Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Καθυστέρηση στην έναρξη μαθημάτων του Σκακιστικού Τμήματος. Μέρες «Αεικίνητου» στον ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ’ (Δελτίο Τύπου).

Ritardo all’ inizio lezioni del nostro circolo Avax e Pessoi (annuncio stampa)

Σε εκρεμμότητα παραμένει (Σ.Σ. απο … τριετίας) το σοβαρότατο ζήτημα της στέγασης του πολιτιστικού-αθλητικού Συλλόγοιυ μας. Ειδικά το Σκακιστικό Τμήμα που με λύπη αναγκάσθηκε να αφήσει απο τον Ιούνιο την όμορφη άιθουσα της βιβλιοθήκης του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου για λόγους που δεν έγιναν σαφώς κατανοητοί απο όλα τα μέλη του Συλλόγου και όλους τους γονείς των 30 περίπου εγγεγραμμένων παιδιών. Βεβαίως είναι γεγονός οτι αναβαθμίσθηκε –όπως μας είχαν εξηγήσει οι υπεύθυνοι της Ενορίας- η χρήση της Βιβλιοθήκης και η λειτουργία της (θα λειτουργεί βάσει προγράμματος και ως δανειστική βιβλιοθήκη της Μητροπόλεως Χαλκίδος, ανοικτή προς όλους τους επισκέπτες), αλλά εμείς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για μια τέτοια εξέλιξη.
Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ καί προς τον προϊστάμενο του Ι.Μ. Ναού Πανοσιολογιότατο κ. Αιμιλιανό καί προς τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την φιλοξενία και την άνευ όρων παραχώρησι επι 3ετία της ως άνω αίθουσας στην οποία κάναμε τα μαθήματα και τις προπονήσεις των μικρών σκακιστών μας.
Μέρες, λοιπόν, του 2006/7 ξαναζούμε απο το καλοκαίρι στον Σύλλογο. Τότε που αφού περιπλανηθήκαμε στην αρχή περιφέροντας τους 20 τότε πιτσιρικάδες απο πολιτιστικό σύλλογο σε πολιτιστικό σύλλογο, στο τέλος καταφύγαμε στην φιλοξενία των ανθρώπων του «Αεικίνητου Θεάτρου» για να κάνουμε μαθήματα στο ισόγειο «φουαγιέ» του. Έτσι η προ τριμήνου προσπάθειά μας να φιλοξενηθούμε σε αίθουσες μεγάλου Εκπαιδευτικού Ομίλου της πόλης μας, συνάντησε (με την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων!) αναπάντεχη δυσκολία και ανυπέρβλητα, μέχρι στιγμής, προβλήματα, με αποτέλεσμα την ματαίωση της αρχικής συμφωνίας.
Έκτοτε το Διοικητικό Συμβούλιο έχει επιληφθεί του θέματος, προβαίνοντας στις κατάλληλες ενέργειες. Τελικά, το ζήτημα προσδοκούμε να λυθεί έστω και προσωρινώς (μέχρι την νέα διοίκηση του Δήμου, η οποία θα προκύψει απο τις προσεχείς εκλογές, οπότε θα επανέλθουμε ζητώντας ισότιμη με άλλους συλλόγους μεταχείριση) μέσω της ικανοποίησης σχετικού αιτήματός μας σε Σχολικό Συγγκρότημα της πόλης μας.
Ζητούμε την κατανόηση των γονέων των αθλητών του Συλλόγου μας καθώς και την ενεργή τους υποστήριξη...
Η έφορος έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία ειδοποίησης αλλά θα ακολουθήσει και δημόσια ενημέρωση σχετικά με τα τμήματα, τους προπονητές, το ωράριο και την έναρξη μαθημάτων.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: