Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ 1ο ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ 2008

Χαλκίδα, 2 Ιουνίου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την συμμετοχή 83 παιδιών, μαθητών Δημοτικών Σχολείων (μεταξύ αυτών και ένα νηπιάκι!) πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το1ο ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΑΝΟΙΚΤΟ) 2008 (που ήταν ταυτόχρονα και 4o ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ 2008) στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου «Τάσος Καμπούρης» την Κυριακή, 1 Ιουνίου 2008.
Επρόκειτο για μια ανεπίσημη μεν, αλλά με αγωνιστικό χαρακτήρα καθιερωμένη στο τέλος της σχολικής χρονιάς σκακιστική διοργάνωση, που απευθυνόμενη σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, έχει στόχο την μαζική προβολή του παιχνιδιού-αθλήματος του Σκακιού στους μικρούς μαθητές (κυρίως - αλλά όχι μόνο - σ’ αυτούς που κάνουν μαθήματα στα σχολεία τους) και η οποία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται με την πρωτοβουλία και συμμετοχή διοικητικών μελών του Συλλόγου μας.
Μέλη της ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗς ΕΠΙΤΡΟΠΗς είχαν ορισθεί οι:
ΦΩΤΟΥ Σταύρος (Πρόεδρος Οργανισμού Άθλησης Χαλκίδας)
Αλέξανδρος ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ (ΥΜ και πρόεδρος «Αθλητικού Εκπολιτιστικού Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ ΄»)
Αλέξης ΚΛΑΜΑΡΗΣ (Αντιπρόεδρος «Αθλ. Εκπ. Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄»)
Ζωή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ (Έφορος Σκακιστικού Τμήματος «Αθλ. Εκπ. Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄»), και Διευθυντής Αγώνων ήταν ο κ. Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης.
Εφέτος ο μορφωτικός – αθλητικός Σύλλογός μας συνδιοργανώνοντας το Ομαδικό Σχολικό αυτό Πρωτάθλημα με τον Οργανισμό Άθλησης Χαλκίδος και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκίδας δοκίμασε να το αναβαθμίση σε Ευβοϊκό Ομαδικό Σχολικό για να δώσει την δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής και σε μαθητές Σχολείων εκτός Χαλκίδος.
Πράγματι στις 19 ομάδες που έλαβαν μέρος εκπροσωπήθηκαν με μαθητές τους συνολικά 14 Σχολεία του Νομού (10 Δημοτικά και ένα Νηπιαγωγείο της πόλης μας, και 3 Δημοτικά εκτός Χαλκίδος). Συγκεκριμένα συμμετείχαν μαθητές απο τα σχολεία: 1o ,3o, 7o, 8o , 9o , 14ο, 15o, 19o, 20o, 21o Δημοτικό Σχολείο, 1ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδος, Δημοτικό Σχ. Αφρατίου, Δημ . Αγίας Άννας και 1o Δημ. Ερέτριας.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο συναγωνισμός μεταξύ των 3-4 Σχολείων - πρωταγωνιστών ήταν υψηλός και το ενδιαφέρον των γονέων – θεατών κρατήθηκε μέχρι το τέλος.
Τον τίτλο του Πρωταθλητή κατέκτησε, ανατρέποντας τα προγνωστικά , η τρίτη ομάδα τού 20ου Δημοτικού Σχολείου με την ονομασία Τεταρτάκια- Επίλεκτοι . Από την τριπλή ισοβαθμία που προέκυψε στις θέσεις 2-4, μετά την εφαρμογή των κριτηρίων τής Προκήρυξης των Αγώνων, δεύτερο κατετάγη το 20ο Δημ. Σχ. Χαλκίδος με την Ομάδα τών παιδιών τής Στ΄ Τάξης του, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε το φαβορί , η ισχυρή ομάδα τού 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος με τα πέντε εκτάκια της.
Η νικήτρια ομάδα τής διοργάνωσης (αποτελούμενη απο τους: ΣΟΪΛΕΜΕΖΗ Γιώργο, 1η σκακιέρα , ΧΑΤΖΗΛΙΑ Έρση 2η σκακιέρα, ΜΑΝΤΖΟΥΤΑ Ανδρέα 3η , και ΚΑΒΒΑΘΑ Κωνσταντίνο / ΓΚΟΥΝΤΑΡΟΠΟΥΛΟ Βασίλη 4η σκακιέρα), η οποία
επικράτησε καθαρά με 9 αγωνιστικούς βαθμούς (δηλ. αήττητη) και 17 πόντους, μαζί με το κύπελλο και τα μετάλλια τού 1ου νικητή στο1ο ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΑΝΟΙΚΤΟ) 2008 κατέκτησε και τον άλλο επίζηλο τίτλο εκείνον τού ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ στο 4ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ 2008 (καί το σχετικό κύπελλο!) .
Ο πίνακας με τα τελικά αποτελέσματα έχει ως ακολούθως:
Καινοτομία απετέλεσε και η συναπόφαση των διοργανωτών να βραβεύσουν με αναμνηστικά μετάλλια και παιδιά μικρότερων ηλικιών. Προβλέψαμε λοιπόν άλλες δύο (εκτός της Γενικής) κατηγορίες ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ.
1.Μεσαία (τα τρία πρώτα Σχολεία που οι μαθητές τους ανήκουν στις Τάξεις Γ΄- Δ΄ Δημοτικού.
Νικητές: ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: 1ο Δημοτικό ΤΡΙΤΑΚΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: 3ο Δημ. ΤΡΙΤΑΚΙΑ
ΤΡΙΤΟ Σχολείο Μεσαίας Κατηγορίας- Σχολείο Εκτός Χαλκίδος: 1ο Δημ. ΕΡΕΤΡΙΑΣ
2.Μικρή (τρία πρώτα Σχολεία της βαθμολογίας των οποίων οι μαθητές ανήκουν στις Τάξεις Α΄- Β΄ Δημοτικού.
Νικητές: ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΕΥΤΕΡΑΚΙΑ - ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: 1ο ΔΗΜ. ΔΕΥΤΕΡΑΚΙΑ
ΤΡΙΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: 7ο ΔΗΜ. ΠΡΩΤΑΚΙΑ
Ο στόχος ήταν προφανής. Καί αντισταθμίστηκε η «αδικία» με τον άνισο συναγωνισμό καί δόθηκε ένα επιπλέον κίνητρο στα μικρότερα παιδιά να διαγωνιστούν.
(Φυσικά, ως είθισται άλλωστε, στην λήξη της εκδήλωσης οι διοργανωτές φρόντισαν να μοιράσουν καλαίσθητα Αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος).
Παρευρέθηκαν στην Διοργάνωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους: Ο δημοτικός Σύμβουλος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Δημήτριος (ο οποίος εκτός από τα θερμά του λόγια στο κλείσιμο, κήρυξε και την έναρξη των αγώνων), ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Μάνιας, του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου μας, η κ. Στρατούλα Παπαδοπούλου ως εκπρόσωπος του Ο. Α. Χ. και αρκετοί εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων της πόλης μας.
Με τηλεγράφημά του συμπαραστάθηκε στην εκδήλωσή μας ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπαγεωργίου.

Ο Σύλλογός μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει πρωτίστως τον Οργανισμό Άθλησης Χαλκίδος, προσωπικά τον κ. Σταύρο ΦΩΤΟΥ για την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλε, καθώς τον κ. Παναγιώτη Σκόδρα και τους ανθρώπους τού Δήμου και του Σταδίου για την άψογη συμπεριφορά τους. Ευχαριστούμε την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τον Νομάρχη Ευβοίας για την συνεργασία και συνδρομή τους, την διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδος, κα Βασιλική Κωνσταντινάκη για τον δανεισμό των θρανίων, και, τέλος, τα Ζαχαροπλαστεία – CATERING “Flamingo” και τον κ. Ιωάννη Χρυσαφόπουλο για την δωρεάν διάθεση «σάντουιτς» στα παιδιά που έλαβαν μέρος στους αγώνες.
Ως συνδιοργανωτές από την μεριά μας, εμείς οι άνθρωποι του «Αθλητικού Εκπολιτιστικού Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ», ευχαριστούμε όλους όσους για μια ακόμη χρονιά μάς εμπιστεύθηκαν, με πρώτα - πρώτα τα παιδιά και τους γονείς τους, ζητούμε την κατανόηση για τις ενδεχόμενες παραλείψεις, και υποσχόμαστε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία και αυτής τής διοργάνωσης, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τους αγώνες αυτούς στο προσεχές έτος, αλλά και συνεχίζοντας με την πολυσχιδή δραστηριοποίησή μας την προσπάθεια για προσφορά δημιουργικών διεξόδων στους συμπολίτες και κατ’ εξοχήν στους νέους μας.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος ***** Η Γ. Γραμματεύς

Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης *** Ζ. Κωνσταντινίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: