Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Ο Τζόκοβιτς θύμα του Αυστραλιανού πολιτικού πρωτοκόλλου για τον εμβολιασμό. (+ 1 επεξηγηματικό βίντεο). Novak Djokovic was expelled from Melbourne Grand Slam! Why Is Refused Entry Into Australia. Il No 1 del ranking mondiale, espulso dallo Slam di Melbourne!

 Αφού κρατήθηκε υπο περιορισμό για ώρες και χωρίς βίζα, αποκλείστηκε με πολιτική παρέμβασι από το Γκράν Σλάμ της Μελβούρνης!

(Η Φωτογραφία απο τον Ιταλικό Τύπο)

Μεταφράζουμε βιαστικά την πρωινή (μεταμεσονύκτια) είδησι από τον ηλεκτρονικό Τύπο.

«ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΟΠΕΝ: Άρνησι Εισόδου στον Τζόκοβιτς λόγω απαλλαγής του από τα εμβόλια.

Το νούμερο 1 στο ανδρικό τέννις υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα μετά από μια 10ωρη αντιπαράθεση με κυβερνητι κούς αξιωματούχους στο αεροδρόμιο της  Μελβούρνης, ακυρώνοντας την ευκαιρία του να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ταξίδεψε όλη την ημέρα την Τετάρτη από το Ντουμπάι στην Αυστραλία, σε ένα ταξίδι που υποτίθεται ότι θα οδηγούσε στην υπεράσπισι του τίτλου (ΣΣ Ως περσινός και για 9η φορά νικητής) του Αυστραλιανού Όπεν στο μονό των ανδρών.

Την Πέμπτη, του είπαν ότι θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη χώρα, μετά από μια 10ωρη αντιπαράθεσι με κυβερνητικούς αξιωματούχους στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, όπου κρατήθηκε σε ένα δωμάτιο μια νύχτα για την επικύρωσι της βίζας του και όπου υποβλήθηκε σε ερωτήσεις σχετικά με τα στοιχεία που υποστηρίζουν την ιατρική εξαίρεσί του από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Η εξαίρεσι υποτίθεται πως θα επέτρεπε στον Τζόκοβιτς, 20 φορές νικητή σε τουρνουά Grand Slam και ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου αθλητισμού, να αγωνιστεί στο Australian Open, παρόλο που δεν έχει εμβολιαστεί...»

Το υπόλοιπο πλήρως κατατοπιστικό άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

................................. 

Ένα εύγλωττο Βίντεο για τις απόψεις του Νόβακ.

NOVAK DJOKOVIC and WIM HOF discuss etc

Σ.Σ. Εμείς θελήσαμε να κλείσουμε την ανάρτησι με ένα βίντεο που ίσως επεξηγεί κι αποκαλύπτει κάποιες προσωπικές απόψεις του Κορυφαίου τεννίστα σχετικά με τα ζητήματα της υγείας  του. Τις επιλογές του ο Νόλε, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν τις κρύβει. Το θέμα είναι κατά πόσο του επιτρέπεται να τις έχει.

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για τις αμφισβητούμενες επιστημονικά (ή έστω όχι ακόμα γενικώς παραδεκτές) θεωρίες του Ολλανδού Wim Hof περί "Κρυοθεραπείας" κλπ, αλλά για το ακρογωνιαίο ανθρώπινο δικαίωμα στην προσωπική επιλογή του τί πιστεύει κανείς και για το πώς διαθέτει το σώμα του. 

Αύριο οι οπαδοί της υποχρεωτικότητας και των σχετικών πρωτοκόλλων, πώς θα αντιμετωπίζουν την διαφορετικότητα λ.χ. των ακολούθων κάποιων θρησκευτικών δογμάτων ή φιλοσοφικών δοξασιών; Των "υπερ-ορθοδόξων" Εβραίων ή Χριστιανών ή Ισλαμιστών; Ή ας πούμε των Βουδιστών -αν όχι των νεο Παγανιστών του 12θεου- ή των πιστών σε φιλοσοφικο-θρησκευτικά δόγματα τύπου Γιόγκα και άλλων;

Μήπως με την ανεκτικότητα ...των Ιεροεξεταστών του Μεσαίωνα;  

Δεν υπάρχουν σχόλια: