Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ανεξαρτησία και Ελληνικότητα του Ελλαδικού Κράτους (κατά καθηγητή Γ. Κοντογιώργη). Indipendenza e Grecità dello Stato Greco (secondo il prof. G. Kontoghiorghis)

 

Πικρές αλήθειες από τον καθηγητή Γ. Κοντογιώργη. Αποδελτιώνουμε  το τελευταίο μέρος πρόσφατης (την προηγούμενη εβδομάδα) ραδιοφωνικής συνέντευξής του στον Γ. Σαχίνη. [Σ.Σ. Περισσότερα:  εδώ]


  ...................................................................

ΕΡΩΤ. Ακροατού:  -- Η Ελλάδα ήταν πραγματικά ανεξάρτητο κράτος ή μετά τον Καποδίστρια είναι ένα κράτος ανδρείκελο των μεγάλων δυνάμεων, με κύρια ευθύνη της οικονομικής, πολιτικής και διανοητικής της elite, που δημιούργησαν ένα μεταπρατικό ουσιαστικά σύστημα προσδεμένο με τις ανάγκες των μεγάλων εξωτερικών παραγόντων, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις εσωτερικες ανάγκες;

 

ΑΠΑΝΤ.  Καθ. Γιώργος Κοντογιώργης:

Θα παραπέμψω στα 2 τελευταία μου βιβλία:  «Ελληνισμός και Ελλαδικό Κράτος ...» και  «Η Δημοκρατία και Πόλεμος στον Θουκυδίδη» (...)  για να δείξω ότι αυτό το κράτος εμφυτεύτηκε από τις δυνάμεις της Απολυταρχίας, τις Μεγάλες Δυνάμεις της Ευρώπης στον ελληνικό κορμό για να τον ελέγξει, για να τον αποδομήσει, να τον εξευτελίσει και να τον έχει υποχείριο · και συγχρόνως δημιούργησε και μία πνευματική καί πολιτική νομενκλατούρα, η οποία το υπερασπίζεται εις βάρος των συμφερόντων καί της ελληνικής κοινωνίας και του ιστορικού Ελληνισμού , τον οποίο τον αντιμάχεται όσο κανείς άλλος.  Είναι το πρωτοφανές για την Ελληνική περίπτωσι  –δεν το συναντάμε σε καμμιά άλλη χώρα --  να μην αποδέχεται το εθνικό της παρελθόν ! Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο, εκτός από τη δική μας. 

Γιατί; Γιατί αυτό το Κράτος είναι ξένο σώμα,  είναι ασύμβατο με την ιστορικότητα και τον Ελληνικό Πολιτισμό. Είναι αυτό το κράτος που αποδόμησε τον Μείζονα Ελληνισμό και ό,τι έχει να κάνει με τον ελληνικό πολιτισμό και θέλει τώρα να εξαλείψει και όλες τις  κληρονομιές, αν όχι και την ελληνική κοινωνία,  αλλάζοντας  λαό.

 Είναι δεδομένο αυτό και το έχω αποδείξει με όλα τα στοιχεία εκείνα που δομούν την ιστορικότητα του ελλαδικού Κράτους. (…)

Σήμερα λοιπόν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα ασφαλείας που δημιούργησε αυτό το κράτος. Γιατι οι μεγάλες ήττες και αδυναμίες της ελληνικής κοινωνίας οργανώνονται στην Αθήνα, στο Κέντρο, στο πολιτικό Σύστημα, απο αυτούς οι οποίοι  το νέμονται και το διαχειρίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: