Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

ΤΟ 2ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ (ΤΟ 2006). Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ …ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Τον Μάιο του 2006 με τον ενθουσιασμό στα ύψη από την πρόσφατη ίδρυσι του πρώτου μου Συλλόγου με την ευρηματική επωνυμία «Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος ‘Παλαμήδης ο Ευβοεύς’» και προτού καλά καλά αναγνωρισθούμε από το Πρωτοδικείο Χαλκίδος αποφασίζουμε να διοργανώσουμε το 2ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Χαλκίδος 2006. [Η χρονιά τελείωνε και δεν ήθελα με τίποτε να χάσω την ευκαιρία να το διοργανώσω αυτή τη φορά μόνος – χωρίς την ανάμειξι της Ευβοϊκής.]
Παρ' όλ' αυτά, στον συνάδελφο Κ. Κόρδη ήθελα να απευθύνω τιμητική πρόσκλησι συμμετοχής, αλλά ο προσωρινός Πρόεδρος απέρριψε (λυσσαλέα) την πρότασί μου στο ΔΣ που προηγήθηκε της διοργάνωσης. Αναλαμβάνω,λοιπόν, Δελτία Τύπου,

2Ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Ο νεοσύστατος μορφωτικός – αθλητικός Σύλλογος ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ «ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Ο ΕΥΒΟΕΥΣ» διοργανώνει την Κυριακή 4 Ιουνίου το 2ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ για μαθητές – τριες ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ της πόλης μας.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις σχολικές αίθουσες του 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (οδός Βουδούρη 6).
Δικαίωμα συμμετοχής : Μαθητές- μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων τής Χαλκίδας σε ομάδες τεσσάρων παικτών ( σε 4 σκακιέρες ). Κάθε Δημοτικό Σχολείο δικαιούται να συμμετάσχει με περισσότερες από μία (1) τετραμελείς ομάδες
Σύστημα Αγώνων το Ελβετικό πέντε γύρων.
Ώρα προσέλευσης (επιβεβαίωσης συμμετοχών) είναι η 09.00 Έναρξη κληρώσεων: 09.30. Τελετή Λήξεως – απονομές: 14.30
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 02.06.06 Κατ’ εξαίρεση-αλλά και χωρίς εξασφάλιση - δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν και την ημέρα των αγώνων κατά την ώρα προσέλευσης.
Πληροφορίες στα τηλ. 22210 – 75161 & 21250 (ώρες 8.30 – 14.00 18.00 – 21.00)
6932274274 (κ. Γιώργο Τσουνή), 6976372967 (κ. Αλέξανδρο Σοϊλεμέζη - πρωί), 6932361106 (κα. Ζωή Κωνσταντινίδου- απόγευμα).


επικοινωνία με Α΄βάθμια, έγγραφα προς Δ/ντή του Σχολικού χώρου,

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
«ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Ο ΕΥΒΟΕΥΣ»
Φαρμακίδου 10 Β΄ είσοδος (Γ΄ Όροφος)
Τηλ. 22210 - 75161, 22210-21250 Fax: 2221085737 Κιν.:6932274274 (Γιώργος Τσουνής)
Χαλκίδα, 12.05.06 Προς τον Δ/ντή του 3ου Δημ. Σχολείου Χαλκίδος

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Κύριε Διευθυντά,
Ο νεότευκτος μορφωτικός – αθλητικός Σύλλογός μας έχει πρώτο σκοπό λειτουργίας του, σύμφωνα με το καταστατικό του, την «καλλιέργεια, ανάπτυξη και διάδοση του Σκακιού, ιδιαίτερα ανάμεσα στους μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας».
Μετά λοιπόν την επιτυχή διοργάνωση του περσινού «1ου Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος Χαλκίδος» στην οποία συνέβαλαν ουσιαστικά πολλά από τα μέλη μας, προχωρούμε και εφέτος στην διεξαγωγή σχολικών αγώνων ΣΚΑΚΙ με την μορφή Ομαδικού Πρωταθλήματος μεταξύ μαθητών Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2006 και από 08:00 – 16:00.
Για τον σκοπό αυτό επιθυμούμε την παραχώρηση του Σχολικού σας Συγκροτήματος κατά την ως άνω ημερομηνία, και παρακαλούμε να μας διαθέσετε πέντε (5) αίθουσες διδασκαλίας.
Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος # ##Ο Γ. Γ. του προσωρινού Δ.Σ.
Γεώργιος Τσουνής # Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης

όλη την γραμματειακή υποστήριξι μέχρι τις Προσκλήσεις, τα "φεϊγ βολάν" για τους μαθητές ακόμα και την Αφίσσα και βέβαια γράφω την ΠΡΟΚΗΡΥΞΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
08. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ
08.1 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΤΣΟΥΝΗΣ Γιώργος
08.2 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΔΗΜΑΚΟΣ Χρήστος
08.3 ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ Αλέξανδρος
08.4 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ : ΧΟΥΧΟΥΜΗΣ Κώστας
08.5 ΕΦΟΡΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ Ζωή
09. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στην πρώτη ομάδα θα απονεμηθεί ΚΥΠΕΛΛΟ και σε πέντε παίκτες κάθε ομάδος των τριών πρώτων της γενικής κατάταξης ΜΕΤΑΛΛΙΑ.
10. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: α) Βαθμοί, β) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ ισόβαθμων ομάδων (εφ’ όσον έχουν συναντηθεί μεταξύ τους), Συνολικό άθροισμα πόντων, δ) Κατά σειρά οι συνολικοί πόντοι της 1ης σκακιέρας, της 2ης, της 3ης ή 4ης, ε) Bucholz.
10.1. Η νικήτρια του αγώνα παίρνει 2 βαθμούς και η ηττημένη 0. ΄Αν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο, οι ομάδες παίρνουν από 1 βαθμό. Η ήττα άνευ αγώνος τιμωρείται με αφαίρεση 1 βαθμού. Η ομάδα που σημειώνει νίκη χωρίς αγώνα, όπως και η ομάδα που παίρνει το <<ΒΥΕ>> παίρνουν επίσης από δύο βαθμούς και 2.5 πόντους.
11. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ : Υποβάλλονται στον Διευθυντή Αγώνων με παράβολο 50 Ευρώ, το αργότερο αμέσως μετά την λήξη της εν λόγω συνάντησης. Εκδικάζεται αμέσως από τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τον Διευθυντή Αγώνων και δύο μέλη του Συλλόγου. Οι αποφάσεις της Επιτροπής έχουν τελεσίδικο χαρακτήρα.
12. ΓΕΝΙΚΑ . ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ: α) Για να αγωνισθεί μια ομάδα πρέπει να παρατάξει τουλάχιστον τρείς (3) παίκτες, διαφορετικά μηδενίζεται. Άν το επαναλάβει αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα. β) Επιτρέπεται η αλλαγή σύνθεσης και η χρησιμοποίηση αναπληρωματικών παικτών σε κάθε γύρο. γ) Η σειρά σύνθεσης είναι ελεύθερη με ευθύνη του αρχηγού της ομάδας. δ) Το φύλλο σύνθεσης υποβάλλεται από τον δηλωμένο αρχηγό κάθε ομάδας στον Διαιτητή τουλάχιστον 5΄ πριν την έναρξη του υπ’ όψιν γύρου. ε ) Αναιτιολόγητη ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ μιας ομάδας από έναν γύρο (εκτός του πρώτου) συνεπάγεται αυτόματη ΑΠΟΒΟΛΗ της ομάδας από το πρωτάθλημα.
12.1 Στον χώρο των αγώνων επιτρέπεται η παρουσία των παικτών μόνων εκείνων που έχουν αγώνα σε εξέλιξη, του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του Συλλόγου καθώς και του Διευθυντού του 3ου Δημ. Σχολείου (ή εκπροσώπου του).
12.2 Οι αρχηγοί των ομάδων – όταν είναι δηλωμένοι συνοδοί – θα κάθονται διακριτικά στο άνοιγμα της αιθούσης αλλά μακριά από τους παίκτες.
12.3 Οι αναπληρωματικοί παίκτες θα βρίσκονται εκτός αιθούσης.
12.4 Η παραμονή γονέων , συνοδών και λοιπών επισκεπτών είναι υποχρεωτική στον αύλειο χώρο του Σχολείου ή σε χώρους που θα υποδειχθούν από τον Οργανωτικό ή τον Τεχνικό Διευθυντή Αγώνων.
12.5 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ στον Οργανωτικό ή τον Τεχνικό Διευθυντή Αγώνων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ***Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ.
Γ. ΤΣΟΥΝΗΣ *** ΑΛΕΞ. ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ

Η μέρα των αγώνων 4 Ιουνίου, έφτασε και η επιτυχία της διοργάνωσης ήταν παρ' όλες τις αντιξοότητες (με αποκορύφωμα την ασυνεννοησία στις κληρώσεις με τον άσχετο κολλητό τού Προέδρου -που είχε αρχίση συστηματικά να με παραγκωνίζη- πήγε να τα τινάξη όλα στον αέρα) γεγονός. Τριαντα πέντε ομάδες! Εκατόν πενήντα παιδιά!
Κι όμως αυτό ήταν η αρχή του τέλους για μένα. Ένα μόνο θα ‘πώ. Πρώτη φορά δεν μου δόθηκαν στο τέλος της διοργάνωσης τα στοιχεία για να βγάλω Δελτίο Τύπου! Ακόμη και η Ευβοϊκή Ε.Σ. δεν νομίζω να μου αρνήθηκε ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο, όταν διοργάνωνε τα Νομαρχιακά της και το ζητούσα! Την άλλη μέρα (οι ίδιοι που με συκοφαντούσαν προσφάτως στο ΔΣ της ΕΣΟ) με ιταμό ύφος με στρίμωξαν σε ένα γραφείο και με αφόρητα καταπιεστικό τρόπο αναγκάστηκα να συντάξω ένα Δελτίο Τύπου.

Δεν θυμάμαι στην ζωή μου να αισθάνθηκα πιο εξευτελισμένος. Έφυγα μισοσκασμένος. Πώς δεν έπαθα έμφραγμα ή εγκεφαλικό; Την άλλη μέρα 6.06.06 ήμουν σε άθλια κατάστασι με τα νεύρα μου. Κάπου έχω την βεβαίωσι – διάγνωσι του γιατρού στον οποίο κατέφυγα. Ήμουνα στα όρια της παράκρουσης. Αυτός έγραψε κατάθλιψι ή κάτι τέτοιο και με έβαλε επειγόντως σε αντικαταθλιπτική φαρμακευτική θεραπεία (για κάτι μήνες) και βέβαια μου συνέστησε να απομακρυνθώ από το αγχογόνο περιβάλλον του Συλλόγου μου, γιατί όπως μου εξήγησε, κινδύνευα για πολύ χειρότερα.
Την ίδια μέρα ή την επόμενη έστειλα με «Email» στους δύο κυρίους – γονείς αγαπητών παιδιών/μαθητών μου στο 20ο- την παραίτησί μου από την θέσι του Γ. Γραμματέα του προσωρινού Δ.Σ. της «ΣΑΧ Παλαμήδης ο Ευβοεύς». Για αιτιολογία της απόφασής μου έγραψα –όπως πάντα- την αλήθεια: «Λόγοι υγείας». Στο επόμενο βέβαια ΔΣ για λόγους αξιοπρέπειας δεν αναφέρθηκα σε λεπτομέρειες. Προσφέρθηκα, όμως, να βοηθήσω από το πόστο τού Προπονητή. Σε πολύ σύντομο διάστημα πείστηκα ότι κι αυτό ήταν ουτοπία. Ήμουν ξένο σώμα στον Σύλλογο που με τόσο λογισμό και όνειρο ίδρυσα. Μου πήρε ενάμιση χρόνο να πεισθώ να τον εγκαταλείψω στα ξένα χέρια. Τα ίδια χέρια που μέχρι σήμερα δεν σταμάτησαν να μου πετάνε λάσπη. Δεν τους φτάνει ότι μου πήραν το όραμα και την πνευματική μου περιουσία; Από την άλλη, κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους που εμπιστεύθηκα δεν είναι κακοί. Απλώς παρασύρονται. Μπορεί, βέβαια, και να μην θέλουν να ξέρουν…
Και να μην το ξεχάσω: όλο εκείνο το διάστημα του ενάμιση σχεδόν χρόνου το προσωρινό ΔΣ δεν έκανε –όπως προέβλεπε το Καταστατικό- Γενική Συνέλευσι! Τι φοβόταν άραγε ο προσωρινός (για …3 μήνες) Πρόεδρος και τα τσιράκια του; Αφού είχα βγή μόνος μου από την μέση. (Τότε) δεν ήξερα.
Τι λέγαμε; Ά! Μεγάλη επιτυχία το 2ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2006. Το ’γραψαν και οι εφημερίδες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: