Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Τέλος στην σιγή και εν μέσω καύσωνα υποχρεωτικοτήτων και ραστώνης: με ένα αλφαωμέγαλο χάικου του Σελλενίδη! Un “Restart” del Blog con una poesia haiku di Alessandro Sellenidis. No “Reset”, just a “Restart” of the “Neos Palamedes”; with a haiku by A. Sellenides

Σκόπιμη, εννοείται, η επιλογή του μικρού ποιήματος για την επανεκκίνησι του «Νέου Παλαμήδη». Και όχι μόνο για την πρωτομηνιά του Αυγούστου 

(ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!).


 Ο τίτλος της ανάρτησης λέει όσα χρειάζεται προς ώρας να πή ο (τέως) εξαφανισμένος διαχειριστής του Ιστολογίου.

Ο τίτλος του πρόσφατου χάϊκου του Σελλενίδη εκκρεμεί. Αλλά ο ίδιος ο συνθέτης σχολιάζει:

ΑΛΦΑ

Το «άλφα» είναι ελληνικότατο άλφα κεφαλαίο, γράμμα συμβολικό, αρχικό κι αναρχικό, όπως λέμε π.χ. «Αλέξανδρος», «Ανεμβολίαστος», «Αντίστασι» κι άλλες χιλιάδες χιλιάδων λέξεις, και πάντως δεν είναι άνευ όρων ή φθόγγων και ούτε είναι μπάσταρδο του άλεφ.

Είναι μακράν μπροστά από τα βήτα και τα γάμμα, οπότε δεν φοβάται ούτε τα αντίστοιχα κύματα (μακριά απο συστημικά κόμματα) ή αποκυήματά τους, ούτε φυσικά και τις όποιες κωδικές, ιερογλυφικές ή προγραμματικές μεταλλάξεις τύπου Δέλτα.

 Άσε που τελειούται μέσα στο Ωμέγα: Έτσι που καθαγιάστηκε με το Αποκαλυπτικό Ωμέγα  του Ιωάννη (Α΄,8), μοιάζει με μισό Χριστόγραμμα!

 ...................................................................................

 

Α… /   ΑΩ

Είμαι το Άλφα,

Βηταγαμμαδελτάδες,

μα ΚΑΙΩΜΕΓΑ!!

 

Αλέξανδρος ΣΕΛΛΕΝΙΔΗΣ,

Χαλκίδα, Ιούλιος 2021 μ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: