Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Μια πρακτική ιδέα-πρότασι για οικονομική ενίσχυσι των πυροπλήκτων. (Από τον Γ. Μητροπέτρο).

Κι ενώ αναμένονται να ανακοινωθούν από την Κυβέρνησι οι τελικές παρεμβάσεις υπέρ των Ελλήνων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην χώρα μας, το ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μας, Γιώργος Μητροπέτρος, εν ενεργεία εκπαιδευτικός και εξαίρετος οικονομολόγος, σε χθεσινή του ανάρτησι στο FB δημοσιοποιεί μια πρώτης τάξεως πρότασί του για άμεση οικονομική ενίσχυσι των πυροπλήκτων της Στερεάς Ελλάδος και του Νομού μας.  Το ιστολόγιο την αναδημοσιεύει ασμένως!

Πρόκειται για μια ρεαλιστική «Πρόταση Έκτακτης Ανάγκης» με την οποία το κράτος μπορεί αν θέλει να εξοικονομήσει ΑΜΕΣΩΣ σχεδόν 3 εκατομμύρια Ευρώ από τις εκπτώσεις των Κατασκευαστών/Εργολάβων ή τις «Εισφορές Αλληλεγγύης» του τρέχοντος Προϋπολογισμού της Στερεάς κττ.  Την μελετημένη πρότασί του αυτή για το 2% επι των υπολογισμένων εκπτώσεων, ο φίλος μας Γ.Μ., γνωστός για τα φιλολαϊκά/δημκρατικά και πατριωτικά του προτάγματα, την απευθύνει θαρραλέα και καλοπροαίρετα στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.

.....................................................


ΠΡΌΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ:

Άμεση νομοθετική ρύθμιση, ώστε να παρακρατηθεί ΑΜΕΣΑ για τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, το 2% τουλάχιστον, από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2021 που είναι 140.998.892,43 € και έχει εγκριθεί από τις 17 Δεκεμβρίου 2020.

Είναι μια εισφορά αλληλεγγύης, όπως τόσες άλλες που πληρώνουν ακόμα και τα φτωχά νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, για έκτακτες ανάγκες και έχουν μείνει σχεδόν μόνιμες.

Γιατί, όπως όλοι γνωρίζουν και δημοσιεύονται αυτά, οι εργολάβοι κατασκευαστές δημοσίων έργων, δίνουν εκπτώσεις , όταν είναι ....¨καθαρές" οι διαδικασίες, από 40% έως και άνω του 50%!!!

Ας δώσουν 2% λιγότερο...τόσο απλά!

Έτσι εξοικονομείται ένα ποσό 2.819.977,85 € που θα πρέπει χωρίς καμιά καθυστέρηση, να δοθεί στα πυρόπληκτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες των πολιτών, για μια μερική έστω, αποκατάσταση και προγραμματισμό αναδάσωσης!

Και μη αρχίσουν οι δικαιολογίες περί δεσμεύσεων κ.λ.π.

Στην καταστροφή του "πολέμου" και μεταξύ της σωτηρίας του λαού και της χώρας υπερισχύει η ζωή και όχι οι υποχρεώσεις σε δανειστές.

Δεν ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ καμία μνημονική δέσμευση.

Πρώτα οι Πολίτες και η Πατρίδα μας!

 

Γιώργος Δ. ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ

 

Υ.Γ. Παρακαλώ όλες τις παρατάξεις να δουν αυτήν την πρόταση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: