Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ALEXA'S TRAFFIC RANKING FOR "NEOSPALAMEDES": 27th place in Greece (Greek Chess sites). ΣΤΗΝ 27η ΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΝΕΟ “RECORD” ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ!

ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ ..!

Στοιχεία του μπλόγκ kaloskalos, που βασίζονται στη διεθνή στατιστική επισκεψιμότητας των μπλόγκς της ALEXA.COM, δείχνουν ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟ του μπλόγκ του συλλόγου μας.

Συγκεκριμμένα :


A) Τα στοιχεία του μήνα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, που δείχνουν τη ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ των σκακιστικών μπλόγκς της Ελλάδας, μας εμφανίζουν στην 25η θέση του πίνακα, όπως βλέπετε, σε σύνολο 57 σκακιστικών ιστολόγιων. Βρισκόμαστε στη θέση 1.561.347 στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ όλων των μπλόγκς και sites, ανεξαρτήτως θέματος ( στοιχείο της ALEXA.COM ). Τον μήνα Σεπ/βριο ανεβήκαμε 7 θέσεις στην ειδικότερη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ, απο τη θέση 32 στη θέση 25. Η δέ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ είναι 28,61% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα!


Προσέξτε στον πίνακα επίσης, τα εξής ενδιαφέροντα σημεία:
- Μόλις ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ στην κατάταξη την ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ, με την οποία φαίνεται να παίζουμε... διαδικτυακό «ντέρμπυ»!
- Πίσω μας, έχουμε αφήσει ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ, όπως είναι το aekchessclub, το skakistasholeia του φίλου Ηλία Οικονομόπουλου, το panionioschess, και άλλα πασίγνωστα ιστολόγια του χώρου του Ελληνικού σκακιού.
- Απο τον νομό Ευβοίας, μας περνάει ακόμα το μπλόγκ giatoskaki του Σ.Ο. ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, που βρίσκεται πολύ ψηλά για να το φτάσουμε, προς το παρόν..


B) Εκτός απο τα ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, το kaloskalos δίνει και εβδομαδιαίες κατατάξεις, στις οποίες βλέπουμε ότι η συνέχεια της επισκεψιμότητάς μας για τον Οκτώβριο, είναι :


- Την εβδομάδα 7-12 Οκτωβρίου βρισκόμαστε στην 27η θέση, αλλα η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΑΣ έχει ανέβει, και τώρα είμαστε στη θέση 1.482.718 ( σπάσαμε το φράγμα του 1.500.000....!! ). Η επισκεψιμότητά μας όμως έχει σταθεροποιηθεί, με μιά ανεπαίσθητη αύξηση 0,34%.
- Οι 2 θέσεις που χάσαμε και βρεθήκαμε 27οι απο 25οι, οφείλονται α) στη «φουλαριστή» άνοδο του skaki.net που μας προσπέρασε ( είναι το ιστολόγιο του Σ.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ! ) αλλα και στη «διάσπαση» του greekchess.com που είναι στην 3η θέση της κατάταξης, σε δύο πλέον ιστολόγια, το παλαιό και το καινούριο greekchess.wordpress.com. Δίχως αυτή τη διάσπαση, στην ουσία μόνο το skaki.net μας προσπέρασε τον Οκτώβριο, αλλα και αυτό είναι φυσιολογικό, γιατι ο Σ.Ο. Αμπελοκήπων διοργάνωσε αγώνες πρόσφατα, και είναι επόμενο η επισκεψιμότητά του να εκτιναχθεί.
- Η ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ανεβαίνει επίσης με 4,06% και απειλεί να μας προσπεράσει στην... κούρσα, πράγμα αναμενόμενο όμως επειδή διοργάνωσε αυτό το τριήμερο το «1o Πανελλήνιο Ομαδικό πρωτάθλημα παίδων - κορασίδων 2008» και άρα αναμένεται να έχει αύξηση επισκεπτών στο επόμενο διάστημα.
- Ο Σ.Ο. ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ εξακολουθεί να είναι μακράν το κορυφαίο σε επισκεψιμότητα σκακιστικό μπλόγκ του νομού μας.

Κι’ εμάς όμως, η σημερινή μας θέση μας αφήνει μιά ΒΑΘΕΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ δεδομένου ότι δέν έχουμε διοργανώσει αγώνες πρόσφατα.

Γι' αυτό τον λόγο, ευχαριστούμε όλους τους φίλους του συλλόγου που ανάρτησαν θέματά τους στο μπλόγκ μας, αλλα και όλους τους αναγνώστες - επισκέπτες μας, και εκείνους τους ξεχωριστούς φίλους που πρόσθεσαν τα σχόλιά τους εδώ.

Το διαδικτυακό «ράλλυ» λοιπόν, παρουσιάζει ενδιαφέρον!
Θα παρακολουθούμε τα στοιχεία, και θα σας ενημερώνουμε με αναρτήσεις εδώ, για κάθε μελλοντική «ανατροπή» στην κατάταξη..

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

(σημ : Αλέξανδρε, κάνω εγώ την ανάρτηση αυθαίρετα, επειδή ο Δημήτρης θα δώσει σε έναν σοβαρό διαγωνισμό αυτή την Παρασκευή και καλό είναι να μήν του τρώμε τον χρόνο με αυτά... )

Δεν υπάρχουν σχόλια: