Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΩΡΑΙΟ ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ OPEN (Χάλκινο Μετάλλιο ο Κοτρωνιάς στην 2η Σκακιέρα!!) - ZUGSWANG ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Grecia finale in belezza: Grande Kotronias
Beautiful Finish for Greece at the Open - Great Kotronias
Χάλκινο Μετάλλιο ο Μέγας Βασίλειος Κοτρωνιάς στην 2η Σκακιέρα!!

Αξιοπρεπέστατη η εμφάνισι της εθνικής μας στην 38η Ολυμπιάδα, καθώς με ικανοποιητική αγωνιστική συμπεριφορά κατετάγη 24η (βελτιώνοντας ελαφρά την θέσι που είχε στην αρχική λίστα δυναμικότητας).
Με το νικηφόρο αποτέλεσμα στον τελευταίο γύρο (3-1 την Σκωτία) έκλεισε την γεμάτη συγκινήσεις και ωραίες αγωνιστικές προσπάθειες συμμετοχή της σ΄αυτό το εφετινό Ολυμπιακό τουρνουά.

Κορωνίδα στην θετική παρουσία της (ΑΜΙΓΩΣ) ελληνικής ομάδας, η επίδοσι με παγκόσμια (ατομική) διάκρισι του Κοτρωνιά!




.


.

.Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΙ ΤΟΥ "ΧΑΛΚΙΝΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ"!!
Ο πολυπρωταθλητής μας Βασίλης Κοτρωνιάς, αυτός που αξιώθηκε να γίνη ο πρώτος τιτλούχος Μέγας Διεθνής Μαίτρ (και μάλιστα χωρίς καμμία κρατική στήριξι) στην ελληνική σκακιστική ιστορία, αυτός ο σεμνός αθλητής και άνθρωπος, στην Δρέσδη, παίζοντας στην δεύτερη κατά σειράν δυναμικότητας σκακιέρα της ομάδος μας, σημείωσε καταπληκτικές επιδόσεις για τις οποίες κατέκτησε το τρίτο βραβείο που είχε αθλοθετήση η Παγκόσμια Σκακι. Ομοσπανδία ( FIDE) για τους καλύτερους παίκτες της δεύτερης σκακιέρας των Ομάδων του ανοικτού τουρνουά!!

ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ Ο ΑΗΤΤΗΤΟΣ:
Ο παίκτης με την μέγιστη συμβολή στην καλή εμφάνισι της Εθνικής μας (στο Ανοικτό): 6 ΝΙΚΕΣ, 5 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ !!
Με την συγκομιδή των 8.5 βαθμών στους 11 αγώνες αναδείχθηκε ΕΒΔΟΜΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ της Ολυμπιάδας.
.
.
Με το ακόμη ποιοτικότερο στοιχείο της απίστευτης απόδοσής του των 2781 βαθμών ELO, κατατάσσεται 11ος ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ!

(Ενώ με το 77,3% βρέθηκε στην 29η θέσι).



Πολύτιμη και η συνολική συνεισφορά του Γιάννη Παπαϊωάννου με το 60% της απόδοσης (6/10) και με μ.ό. απόδοσης 2690! Κατάφερε να πλασαριστεί στους 100 καλύτερους παίκτες της Ολυμπιάδας και μάλιστα στην 55η θέσι. Τέσσερις θέσεις κάτω από τον Νακαμούρα!

Σταθερότατος ο Χριστόδουλος Μπανίκας που με τους 4 / 7 βαθμούς του (είχε και μ.ο. απόδοσι 50 βαθμούς πάνω από το ΕΛΟ του!) τίμησε και με το παραπάνω «την φανέλα» της εθνικής.
Ο Στέλιος ο Χαλκιάς ήταν αυτός που κάπως υστέρησε σε σχέσι με τις αποδεδειγμένα μεγάλες δυνατότητές του. Στην Δρέσδη ατύχησε (1,5 στα 7) καθώς φάνηκε να βρίσκεται σε κακή φόρμα.
Πολύ καλή εμφάνισι για τον Δημήτρη Μαστροβασίλη, αφού έφερε 5,5 στα 9 παιχνίδια και με τον εξαιρετικό μ.ό. απόδοσης ΕΛΟ 2596 (!) κατατάγη ΟΓΔΟΟΣ στους Top Players της “5ης σκακιέρας!!

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ»
Δυστυχώς το FINALE για την γυναικεία ομάδα μας δεν ήταν το αναμενόμενο, ήταν όπως και η λέξι, ΙΤΑΛΙΚΟ. Παίζοντας με την φιλόδοξη μεν, αλλά σε καμμία περίπτωσι καλύτερή μας ομάδα της Ιταλίας, οι σκακίστριές μας βρήκαν να κάνουν μια μέτρια εμφάνισι. Το αποτέλεσμα-έκπληξι 2,5-1,5 υπέρ των Ιταλίδων (κανονικά θα χρειάζονταν και εισαγωγικά, αφού οι δύο πρώτες σκακιέρες της γειτονικής χώρας στελεχώνονται από κυρίες ρωσο-ουκρανικής καταγωγής –πράγμα ουχί μεμπτόν- αλλά…) έκανε όλη τον ιταλικό σκακιστικό κόσμο να παραληρεί απο ενθουσιασμό.
Εμείς, από την 14η θέσι που βρισκόμασταν πριν τον τελευταίο γύρο, κατρακυλήσαμε στην 24η θέσι (πέντε θέσεις κάτω από την δυναμικότητά μας - start ranking 19).
Χάσαμε από την απρόσμενη ήττα την 11η θέσι (αφού ήδη έχουμε υψηλό συντελεστή κριτηρίου 307, θα ξεπερνούσαμε κάθε ισόβαθμο!), ενώ ακόμα και με την ισοπαλία θα ήμασταν 15οι -παρντόν: οι γυναίκες μας 15ες!

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:



.

ΔΙΑΨΕΥΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΚΑΠΡΙΝΤΑΣΒΙΛΙ
Άμεσο αποτέλεσμα της απρόσμενης ήττας των γυναικών μας ήταν και το να διαψευσθούμε όσοι , όπως ο γράφων, πιστεύαμε στο άνετο πλασάρισμα της χώρας μας στην εικοσάδα των καλυτέρων συνολικών ομάδων (κριτήριο ο από κοινού συνδυασμός των αποτελεσμάτων και των ανδρών και των γυναικών). Σ’ αυτήν την νέου τύπου, λοιπόν, συνολική βαθμολογική κατάταξι όπου η FIDE έχει από φέτος καθιερώσει ένα τρίτο ομαδικό βραβείο ( με το όνομα Γκαπριντασβίλι, προς τιμήν της πρώην παγκόσμιας πρωταθλήτριας γυναικών), η Ελλάδα βρέθηκε, πίσω από την δυναμικότητά της, στην 23η θέσι. Μπορείτε να δήτε τον σχετικό πίνακα με τους 25 πρώτους:

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΚΑΠΡΙΝΤΑΣΒΙΛΙ :







Δεν υπάρχουν σχόλια: