Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2008: ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΓΥΡΟΣ. TORNEO DI ERAKLIO (Penultimo giro).

ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ου & 8ου ΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ & ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ Θετικός ο απολογισμός των δύο προηγούμενων γύρων για τους δύο καλύτερους (σύμφωνα και με την λίστα εκκίνησης) ΄Ελληνες σκακιστές τού Τουρνουά, Μουτούση και Νικολαΐδη.
Ο Κώστας Μουτούσης μετα από μια μαραθώνια παρτίδα με τα λευκά εναντίον τού συνονόματού μου (νούμερο 5 στο Τουρνουά και με Elo 2283) ΓΚΟΓΚΟΛΗ, (Γκαμπί Β, D 11, 88 κινήσεις!), αφού δεν μπόρεσε να βγάλη κάτι από το ζεύγος των Α σε αρκετά κλειστή θέσι, περιορίστηκε στην ισοπαλία στον 7ο γύρο. Στον αποψινό όμως, σημείωσε νίκη (με τα μαύρα) εναντίον τού ΣΚΑΠΕΡΔΑ μετά από μια πολύ μαχητική παρτίδα (Κάρο Κάν, Β 12, 43 κινήσεις). Έτσι με τους 6,5 βαθμούς σύνολο μέχρι στιγμής, είναι μέσ’ στην τριάδα των πρωτοπόρων και είναι στο χέρι του με νίκη αύριο (λευκός) κατά τού SERGEEV να είναι πρώτος Έλληνας, και να περιμένη στροβοπάτημα από τον Ρώσο RAKHMANOV για να τον ‘πιάση’ στην πρώτη θέσι.
Με μια γρήγορη νίκη στον 7ο γύρο με τα μαύρα στην 21η κίνησι ο Κώστας Νικολαΐδης πλησίασε ξανά τον όμιλο των πρωτοπόρων και βρέθηκε με 5 βαθμούς στην 7η θέσι. (η παρτίδα, προσεχώς). Στην σημερινή του συνάντησι με αντίπαλο τον Νίκο ΑΓΓΕΛΗ , ο Κώστας, πάλι με μαύρα!?, δεν κατάφερε να καταβάλη τον νεαρό (16άχρονο!), αλλά ταλαντούχο αντίπαλό του (Elo 2232!). Πάντως και με την ισοπαλία σκαρφάλωσε στην 5η θέσι τής γενικής και με μια νίκη μπορεί να ’μπή στην τετράδα λόγω υψηλότατου Buchholz . Να σημειωθή ότι προβλέπεται να γίνη ειδική κατάταξι του Ανοιχτού Ατομικού Πρωταθλήματος Αττικής 2008 για τους Έλληνες σκακιστές / τριες των σωματείων του νομού Αττικής.

Ενδιαφέρον αποψινό ζευγάρι, για την Εύβοια, ήταν και το 23ο της κλήρωσης που είχε φέρει αντιμέτωπους τους: ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ 3½ - 3½ ΣΚΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ . (Τελικό 0-1).
Το νικηφόρο αποτέλεσμα του Σκυριανόγλου δεν ήταν, βέβαια, έκπληξι και τον κρατά κάπου στο μέσον τής γενικής βαθμολογίας, οπότε με νίκη στον ένατο γύρο (λευκός, εναντίον του νεαρότατου ΓΚΙΚΑ Χρήστου ) θα έχη με 5,5 βαθμούς ένα αξιοπρεπές πλασάρισμα. Σε μικρότερο βαθμό ισχύει το ίδιο για τον ψαχνιώτη Δ. Αντωνίου.
Η αγωνία κορυφώνεται με την αναμονή των συναντήσεων του 9ου και τελευταίου γύρου στην κορυφή:
ΓΚΟΓΚΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 6 - 7½ RAKHMANOV ALEKSANDR
ΜΟΥΤΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6½ - 7 SERGEEV A
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 5½ - 5½ ΔΕΛΗΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 5½ - 5½ ΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 5½ - 5½ ΣΚΑΠΕΡΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΦΡΑ 5½ -5½ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΓΚΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 5½ - 5½ ΦΙΛΙΠΠΑΣ-ΝΤΕΚΟΥΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ
ΧΩΜΑΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 5½ -5 ΚΑΛΑΓΑΣΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΣΗΜ. Οι φωτογραφίες τής ανάρτησης είναι από το πλούσιο αρχείο (αξίζει να το ’δήτε: http://picasaweb.google.gr/middlewave74/122008 ) της καταπληκτικής Ιστοσελίδας (http://www.skaki.gr/12open/index.html ) της διοργάνωσης – χωρίς την βοήθεια της οποίας η προσπάθειά μας θα χλώμιαζε …

Δεν υπάρχουν σχόλια: