Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ. Με την πλώρη για διάκρισι στην Α΄ Εθνική! Dalla festosa serata del AEK Chess Club (photos / foto)

Πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ώρες η γιορταστική εκδήλωσι του Σκακιστικού Τμήματος της ΑΕΚ στο νέο εντευκτήριο της ομάδας, στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Σε μια σεμνή, αλλά γεμάτη ζεστασιά όμορφη τελετή οι αρχηγοί του Τμήματος, Χρήστος Πιλάλης, Φώτης Αρμπής και Μιχάλης Πρεβενιός, πραγματοποίησαν βράβευσι των αθλητών οι οποίοι συνέβαλαν στην επιτυχή πορεία της ομάδας προς την Α΄ Εθνική κατά την τελευταία διετία.
Κορυφαίο γεγονός της βραδιάς η παρουσία και βράβευσι του πασίγνωστου ρεμπέτη και ακούραστου συνθέτη προβλημάτων Νίκου Περγιάλη. Ο πολυτάλαντος συνθέτης, ο οποίος είναι και σκακιστής της ΑΕΚ αμέσως μετά την βράβευσί του με μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους και έκλεισε τα γεμάτα πάθος λόγια του με το, γνωστό σ’ εμάς, παρακάτω τετράστιχο:
Είναι το κάθε πρόβλημα
του πνεύματος παιχνίδι.
Κάθε ιδέα, ζωγραφιά,
κάθε πεσσός στολίδι!


Ακολούθησε πλήθος τιμητικών αναφορών και βραβεύσεων ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίσαμε την βράβευσι του παίκτη και προπονητή της Ακαδημίας ενηλίκων (και μέλος!) του Συλλόγου, Κωνσταντίνου Μουτούση και της επι κεφαλής στις γυναικείες σκακιέρες, Μαρίας Πετσετίδου.
[Στην πιο πάνω φωτό ο Κώστας Μουτούσης από προηγούμενη βράβευσί του]

Τη απουσία του ισχυρότατου έφηβου της ομάδας, Δημήτρη Κοσμά-Λέκκα, ξεχώρισε και δικαίως, ο πλέον ταλαντούχος μικρός αθλητής του Τμήματος, ο Μιχάλης Γρηγοριάδης -ο οποίος παράλαβε και το μετάλλιο του δικαιολογημένα απόντος (εμφανίστηκε πρίν το τέλος της εδήλωσης) πατέρα του και προπονητή στην Ακαδημία των μικρών της ΑΕΚ, Αλέξανδρου Γρηγοριάδη.



Ανάμεσα στους βραβευθέντες, για την μικρή του συμβολή στις επιτυχίες της ομάδας του (για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Γ' Εθνικής 2008, και του Πρωταθλήματος Β' Εθνικής 2009), βραβεύθηκε με τα αντίστοιχα μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα ο Κωνσταντίνος Σοϊλεμέζης.

Τις θερμές ευχαριστίες προς τον παρευρισκόμενο εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης και Αντιδήμαρχο του Δήμου νέας Φιλαδελφείας μετέφερε ο Χρίστος Πιλάλης.










Η τελετή έληξε με ευχές, κεράσματα και κουβεντούλα. Δεν άντεξαν βέβαια στον πειρασμό κάποιοι να παίξουν μια σύντομη φιλική παρτίδα ενώ ο Μπαρμπα Νίκος ο Περγιάλης ξεμονάχιασε τον Κώστα Μουτούση για μια σύντομη παρουσίασι κάποιων βοηθητικών και μή σκακιστικών του συνθέσεων.

2 σχόλια:

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε! Και εις ανώτερα!

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Μια παράκλησι:
Παρακαλείται η Κα Κωνσταντινίδου να βάζη την υπογραφή της στα σχόλιά της!
.............

Και μια απαραίτητη ενημέρωσι:
Πλήρης κάλυψι στο θέμα της ανάρτησης (και πολύ καλύτερο ρεπορτάζ) στο ιστολόγιο του Δικεφάλου: http://aekchessclub.blogspot.com/2010/01/blog-post_16.html