Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Με το καλό πόδι ο πρόεδρος στο Fischerandom! “Abaco E Pezzi” anno 2021: Inizio con Torneo a “Scacchi960”. “Avax And Chess Pieces”: New Year in our Club with a Fischer_Random Online Tournament.

Chess vs Lockdown: 2021

Απ' ό,τι θυμάμαι, πρώτη φορά εγκαινιάστηκε αθλητικά τόσο νωρίς ένας χρόνος στο σύλλογό μας! Tο μικρό φιλικό τουρνουά Φισεράντομ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην πλατφόρμα Lichess, όπως είχε προγραμματιστεί άλλωστε, άν και με πολύ περιορισμένη -είναι αλήθεια- συμμετοχή.

Όμως δεν πρόκειται να μας απασχολήσει περισσότερο ο πράγματι πολύ μικρός αριθμός αυτός των έξι ( 6 + 1, ένας ανώνυμος, ο οποίος… μπήκε, κοίταξε και τελικά δεν έπαιξε!?) συμμετοχών, αφού και οι καιροί -και εν μέσω εορτών- είναι περίεργοι, καί ο στόχος μας -έτσι κι αλλιώς- πραγματοποιήθηκε: συναντηθήκαμε διαδικτυακά την δεύτερη αυτή μέρα του νέου χρόνου, χαιρετηθήκαμε, ευχηθήκαμε, παίξαμε, διασκεδάσαμε και πάνω απ' όλα γνωρίσαμε κάπως περισσότερο αυτήν την σημαντικότερη σκακιστική παραλλαγή, το "Φισερικό/Περιπτωσιακό Σκάκι", των 960 βαθμών, έε σόρρυ, το Σκάκι των 960 θέσεων, ή αλλιώς, (όπως προς ώρας το προτιμούμε), Φισεράντομ!

Λοιπόν, Τι λέγαμε;  Ο πρόεδρος τα κατάφερε! Βγήκε πρώτος -έστω και δύσκολα. Αν και ξεκίνησε με 2 ήττες και τελείωσε με ήττα!! Αν και είχε (συνωμοσιακή περίπτωσι;) μἰα νίκη λιγώτερη από τον δεύτερο, Στράτο Καλλέργιο!

 


Όσο για εκείνο το "με το καλό πόδι", το εννοούμε! Κι όχι για λόγους "political correct": Η παραδοσιακά χρησιμοποιούμενη έκφρασι "με το δεξί", δέν λέει -- ο νοών νοήτω-- πάντοτε την αλήθεια! 

 

Ευχόμαστε σε όλους αυτούς που δεν κατάφεραν να έλθουν στο μικρό μας αυτό ραντεβού, αυτό που αλληλοευχηθήκαμε μεταξύ μας οι συμμετασχοντες: Καλή, ευλογημένη και αγωνιστική Χρονιά!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: