Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Ένα Σκακιστικό Πρόβλημα για …την Δευτέρα. Ένα όχι δύσκολο δυάρι στον Παιχνιδοκόμβο. Un problema di scacchi non difficile e non solo x lunedì! Α 2 Mover chess problem di W. J. Baird on Gameknot; not difficult and … not just for Monday.

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 2 ΚΙΝΗΣΕΩΝ


Το είχα ξαναδή στον Παιχνιδοκόμβο και είπα χθές να δοκιμάσω να "τεστάρω" την αυτοσυγκέντρωσί μου. 

Η σχεδόν μονόλεπτη βιασύνη μου με οδήγησε στην λάθος δοκιμή με έναν Πύργο, αλλά μου πήρε άλλα 4, τουλάχιστον, λεπτά για να ανακαλύψω το σωστό κλειδί. Τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο… 

Εσείς πώς θα τα πάτε; 

Όσο για το «Δευτέρα» στον τίτλο, από ό,τι φαίνεται δεν έχει καμμία ουσιαστική σχέσι με το πρόβλημα και μόνο από απροσεξία του συντάκτη που έβαλε τα στοιχεία του προβλήματος στο Gameknot («Monday 274 – Baird») παρεισέφρυσε. 

Από την έρευνά μου προκύπτει πως η κομψή αυτή σύνθεσι είναι της Αγγλίδας σκακίστριας και μεγάλης προβληματίστριας Edith Baird έχει τον (κατά την έντυπη έκδοσι) αριθμό 274 και απλώς διαβάστηκε λάθος το “To-Day”). 

 

ΣΗΜ. Την Edith Elina Helen Baird (1859 – 1924) είχαμε (και …ακόμα έχουμε) εδώ και 3 περίπου χρόνια προγραμματίσει για ιδιαίτερη παρουσίασι στο ομώνυμο Περιοδικό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: