Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Η παραλία Κουρέντι της Χαλκίδας και μια …σκακιέρα! (Φωτογραφίες) La spiaggia "Kurenti" di Calcide e una scacchiera all'aperto. (Fotos)

Ως γνωστόν η Χαλκίδα προσφέρει αρκετές επιλογές για καλοκαιρινό μπάνιο. Και μπορεί η ευβοιωτική ακτή να θεωρείται μακράν η καλύτερη (και ως τέτοια δεν εννοούμε τόσο την προσφάτως ανανεωμένη κεντρικότατη παραλία «Αστέρια» με την αμμουδιά και τις όλες καινούργιες εγκαταστάσεις της, όσο την μεγάλη σε μήκος και σε δημοφιλία παραλία «Αλυκές», με την ψιλή άμμο και τα πολύ καθαρά νερά), αλλά και μέσα στα όρια της πόλης 2-3 παραλίες –εκτός τα «Αστέρια» που είπαμε- αν και μή οργανωμένες με τα υψηλά στάνταρ των κοσμικών «πλαζ», είναι καί απίστευτα ευκολοπροσβάσιμες καί σχετικά αξιοπρεπείς για αυτό που θα έλεγε κανείς λαϊκές ή νεολαιΐστικες επιλογές.
Από τις τρείς σχετικές παραλίες της πόλης, Σουβάλα, Κουρέντι και Ακτή Παπαθανασίου, ας παρουσιάζουμε κατακαλόκαιρα λίγες φωτογραφίες από το Κουρέντι.
Και άς κλείσουμε το αφιέρωμα (καλύπτοντας και το σκακιστικό βίτσιο μας) με μια υπαίθρια σκακιέρα! Στις δύο από τις 3 φωτογραφίες της οι προσεκτικοί θα παρατηρήσουν την ανορθογραφία που καταγγέλλει ο φακός του αυστηρού σε τέτοια ζητήματα υπογράφοντος (και φωτογραφιζομένου) διαχειριστού.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Δεν υπάρχουν σχόλια: