Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ: Εξαιρετική εμφάνισι του 4ου ΓΕΛ Χαλκίδος στο Πανελλήνιο Ομαδικό! 5η θέσι στα Λύκεια!! Scacchi Scolastici a Squadre: Quinto posto per il 4o Liceo di Calkida ai Finali del Campionato Nazionale! Record nuovo!


Με μια μεγάλη επιτυχία για το ευβοϊκό σκάκι ολοκληρώθηκε το εφετινό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα. Στους αγώνες που έγιναν το Σάββατο 23 Απριλίου στο Περιστέρι, στην κατηγορία των Λυκείων το 4ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδος κατέλαβε την 5η θέσι ανάμεσα στα 10 σχολεία της τελικής φάσης!  Με 2 νίκες, μία ήττα και τρείς ισοπαλίες συγκέντρωσε 7 βαθμούς σε έξη αγώνες και ισοβαθμώντας με το 6ο Λύκειο Καλλιθέας (μετο οποίο είχε σημειώσει ισοπαλία στον δεύτερο γύρο), έχασε την 4η θέσι στα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας.
Η αντιπροσωπευτική ομάδα του σχολείου αποτελέστηκε από τους (αλφαβητικά): Μιχάλη Χρήστο-Παναγιώτη, Μπαξεβάνη Έλενα, Μπερμπάτη Αντώνη, Ξανθοπούλου Αναστασία και Παπαχαραλάμπους Γιάννη.   
Από την ανωτέρω σύνθεσι διαπιστώνεται ότι την ραχοκοκκαλιά της ομάδας απετέλεσαν (όπως και πέρυσι) 2 από τους ισχυρότερους κατά τεκμήριον έφηβοι  του ευβοϊκού αγωνιστικού σκακιού, ο Αντώνης Μπερμπάτης (αθλητής της Ευβοϊκής Ε.Σ.) και ο Χρήστος Μιχάλης (αθλητής του ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ) ενώ υπήρξε και ενίσχυσι σε σχέσι με την προηγούμενη χρονιά στην τέταρτη σκακιέρα (με την Αναστασία Ξανθοπούλου, μαθήτρια του υπογράφοντος ήδη από το σχολικό σκάκι στο 7ο Δημοτικό).

Όλα αυτά τα παιδιά είναι άξια συγχαρητηρίων για την επιτυχία τους,  αλλά ας μου επιτραπή ως καθηγητής τους να προσθέσω υπογραμμίζοντας, πως όλα τους είναι αφ΄ενός εξαιρετικού ήθους  και αφ' ετέρου –συμπτωματικά;-- αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες στο σχολείο!!

Σε πείσμα διαφόρων αντιξοοτήτων, επιφυλάξεων και άλλων δυσκολιών, η εξαιρετική αυτή εφετινή επίδοσι -- ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ για την ιστορία του εν λόγω Λυκείου στο σχολικό σκάκι -- αποτελεί δικαίωσι για όσους πίστεψαν στην αξία αυτών των παιδιών (στα οποία ανήκει ολόκληρη η επιτυχία), αλλά βεβαίως δέν είναι και αποτέλεσμα τύχης. Το 4ο Λύκειο από 6ετίας προωθεί –όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες στα Λύκεια- το σκάκι και έκτοτε διακρίνεται σταθερά, πρωταγωνιστώντας, σε Νομαρχιακό και Περιφερειακό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι το 4ο Λύκειο της πόλης μας –παίρνοντας κατά κάποιο τρόπο τα ηνία από το 1ο Λύκειο Χαλκίδος--  έχει συνεχή παρουσία στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα στην ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΙ από το 2016/7: Το 2017 ήλθε 10ο, 2018 11ο και εφέτος 5ο!

Για τελικό σχόλιο δεν θα κρύψω πως ο σχεδιασμός της ομάδος έχει συνέχεια και ο προγραμματισμός στο 4ο ΓΕΛ για την επόμενη σχολική χρονιά έχει βάλει τον πήχυ υψηλότερα! Τόσο που το ιστορικό ΡΕΚΟΡ στην κατηγορία Λυκείων για την ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΙ στο Πανελλήνιο σχολικό σκάκι να κινδυνεύει σοβαρά! Θυμίζω τον κάτοχο και τον στόχο:  την ζηλευτή 3η θέσι του 1ου ΓΕΛ Χαλκίδος στο Πανελλήνιο του2015 (με τους  πάλαι ποτέ μαθητές μου Σοϊλεμέζη Γιώργο, Μεταξά Μιλτιάδη, Ρακαντά Ευάγγελο και Ισμίρογλου Βασιλική). Πρώτα ο Θεός!

ΕΥΓΕ, λοιπόν στα παιδιά της ομάδας του 4ου Λυκείου,
καλή πρόοδο και εις ανώτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: