Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

ΕΣΟ Έτοιμος!

Μια περιδιάβασι στον "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ" της ελλαδικής ομοσπονδίας σκακιού, (επισήμως "Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία", βλ. στον επίσημο ιστοτόπο της http://chessfed.gr/dioikisi2.htm) έκανα πρόσφατα, στοχεύοντας πάντα στο τελικό άρθρο 1.39 .
Μια επιλογή λοιπόν 2-3 σημείων δεν βλάπτει:
"ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
1.1 Στη δύναμη της ΕΣΟ εγγράφονται μέλη ερασιτεχνικά-φίλαθλα σωματεία που καλλιεργούν το σκάκι, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Καταστατικό και τους Νόμους.
...
1.8 Τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΟ έχουν την υποχρέωση να επιδιώκουν την ενεργοποίησή τους μέσα στα πλαίσια των διαφόρων δραστηριοτήτων της ΕΣΟ και συγκεκριμένα:
(...)
γ. Καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την προβολή, αποκέντρωση και μαζικοποίηση του αθλήματος.
1.9 Οι συνεδριάσεις του ΔΣ διεξάγονται σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη των θεμάτων και είναι κατ’ αρχήν ανοιχτές. Οι παριστάμενοι δεν έχουν δικαίωμα λόγου, εφόσον δεν τους δοθεί από το ΔΣ. Τα θέματα που έχουν αναλάβει να εισηγηθούν διάφορα μέλη του ΔΣ, καθώς και αυτά που σύμφωνα με το Καταστατικό εισηγούνται ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας, ο Ταμίας και ο Εφορος Αγώνων, θα αποτελούν το περιεχόμενο της ημερήσιας διάταξης, που καθορίζεται από τον Πρόεδρο. Για την αλλαγή της σειράς συζήτησης απαιτείται πλειοψηφία των παρόντων, ύστερα από σχετική αίτηση Συμβούλου.

1.10 Εξαιρετικά, μπορούν πέντε (5) μέλη του ΔΣ να φέρνουν θέμα που θα χαρακτηρίζεται και θα αιτιολογείται ΕΠΕΙΓΟΝ, έξω από την ημερήσια διάταξη, αλλά με την προϋπόθεση να συνοδεύεται απαραίτητα από σχετική έγγραφη εισήγηση, έστω και συνοπτική. Η εισήγηση αυτή πρέπει να έχει κατατεθεί το αργότερο μία (1) ημέρα πριν από τη συνεδρίαση.

1.11 Εξαιρετικά, ο Πρόεδρος με τον Γενικό Γραμματέα μπορούν να φέρουν ένα θέμα ως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Εφόσον υπάρξει σύμφωνη γνώμη από το ΔΣ, το θέμα συζητιέται έξω και πριν από την ημερήσια διάταξη.
...."

[ΠΡΟΣΕΧΩΣ: Οι Επιτροπές.
Καιρός να ξεκαθαρίσουμε τους όρους ή και να φρεσκάρουμε το νομικό πλαίσιο per ogni eventualita΄]

Δεν υπάρχουν σχόλια: