Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΒΟΪΚΟ ΣΚΑΚΙ. CAMBIAMENTI E RIVALUTAZIONI NEGLI SCACCHI LOCALI. CHANGES AND REEVALUATION AT THE LOCAL CHESS CLUBS

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΒΟΪΚΟ ΣΚΑΚΙ
CAMBIAMENTI E RIVALUTAZIONI NEGLI SCACCHI LOCALI
CHANGES AND REEVALUATION AT THE LOCAL CHESS CLUBS
"ΜΑΤ (ΣΕ…5 ΚΙΝΗΣΕΙΣ)" ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Από προσωπική έρευνα και δημοσιεύσεις στα τοπικά ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των μετεγγραφών για λογαριασμό Σκακιστικών Σωματείων της Εύβοιας.
Η πιο θεαματική κίνησι φαίνεται ότι έγινε από το χαλκιδαίικο Σωματείο της Σκακιστικής Ακαδημίας (πάλαι ποτε ημέτερο Σύλλογο ), η οποία ανακοίνωσε ότι ενέταξε στο δυναμικό της πέντε σκακιστές, τους:
1) Νικολαΐδη Κωνσταντίνο (από τον Α.Σ. Παπάγου).
2) Κόρδη Κωνσταντίνο (από Ευβοϊκή Ε.Σ.).
3) Ρηγόπουλο Αλέξανδρο (από το ΔΗ.ΚΕ.Π. Άνω Λιοσίων).
4) Ρουμπή Ευάγγελο (από το Ν.Ο. Καρύστου με υποσχετική για ένα έτος)
5) Αλμαλή Νικόλαο (από Ευβοϊκή Ε.Σ. )

Ειδικά η πρώτη από τις αναφερθείσες μετεγγραφές, του Κώστα Νικολαΐδη, συνιστά κίνησι μάτ, αφού ο συμπαθής Μαίτρ FIDE και Πρωταθλητής Αττικής 2007 είναι ο ισχυρότερος κατά τεκμήριο ευβοεύς σκακιστής, και μαζί με τον συνονόματό του Κόρδη, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή αγωνιστική άνοδο, θα αποτελέσουν ακτύπητο δίδυμο σε επίπεδο τοπικής ένωσης .

Είναι μια εξέλιξι, η οποία έχει ως αποτέλεσμα αφ’ ενός την ενίσχυσι της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος, που ως γνωστόν, στο εφετινό διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΤΕΣΣΑΣ ήλθε 6η (ανάμεσα σε 10), αφ’ ετέρου όμως συνιστά περαιτέρω αποδυνάμωσι της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών, η οποία εφέτος, λόγω καί λάθος προγραμματισμού καί δυσμενούς κληρώσεως, έχασε για πρώτη φορά τα τυπικά πρωτεία ανάμεσα στα τέσσερα –μέχρι αυτής της στιγμής- εν ενεργεία σκακιστικά σωματεία του Νομού.
Μάλιστα, αν δεν προκύψη κάτι άλλο, είναι εύκολο να συμπεράνη κανείς ότι η Σκακ. Ακαδ. Χαλ. δεν θα έχη αντίπαλο στην Εύβοια, στο ερχόμενο πρωτάθλημα, ενώ προσωπικά διακινδυνεύω την πρόβλεψι ότι κατακτώντας, έστω και δύσκολα την πρωτιά στην ΤΕΣΣΑΣ θα την δούμε το 2010 στην Α΄ Εθνική.
Από την άλλη, εμείς ως «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ», δεν προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα, αφού καί η νοοτροπία μας δεν είναι στον ανταγωνισμό καί η λειτουργία του σκακιστικού μας τμήματος δεν έχει πρώτο στόχο τον πρωταθλητισμό. Επιπλέον, απέναντι σε προσωπικότητες όπως τον Κ. Νικολαΐδη και τον κ. Αλμαλή Ν., τρέφουμε αισθήματα εκτίμησης πέρα απο την σκακιστική τους δυναμικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: