Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΔΡΕΣΔΗΣ: ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ: ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ. 38th CHESS OLYMPIAD; JUST A LITTLE WHILE BEFORE THE FINISH

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΔΡΕΣΔΗΣ: ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 2 ΓΥΡΩΝ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΜΦΑΝΙΣΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ

Φτάσαμε αισίως στην τελευταία αγωνιστική (αύριο, Δευτέρα, οι αγώνες έχουν προγραμματισμένη ημέρα ξεκούρασης) και η αγωνία όλων των φιλάθλων του σκακιού παγκοσμίως για την έκβασι των συναντήσεων του εφετινού Ολυμπιακού τουρνουά, και στις δύο ξεχωριστές κατηγορίες(Open και Γυναικών) έχει κορυφωθή.

ΤΟ "ΑΝΟΙΚΤΟ" ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Στο «ανοικτό τουρνουά» η Εθνική μας Ομάδα των ανδρών άσχετα με το μεθαυριανό αποτέλεσμα, έχει ήδη πραγματοποιήση μια πολύ ικανοποιητική εμφάνισι και ευρισκόμενη με 12 βαθμούς (4 Ν, 4 Ι, 2 Η) στην 30ή θέσι. Επιπλέον, έχει την ευκαιρία να πάρη ένα θετικό αποτέλεσμα στον 11ο, τελευταίο, γύρο και να τερματίση σε μία θέση πιο πάνω από την θέσι 27 την οποία κατέχει στα χαρτιά, με τον δείκτη δυναμικότητος (ο οποίος βασίζεται στο ΕΛΟ) των παικτών της. Ο αντίπαλος, η Σκωτία, με τον οποίο θα αναμετρηθούμε μεθαύριο Τρίτη, είναι ισχυρός, αλλά όχι ακατάβλητος.
Να υπογραμμίσουμε την φοβερή επίδοσι του Κοτρωνιά, ο οποίος μετά την νίκη του στον 10ο γύρο έχει προσφέρει 7,5 βαθμούς στην συγκομιδή της ομάδας (με έναν μ.ό. ΕΛΟ 2767). Μεθαυριανή νίκη θα αυξήση αυτό το 75% και ο συμπαθής πολυπρωταθλητής μας θα ανέβη ακόμη πιο ψηλά από την 4η θέσι που κατέχει μέχρι στιγμής στις ατομικές επιδόσεις της 2ης σκακιέρας!!
[Μπορείτε να παίξετε τις παρτίδες του ανα γύρο:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10]
Η ΚΛΗΡΩΣΙ ΤΟΥ 11ου ΓΥΡΟΥ




.
.



Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ
Εξαιρετικής σημασίας είναι το παιχνίδι της Εθνικής μας Ομάδας γυναικών εναντίον της Ιταλίας, αφού με νικητήριο αποτέλεσμα (πράγμα αρκετά πιθανό με δεδομένη την ανωτερότητα ειδικά στις τελευταίες σκακιέρες μας), η Εθνική μας θα τερματίση πολύ ψηλά στην γενική βαθμολογία. Κοντά στην 10η θέσι! Ήδη μετά και το νικηφόρο αποτέλεσμα στον 10ο γύρο (3.5 – 0,5 την Βοσνία Ερζεγοβίνη) διαγράφει μια πορεία με 13 βαθμούς (6 Ν 1 Ι 3 Η) στην περίβλεπτη 14η θέσι!
Η αντίπαλη ομάδα:
· WGM SEDINA ELENA 2365
· WGM ZIMINA OLGA 2368
· WFM AMBROSI ELEONORA 2128
· CM BRUNELLO MARINA 2117
· WFM DE ROSA MARIA 2083
(Τέταρτη σκακιέρα θα παίξη η De Rosa Maria).
Σε τροχιά διάκρισης ευρίσκεται και η Κατερίνα Φαχιρίδου. Η παίκτριά μας που εορτάζει μεθαύριο, με ενδεχόμενη νίκη θα καταγράψη ένα εκπληκτικό ποσοστό του τύπου 90% (ήδη δεν είναι πολύ μακριά από την διάκρισι, αφού βρίσκεται στην έβδομη προσωρινή θέσι της βαθμολογίας με το 8 / 9 και Μ.Ο. απόδοσης ΕΛΟ που αγγίζει τα 2400!) στην ατομική της επίδοσι.
[Μπορείτε να παίξετε τις παρτίδες της ανα γύρο:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ]

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 2 ΓΥΡΩΝ
ΑΝΔΡΕΣ : 1 ΝΙΚΗ - 1 ΗΤΤΑ
9ος ΓΥΡΟΣ: ΕΛΛΑΣ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 2,5 – 1,5
10ος ΓΥΡΟΣ: ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΣ 2,5 - 1,5





ΓΥΝΑΙΚΕΣ: ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ!
9ος ΓΥΡΟΣ: Με Ουαλία 4-0
10ος ΓΥΡΟΣ: Με Βοσνία Ερζεγοβίνη 3,5-0,5


ΠΡΟΒΛΕΨΙ
Η διαίσθησί μας μάς λέει πως μεθαύριο τ’ απομεσήμερο θα είμαστε μέσα στην εικοσάδα όχι μόνο στο τουρνουά γυναικών, αλλά και στην βαθμολογία Γκαπριντασβίλι .
Να θυμίσουμε πως τα παιχνίδια του 11ου γύρου ξεκινάνε αυτή την φορά πρωί, τις 10 η ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: