Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Νέα επιτυχία στο σκάκι για το 4ο ΛΥΚΕΙΟ : 5η θέσι στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα! Scacchi Scolastici a Squadre: Ancora quinto posto per il 4o Liceo di Calkida ai Finali del Campionato Nazionale 2023! Record nuovo!

Εξαιρετική εμφάνισι πραγματοποίησε το 4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ στα τελικά του εφετινού Σχολικού Πρωταθλήματος! Τα εφετινά ομαδικά πρωταθλήματα με την επίσημη ονομασία «20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών 2023» πραγματοποιήθηκαν αντιπροχθές Παρασκευή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και (όπως ακριβώς και τα Ατομικά που εχθές ολοκληρώθηκαν) έχοντας σημειώσει για τους διοργανωτές απόλυτη οργανωτική επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών. Πράγματι έλαβαν μέρος σε 3 χωριστούς ομίλους (Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια), συνολικά 114 Σχολεία !

Αλλά με ισοφάρισι του ρεκόρ της κατάκτησης της 5ης θέσης στην Γενική Βαθμολογία Λυκείων συνοδεύτηκε καί η συμμετοχή του 4ου Γενικού Λυκείου μας!

Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  


Η αντιπροσωπευτική ομαδα του του σχολείου αποτελέστηκε από τους : 

1.     Σκακιέρα  ΖΙΩΜΑΣ  Κωνσταντίνος

2.        >>          ΖΟΥΣΗΣ  Δημήτριος

3.        >>          ΒΕΡΓΗΣ   Ηλίας

4.        >>          ΚΑΛΛΙΓΩΣΗ Μαρία

Αναπληρωματικοί: ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γιώργος και ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ Ιόλη


πραγματοποιώντας μια απο τις καλύτερες ιστορικα -αν οχι την καλύτερη- εμφανίσεις του 4ου ΓΕΛ και με 8 αγωνιστικούς βαθμούς (3 Νίκες 2 Ισοπαλίες 2 Ήττες) σε 7 αγώνες κατέλαβε σε ισοβαθμία την 5η θέσι ανάμεσα στα 19 Λύκεια της τελικής φάσης! 
[ΣΣ 1:  Η δημοσίευσι των αποτελεσμάτων στο Chess Results αποτυπώνει την τελική εικόνα του προγράμματος κληρώσεων με τα τρία κριτήρια ισοβαθμίας, όπου τα Σχολεία, 4ο ΓΕΛ Χαλκίδος και το 2ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ πραγματι ισοβαθμούν απολύτως, ΑΛΛΑ σύμφωνα με επιπλέον κριτήριο που συνήθως ισχύει σε ανάλογες ισοβαθμιες, επειδή στην μεταξύ τους συνάντησι στον 7ο και τελευταίο Γυρο, η οποία έληξε ισόπαλη 2-2, το 4ο ΛΥΚΕΙΟ σημείωσε ΝΙΚΕΣ στην 1η και την 2η ΣΚΑΚΙΕΡΑ, υπερτερεί έναντι του αντιπάλου του]

 ΟΛΟ ΚΑΙ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΥΒΟΪΚΟ ΣΚΑΚΙ! 

Αντικειμενικά, 

1. Η 5η θέσι της εφετινής ομάδας μπορεί να θεωρηθεί μεγαλύτερη επιτυχία απο εκείνη την αντίστοιχη του 2017, όταν το 4ο ΓΕΛ κατάλαβε πάλι την 5η θέσι, αλλά ανάμεσα σε αριθμητικά λιγότερο συναγωνισμό αντιπάλων. 

2. Η εξαιρετική επίδοσι του 4ου ΓΕΛ συνιστά μια μεγάλη επιτυχία για το ευβοϊκό σκάκι (μαζί οπωσδήποτε με την αντίστοιχη της 6ης θέσης που κατέλαβε το 5ο Γυμνάσιο στον Όμιλο Γυμνασίων και την ακόμα μεγαλύτερης αξίας πρωτιά στο Ατομικό της Α' Γυμνασίου του μαθητή του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδος ΚΑΤΣΑΝΗ Βασίλειου) στον τελικό απολογισμό για το αποτύπωμα της Χαλκιδας στο εφετινό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.

 (Στα αριστερά η ομάδα του 5ου Γυμνασίου)


  (Ο μαθητής ΚΑΤΣΑΝΗΣ Β., 1ος νικητής στην Α' Γυμνασίου!)

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !

Όλα αυτά τα παιδιά που επάξια αντιπροσώπευσαν το Σχολείο τους, είναι άξια συγχαρητηρίων για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, οι οποίες αποδεικνύονται δικαιολογημένη κατάληξι και καρπός τόσο της αγωνιστικότητας, όσο και της υπευθυνοτητας και ομαδικότητας που συνολικά επέδειξαν, ενώ παράλληλα η επιτυχία τους έρχεται φυσιολογικά να κοσμήσει την αριστεία του ήθους τους.  

 

Και σε ανώτερα!

 

Α.Σ.


[ΣΣ 2. Στην εικονα (κατα τον 7ο Γυρο) αριστερα διακρινονται οι 2 στυλοβατες της ομαδας μας, ο σταθερος Δημητρης ΖΟΥΣΗΣ στην 2η σκακιερα και ο Κωνσταντινος ΖΙΩΜΑΣ, παναξιος αρχηγος στην 1η Σκακιερα, ο οποιος ΑΗΤΤΗΤΟΣ (!!) και με το εξαιρετο 5,5 στα 7 προσεφερε τα μεγιστα στην επιτυχια]

[ Σ.Σ.3.  Εκ μέρους των μαθητών και των γονέων τους, θα ήθελα και προσωπικα ως υπεύθυνος καθηγητής του Σχολείου να εκφράσω και απο αυτό το βήμα τις ευχαριστίες όλων μας, αφ ενός προς τον Διευθυντή μας κ. Κακαβά Χρήστο, αλλά και προς το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου μας, οι οποίοι συμπαραστάθηκαν ηθικά και υλικά στην Ομάδα μας]




1 σχόλιο:

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Ας βάλω και τα link του Chess-Results:
ΑΤΟΜΙΚΑ
https://chess-results.com/tnr752957.aspx?lan=1&art=1&rd=9&turdet=YES
ΟΜΑΔΙΚΑ
https://chess-results.com/tnr759532.aspx?lan=1&art=0