο) με 3,5 βαθμούς, ενώ με χάλκινο λόγω ισοβαθμίας (στους 3 βαθμούς) βραβεύθηκαν οι: Βούλα Ζησίμου (μαθήτρια 7ου Δημοτικού – και χρυσό μετάλλιο ως πρώτο κορίτσι!), ο Γιάννης Σφυρίδης (20ο Δημοτικό) και η Μαρία Φλόκου (μαθήτρια 7ου Δημοτικού –και αργυρό μετάλλιο, ως δεύτερο κορίτσι στον Όμιλο).
Νικητής στην ομαδική βαθμολογία (πίνακας μεταλλίων) ανεδείχθη το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος!
Τη απουσία λοιπών επισήμων, τις απονομές επάθλων έκαναν: στον πρώτο Όμιλο ο κ. Γιαννούτσος Παναγιώτης, ως πρόεδρος της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών,

στον δεύτερο Όμιλο ο κ. Μπεληγιάννης Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός, ως εκπρόσωπος του διευθυντού του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χαλκίδος, και στον τρίτο Όμιλο ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδος και Διεθνής Μαίτρ στο Σκάκι, επικεφαλής Διαιτητής των Αγώνων και αρχιπροπονητής του Συλλόγου μας, κ. Σκαλκώτας Νικόλαος.
Το Κύπελλο στο Σχολείο (το 7ο Δημοτικό) που κατέκτησε την πρωτιά στο σύνολο των επιμέρους διακρίσεων των μαθητών του, το απένειμε στο μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Αδοσίδη Ελευθέριο, ο ίδιος ο Διευθυντής Αγώνων, εκπαιδευτικός και Υποψήφιος Μαίτρ στο σκάκι, κ. Σοϊλεμέζης Αλέξανδρος.

Κατά την διάρκεια των αγώνων προσφέρθηκαν στα παιδιά νερά και χυμοί φρούτων. Τα αναψυκτικά ήταν ευγενική χορηγία του κ. Γαληνού Λαουτάρη, τον οποίο ο Σύλλογός μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει.
Σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου μας και έλαβαν μέρος σ’ αυτό το πρώτο επίσημο Διασχολικό της πόλης μας, απονεμήθηκαν με το τέλος των αγώνων καλαίσθητα Αναμνηστικά Διπλώματα της διοργάνωσης.
Στο τέλος της τελετής λήξης (μετά το πέρας των βραβεύσεων της Διοργάνωσης) ο κ. Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης (ο οποίος ήταν προσωπικά και ο αθλοθέτης – μεταλλίων και κυπέλλου – του Διασχολικού), εκάλεσε στο βήμα για να συγχαρεί και εβράβευσε προσωπικά (σε ξεχωριστή απονομή μεταλλίων) τους μαθητές του από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, οι οποίοι διακρίθηκαν στο εσωτερικό πρωτάθλημα του Σχολείου τους κατά την διάρκεια των μαθημάτων του σχολικού αυτού έτους.
Ο ίδιος, ως Διευθυντής Αγώνων, είχε σε σύντομη ομιλία του ευχαριστήσει τους τρείς Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή των παιδιών τους στους Αγώνες, και για την ηθική τους συμπαράσταση, τους Διευθυντές των Σχολείων του Κτιριακού Συγκροτήματος, κ. Χαλιώτη Γεώργιο, Δ/ντή του Εσπερινού Γενικού Λυκείου και κ. Καρατσόλια Αθανάσιο, Δ/ντή του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδος, που με μεγάλη προθυμία (όπως πάντοτε) παρείχαν την άδεια χρήσης του χώρου, και επίσης τον πρόεδρο της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών κ. Γιαννούτσο Παναγιώτη (ο οποίος και μας συνέδραμε με δανεικές σκακιέρες και συμμετείχε ανιδιοτελώς στην επιτροπή αγώνων).
Βεβαίως με τα θερμότερα –συγχαρητήρια- λόγια απευθύνθηκε στους γονείς και –κυρίως – τα παιδιά, ευχαριστώντας τους που μοιράζονται μαζί του την αγάπη για το Σχολικό σκάκι και για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν πρωτοβουλίες σαν την συγκεκριμένη. Τέλος, ανανεώνοντας το ραντεβού (με κάποια παρόμοια εκδήλωση) για του Χρόνου, ο πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχηθεί Καλό Καλοκαίρι, Υγεία & Καλή Πρόοδο σε όλους.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: