Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Μια μουσική πρότασι για την ημέρα: Το κομμάτι «10 Αυγούστου» των Khruangbin! A musical suggestion for the day: The "August 10" track by Khruangbin! Un suggerimento musicale per la giornata: il brano "10 Agosto" di Khruangbin!

10 Αυγούστου (μετα ...μουσικής)!

Με ημερομηνία για τίτλο τους, σίγουρα θα υπάρχουν τραγούδια. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο τραγούδι για την 10η Αυγούστου, αλλά αυτό το μουσικό κομμάτι που έχω υπόψι μου, μου αρέσει τόσο που θα ήθελα να το βάλω και στο ιστολόγιο. Η αποψινή λοιπόν πρότασί μας, είναι ένα ορχηστρικό κομμάτι αντιπροσωπευτικό του ξένου συγκροτήματος με το παράξενο – έως …παρεξηγήσεως!- όνομα.  Το ινστρουμένταλ ρόκ γκρούπ Khruangbin είναι από την Αμερική (Τέξας, ΗΠΑ) και είναι τριμελές: Ο, επικεφαλής, κιθαρίστας Mark Speer πλαισιώνεται θαυμάσια από τον Donald "DJ" Johnson στα ντράμς και την ευειδεστάτη Laura Lee στο μπάσο. Οι πρώτες τους δημιουργίες ήσαν αποκλειστικά instrumental συνθέσεις με πολυδιάστατες μουσικές επιδράσεις. Από σόουλ, ταϊλανδέζικο funk, μέχρι ψυχεδελικό ρόκ.

Όσο για το δυσπρόφερτο όσο δεν γίνεται όνομα που λέγαμε,  Khruangbin, είναι εκ της Ταϊλανδικής γλώσσας και σημαίνει αεροπλάνο.  Σύμφωνα με κάποιον ξένο δημοσιογράφο «, «Το [όνομα Khruangbin], το οποίο μεταφράζεται σε «ιπτάμενη μηχανή» ή αεροπλάνο στα ταϊλανδέζικα, είναι ιδανικό για να περιγράψει την μουσική τους, καθώς αυτή συχνά διασχίζει σύνορα και πολιτισμούς.»

Khruangbin - August 10 (Live on KEXP)

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: