Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ. ΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2010 (Α). SCACCHI SCOLASTICI: La 7ma Scuola Elementare di Calkida Α.

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΕΒΔΟΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
SCACCHI SCOLASTICI (Α) : Campionato interno della 7ma Scuola Elementare di Calkida:
Το ένα από τα δύο κορυφαία Σχολεία της Χαλκίδας στο Σχολικό Σκάκι από υπάρξεως του θεσμού, (το άλλο είναι - ως γνωστόν στους σχετικούς με το άθλημα στην πόλι μας, αλλά και στους αναγνώστες του Ιστολογίου- το 20ο Δημοτικό) άρχισε το Εσωτερικό του Πρωτάθλημα στο ισχυρότερό του τμήμα.
Το τμήμα αυτό των "Προχωρημένων", αποτελούμενο από μαθητές και μαθήτριες των τελευταίων τάξεων του Σχολείου αριθμεί μια δεκάδα παιδιών, (μικρό φαινομενικά μέρος από το σύνολο των παιδιών, πλέον των 40, που διδάσκονται εφέτος τα μυστικά του κατ’ εξοχήν πνευματικού αυτού αθλήματος στο 7ο Δημοτικό), αλλά αντιπροσωπεύει –με ελάχιστες εξαιρέσεις- την «αφρόκρεμα» των παιδιών που με αμείωτο κάθε χρόνο ενθουσιασμό πλαισιώνουν τα μαθήματα σκακιού.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:
Τα δέκα παιδιά που έλαβαν μέρος στην κλήρωσι είναι:
1. ΑΝΔΡΙΩΤΗ Στεφανία
2. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Νίκος
3. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Μάνος
4. ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ Γιάνης-Βασίλης
5. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ Νίκος
6. ΝΤΕΜΑΣ Σπύρος
7. ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Γιάννος
8. ΦΛΩΚΟΥ Μαρία
9. ΦΡΑΓΚΟΣ Δημήτρης
10. ΨΥΧΑ Ιακίνθη

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Α΄ ΓΥΡΟΥ :
Το Πρωτάθλημα διεξάγεται, ως συνήθως, με σύστημα Πούλ (Round Robin) διπλών συναντήσεων και σήμερα κιόλας παίχθηκε ο α΄ Γύρος.
«Ντέρμπυ κορυφής» για τα δύο φαβορί των αγώνων στο τρίτο ζευγάρι μεταξύ Μάνου Δασκαλάκη και Μαρίας Φλώκου, αμφίρροπη παρτίδα που όμως έληξε ισόπαλη. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα στις άλλες παρτίδες ήσαν χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις.
Τα αποτελέσματα είναι:

ΑΝΔΡΙΩΤΗ Στεφανία - ΨΥΧΑ Ιακίνθη 1-0
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Νίκος - ΦΡΑΓΚΟΣ Δημήτρης 1-0
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Μάνος - ΦΛΩΚΟΥ Μαρία ½ - ½
ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ Γιάνης-Βασίλης - ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Γιάννος 0-1
ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ Νίκος - ΝΤΕΜΑΣ Σπύρος 0-1

(Συνεχίζεται η παρούσα ανάρτησι με φωτογραφικό υλικό)

2 σχόλια:

Veiga είπε...

Δεν ξέρω τίποτα των Ελλήνων, και τυχαίνει να blog σας. Σας καλώ να δείτε ορυχείο, είμαι πορτογαλικά, αν δεν είναι μια βαθιά κατανόηση όταν μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες:
http://www.devaneiosdevida.blogspot.com/
χαιρετισμούς

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Caro amico, Antonio, neanche io so niente sul portoghese. Ho visitato pero, il tuo blog, e lo faro’ ancora; mi sembra molto interessante! Peccato che non conosco la tua lingua per apprezzare le tue poesie... Alcune foto mi son piaciute molto e le ho gia’ scaricato.
Grazie per la tua visita!

PS Fammi avvertire nel caso in cui metteresti un link del mio blog nel tuo sito. Faro’ anch’ io lo stesso.