Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΔΙΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΚΕΜΠΡΗ ΣΤΟ "SCACCOMATTO 2008" ΤΟΥ TORINO. 'INTERNATIONAL OPEN 2008"; Non esaltante la prestazione di Spyridon SKEMBRIS a TORINO

Non esaltante la prestazione di Spyridon SKEMBRIS a TORINO
ΔΙΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΚΕΜΠΡΗ ΣΤΟ SCACCOMATTO 2008 ΤΟΥ TORINO
ΜΕΤΡΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΙ ΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΥ

Μέτρια εμφάνισι πραγματοποίησε ο Έλληνας Γκρανμαίτρ Σπύρος ΣΚΕΜΠΡΗΣ σε διεθνές τουρνουά στο Τορίνο της Ιταλίας.

Στις Ολυμπιακές (της Ολυμπιάδας του 2006) εγκαταστάσεις της μεγαλούπολης του Ιταλικού Βορρά διοργανώθηκε (από τον τοπικό σκακιστικό σύλλογο S.S. Torinese) ισχυρό Διεθνές τουρνουά με την επωνυμία «20th INTERNATIONAL FESTIVAL “CITY OF TURIN”».
Απο 1 έως 8 Δεκεμβρίου διεξήχθη το "OPEN MASTER", το ισχυρότερο τουρνουά της διοργάνωσης , (υπήρχαν και άλλα 3 OPEN για κατώτερες κατηγορίες παικτών) με την συμμετοχή 44 παικτών (για τιτλούχους και με διεθνές ΕΛΟ > 2000) από 12 χώρες.
Ο συναγωνισμός (4 ΜΔΜ, 13 ΔΜ και μία Γκρανμαίτρ Γυναικών) αποδείχθηκε πολύ ισχυρός για τον έμπειρο παίκτη μας ο οποίος μετά από ένα καλό ξεκίνημα σημείωσε 2 ήττες στους τελευταίους 4 γύρους, με αποτέλεσμα με τους 5 συνολικά βαθμούς του (3 νίκες, 4 ισοπαλίες) να βρεθή πολύ πίσω στην γενική βαθμολογία. Η 15η θέσι είναι και έξω από τα βραβεία (μέχρι και η 13η θέσι), αλλά και απέχει πολύ από την 6η της 'starting list' που είχε ο συμπαθής παίκτης μας στο τουρνουά.


8ος ΣΤΟ "SEMILAMPO" (= OPEN RAPID)
Θα πρέπει όμως να του καταλογίσουμε στο ενεργητικό του την καλή εμφάνισι στο Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (με 15΄ ο κάθε παίκτης), που προηγήθηκε του OPEN MASTER.
Στο OPEN «ράπιντ» (Rapid), λοιπόν, της 30 Νοεμβρίου, το οποίο διεξήχθη με την συμμετοχή όχι μόνο των παικτών του OPEN MASTER, αλλά και των ισχυροτέρων Ιταλών παικτών, όπως του (γνωστού μας από την Ολυμπιάδα) CARUANA Fabiano (που κέρδισε εύκολα την πρώτη θέσι) και του GODENA Michele, ο κερκυραίος Γκρανμαίτρ μας συγκέντρωσε 6,5 βαθμούς (με 6 Ν, 1 Ι και 2 Ήττες – η μία από τον GODENA) και κατετάγη 8ος (ανάμεσα σε 112 παίκτες).
.
Ιστοσελίδα του διοργανωτή εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: