Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

«Τρανών Προγόνων Ιχνηλάτες»: του Αιθεροβάμονα. Περί Χρυσής Αυγής και αρχαιοελληνικών αξιών. Un articolo di Eterovamon con interesse storico-filologico; contro la “Chrisi Avghi”

Με το σημερινό του άρθρο ο φίλος και συνεργάτης μας Αιθεροβάμων στέκεται κριτικά απέναντι σε κάποιες συγκεκριμένες αρχαιοελληνικές αναφορές (κρυπτεία, ξενηλασία, μαίανδροι) που κατά καιρούς έχουν προβληθή από ιδεολόγους και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής ως δείγματα πατριωτισμού και πίστης στις προγονικές αξίες. Ο τίτλος του άρθρου του είναι «Τρανών Προγόνων Ιχνηλάτες» και η επιλογή των εικόνων είναι του ίδιου.

...........................................................................

ΤΡΑΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ



Φίλοι μου, έχετε ακούσει τον περιβόητο πια ύμνο της Χρυσής Αυγής; Ο πρώτος στίχος λέει: «-Τρανών προγόνων ιχνηλάτες…». 
Ιχνηλάτης είναι αυτός που ακολουθεί τα ίχνη κάποιων. 

Οι άνθρωποι αυτοί αυτοαποκαλούνται ιχνηλάτες των αρχαίων Ελλήνων. Αλήθεια, σκέφτηκαν ποτέ, πέρασε μέσα στα ξυρισμένα κρανία τους η ιδέα πως κάθε λαός, κάθε εποχή και κάθε πολιτισμός έχει και ΘΕΤΙΚΑ αλλά και ΑΡΝΗΤΙΚΑ στοιχεία; Σημασία δεν έχει να αντιγράφεις τυφλά και άκριτα τον πολιτισμό μια εποχής, αλλά να κρίνεις σωστά και να επιλέγεις τα θετικά στοιχεία , που μπορούν και πρέπει να ενσωματωθούν στο σύγχρονο μοντέλο πολιτισμού.
Μήπως, φαντάζονται αυτά τα άτομα πως οι αρχαίοι πρόγονοί μας ήταν τέλειοι και αψεγάδιαστοι; Μπορούμε να αποδείξουμε εύκολα το αντίθετο:

Η πασίγνωστη φράση: «- Πας μη Έλλην βάρβαρος», το βασικό σύνθημά τους , αν δεν είναι άκραία ρατσιστική, τι άλλο θα μπορούσε να είναι; Κάθε λαός έχει τον πολιτισμό του. Είτε μας αρέσει είτε όχι, οφείλουμε να τον σεβόμαστε, εφόσον θέλουμε να σέβονται και οι άλλοι τον δικό μας. Κάποιος κάποτε είχε πει: "-Η γαλλική γλώσσα είναι η γλώσσα των ανθρώπων, η ιταλική είναι η γλώσσα των αγγέλων, αλλά η αρχαία ελληνική είναι η γλώσσα των θεών". Είναι κι αυτή μία απάντηση στην κυρία Ρεπούση. Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Να μισούμε τις άλλες γλώσσες και να προβάλλουμε μόνο τη δική μας; Θα μιμηθούμε τη ναζιστική θεωρία για την ανωτέρα φυλή;

Η περίφημη σπαρτιατική ΚΡΥΠΤΕΙΑ ήταν ένας βάναυσος και εγκληματικός θεσμός. Οι Σπαρτιάτες από μικρή ηλικία εκπαιδεύονταν παράλληλα σε μεθόδους μυστικής εξόντωσης Ειλώτων τη νύχτα. Από την επόμενη μέρα προσποιούντο πως δεν ήξεραν τίποτε για την εξαφάνιση των θυμάτων τους.

 Και σήμερα κάποιοι έχουν το ασύμμετρο θράσος να διατυμπανίζουν δημόσια και ατιμωρητί πως δεν είναι εγκληματίες, αλλά ότι απλά εκπαιδεύουν πολλά παιδιά στη βάρβαρη αυτή ενέργεια;

Ξενηλασία: Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες επίσης εφάρμοζαν και άλλη «πολιτισμένη» μέθοδο, την ΞΕΝΗΛΑΣΙΑ. Μέσα στη Σπάρτη δεν έμπαινε κανένας ξένος, ούτε ρουθούνι αλλοδαπού όπως λένε κάποιοι σημερινοί «ιχνηλάτες». Οι Σπαρτιάτες ήταν μόνο δεινοί πολεμιστές. Αυτό ήταν το πρότυπό τους για να επιβιώσουν, αφού ήταν μια φούχτα εισβολείς και κατακτητές της Λακωνικής γης. Δεν δημιούργησαν πολιτισμό, δεν ανέπτυξαν τις τέχνες, τα γράμματα, δεν γαλουχούσαν τα παιδιά τους με τα ιδεώδη του ηθικοπνευμα-τικού πολιτισμού και της Δημοκρατίας. Αποτελούσαν μια κολεκτίβα απόλυτα ελεγχόμενη από τους ισόβιους 5 έφορους. Μέσα σε ένα καθεστώς ολοκληρωτικό, χωρίς ατομικές ελευθερίες, ξενόφοβοι, εσωστρεφείς, δύσπιστοι, πνευματικά υπανάπτυκτοι, με σύμπλεγμα κατωτερότητας απέναντι στην λάμψη και την ανω- τερότητα της Αθήνας παρέμειναν ανεξέλικτοι μέχρι που έσβησαν. Τους αντιγράφουν και σ’ αυτό.

Το σύμβολο του Μαίανδρου:
Μία από τις ερμηνείες για την προέλευσή του είναι πως αποτελείται από δύο κομμάτια, που συμβολίζουν τις παλάμες μας. Η μία παλάμη από επάνω και η άλλη από κάτω με λυγισμένα τα δάκτυλα σχηματίζουν μία ανθρώπινη χειραψία: Είναι η χειραψία της ενότητας, της ανθρώπινης αλληλεγγύης, φιλίας και ειρήνης. Όμως, αυτό το υψηλό σύμβολο κατάντησε έμβλημα βίας, ρατσισμού, διακριτικό γνώρισμα παραβατικών και επικίνδυνα εγκληματικών όντων επάνω στις μπλούζες τους. Και καμαρώνει ο επιτελάρχης τους: « Αυτά είναι τα δικά μας λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες, με τον μαίανδρο και με τα αρχαία γράμματα».

Σίγουρα έχουμε πολλά θετικά στοιχεία μα αντιγράψουμε από τους ένδοξους προγόνους μας: Τα δημοκρατικά ιδεώδη, την αγάπη των αρχαίων Αθηναίων για τα γράμματα, τη Φιλοσοφία, τις τέχνες, το αγνό αθλητικό πνεύμα κ.α. Αυτά άνθισαν στη χώρα μας όταν στις άλλες χώρες ζούσαν βάρβαροι νομαδικοί λαοί, Οστρογότθοι, Βησιγότθοι, Ούννοι, οι Γαλάτες του Αστερίξ και του Οβελίξ, οι Ρωμαίοι, οι Αγγλοσάξωνες των σπηλαίων κ.α. Δεν μπορεί, όμως, κανείς να διατείνεται πως είναι Έλληνας, εάν δεν μιλάει σωστά τα Ελληνικά. Θυμηθείτε το περίφημο «Εγέρθητω».

Όμως, πώς μπορούμε να δεχτούμε σε μια Δημοκρατία την δουλεία; Είχαν και οι Αθηναίοι λερωμένη τη φωλιά τους.Οι δούλοι αφθονούσαν στην αρχαία Αθήνα, στο λίκνο της Δημοκρατίας. Ποιά ήταν η στάση των «δημοκρατικών» Αθηναίων απέναντι στους υποτιθέμενους συμμάχους τους; Ίδια και απαράλλαχτη με την στάση της Αμερικής μέσα στο ΝΑΤΟ. Η ίδια ιστορία συνεχίζεται αδιάκοπα. Οι ηγεμονίες βαπτίζονται ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ από τους αρχαίους καιρούς μέχρι σήμερα. Ο επεκτατισμός μετονομάστηκε με διεθνή ορολογία ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, ο οποίος εμπλούτισε το οπλοστάσιό του με τη μέθοδο της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ. Απλά βάζουν στο χέρι την οικονομία μιας χώρας και την κάνουν χάντρα στο κομπολόϊ τους. Αλλοίμονο! Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ. Τα μεταλλαγμένα όπλα λέγονται Δ.Ν.Τ., ΛΟΜΠΥ, ΜΕΡΚΕΛ, ΟΜΠΑΜΑ, ΤΡΟΪΚΑ, ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΣΟΡΟΣ κ.λ.π. Η ηγεμονία στο μεγαλείο της.

Εν κατακλείδι, οι περιβόητοι ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ των τρανών προγόνων στην πραγματικότητα είναι ιχνηλάτες του Αδόλφου Χίτλερ αντιγράφοντας από την ελληνική αρχαιότητα αυτά τα στοιχεία που συνάδουν με την όλη φιλοσοφία του Γ΄ Ράϊχ. Εμπρός γενναίοι ιχνηλάτες. Συνεχίστε να βαδίζετε στο δρόμο της αυτοκαταστροφής.
ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΡΣ!

ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ (ΑΕΡΟΒΑΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: