Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

ΔΥΟ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ 1 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ. Due miniature dal Kavala Open e un commento. 2 short games from Cavala Open 2009...

Για να ξορκίσουμε το κακό σκεφτήκαμε να παρουσιάσουμε 2 μινιατούρες από το εφετινό KAVALA Open, (Καβάλα, από 2009/08/01 έως 2009/08/08) το μεγαλύτερο Διεθνές Τουρνουά στην Ελλάδα.
Πρόκειται για τις συναντήσεις:
ΝΤΕΒΙΑΤΚΙΝ Α. (2589) - ΔΑΓΚΑΚΗΣ Π.( 2160)
ΤΕΠΕΛΕΝΗΣ Ν. (2120) – ΜΠΕΛΟΦ Βλ. (2627)
Και στις δύο περιπτώσεις (φυσιολογική διαδικασία στην κλήρωσι του α΄ γύρου) ένας παίκτης με υψηλό έλο παίζει με έναν από την μέση και κάτω της σχετικης αρχικής λίστας δυναμικότητας. Συγκεκριμένα οι ν. 2 και 11 με τον 82 και 91 αντιστοίχως, συμπτωματικά δύο Ρώσοι Γκρανμαίτρ εναντίον δύο άνευ διεθνούς τίτλου Ελλήνων.

Deviatkin, A. (2589) vs. Dagkakis, P. (2160)




Tepelenis - Belov



Play chess online


Ίσως έπρεπε από την αρχή να αναφερθούμε στο ρεκόρ επισκέψεων που σημειώθηκε προχθές (500+ επισκέψεις) και εχθές (728 επισκέψεις) στο μικρό μας Ιστολόγιο.
Οι λόγοι γι' αυτό το σπάνιο φαινόμενο είναι βεβαίως πολλοί. Υπογραμμίζοντας την ανάγκη λεπτομερέστερης και πρωτότυπης πληροφόρησης του φίλαθλου σκακιστικού κόσμου θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους, όσους μας τίμησαν με την προσοχή τους, σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα, την πρόωρη απώλεια ενός νέου, γεμάτου δημιουργικότητα ανθρώπου, και ειδικά όσους από τον χώρο του διαδικτύου ή της παραδοσιακότερης πληροφόρησης παρέπεμψαν σε εμάς.
Συγκεκριμένα:
Την σκακιστική στήλη της έγκριτης εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» (12.08.09),
Τον ευβοϊκό πρωταθλητή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης «ΣΕΡΒΙΤΟΡΟ»,
Τον φίλο Τάκη Δρεπανιώτη που πρώτος αυτός μας είδε από τα ελληνικά, σκακιστικά, πολιτικά του,
Τον Φίλιππο Κοεράντ, διαχειριστή του μακράν καλύτερου σκακιστικού ιστοτόπου στην Ελλάδα (http://skakistiko.blogspot.com/),
Την ηλεκτρονική έκδοσι της ΖΟΥΓΚΑΣ,
Τον σκακιστικό ιστοτόπο της ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ,
Το Ελληνικό φόρουμ για το σκάκι Greek Chess Blog ,
Και όποιον άλλο ιστολόγο ή διαχειριστή ιστοτόπου (ζητούμε προκαταβολικά συγγνώμη για ενδεχόμενη παράλειψι) μας τίμησε με την ευθεία αναφορά στα κείμενα των αναρτήσεων ή με επώνυμη παραπομπή (λινκ) στο Ιστολόγιό μας.
Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε (λόγω της σοβαρότητας της είδησης δεν θα χασομερήσουμε βέβαια με αναφορές των σχετικών ονομάτων Ιστοτόπων, Ιστολόγων κλπ) το γεγονός ότι υπήρξαν και αρκετές περιπτώσεις που κάποιοι άλλοι είτε αναφέρθηκαν εκ των υστέρων στα ίδια πράγματα με εμάς αποσιωπώντας την πηγή τους, έχοντας κοιτάξη τα κείμενά μας, είτε –ακόμα χειρότερα- πήραν κομμάτια κειμένου και τα δημοσίευσαν με το όνομά τους. Σε καμμία περίπτωσι δεν τίμησαν ούτε την κοινώς εννοούμενη εντιμότητα ούτε την δημοσιογραφική δεοντολογία….
Δεν πειράζει! Υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: