Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΑΕΚ–ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 18–19 (4-4)!! 24ος ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΟΣΦΠ ΣΤΑ «ΠΕΝΑΛΤΙ». CALCIO: INCREDIBILE FINALE x LA COPPA: Olimpiakos supero' AEK

INCREDIBILE FINALE x LA COPPA NEL CALCIO: Olimpiakos vincitore contro AEK (15-14 ai rigori dopo i suplementari). Partita pari al tempo regolare 4-4!!


Ο 67ος τελικός κυπέλλου Ελλάδος δεν ήταν ευτυχής για την Αθλητική Ένωσι Κωνσταντινουπόλεως, αφού μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι, δεν κατάφερε να επιβληθή επι του μόνιμου Πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια στο αλλοτριωμένο και ανυπόληπτο -όπως τόσα άλλα πράγματα στην πατρίδα μας- επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ήταν όντως ένα μεγάλο παιχνίδι. Ίσως ο πιο αμφίρροπος τελικός στην σχεδόν ογδοντάχρονη ιστορία του θεσμού.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιβληθή χάρις στην ευστοχία του (χάρις στην τύχη, ίσως και χάρις στην ανωτερότητα της κλάσης του τερματοφύλακά του) στην διαδικασία από τα έντεκα βήματα, όπου επικράτησε με …15-14.
Ο Θρύλος με αυτό το Κύπελλο έφτασε την συγκομιδή του στα 24 και θα κατακτήση ένα ακόμη «ντάμπλ» (: το 4ο τελευταία 5 χρόνια).
Η Ένωσι θα μείνη η κάτοχος των πανελληνίων ρεκόρ στις σχετικές πρωτιές:
Πρώτο κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο (: 1931-2).
Πρώτο «ΝΤΑΜΠΛ» στο ποδόσφαιρο (: 1939, 70 χρόνια πρίν!).
(Ο Δικέφαλος έμεινε στο γρουσούζικο 13 στο σύνολο των τίτλων κυπέλλου -για να μην αναφερθούμε στην στατιστική με τα ...δοκάρια!)


Η εξέλιξι των τερμάτων του απίστευτου εφετινού τελικού στην κανονική διάρκεια
(Θυμίζουμε, η -μονίμως τελευταία χρόνια ΧΩΡΙΣ ΓΗΠΕΔΟ- ΑΕΚ ήταν τυπικά στην έδρα της):
1-0 Blanco 4'
2-0 Blanco 8'
2-1 Derbyshire 46'
2-2 Dudu 70'
3-2 Scocco 90'
3-3 Derbyshire 96'
3-4 Galletti 102'
4-4 Scocco 107' !!


Στην διαδικασία των «πεναλντι» πάλι η ΑΕΚ ξεκίνησε να εκτελεί, για να χάση τελικά με 14-15.
Ο αποψινός/χθεσινός τελικός μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού ήταν ο έκτος μεταξύ των δύο ομάδων σε 67 τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος. Με την δίκαιη νίκη του ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το «σκορ» 3-3 στις μεταξύ των ομάδων ομάδων αναμετρήσεις.

AEK - Olympiakos 4 - 4 [14-15 penalty] Greek Cup Final 2009 {Penalties}

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ:
Από την μια η χιτσκοκική εξέλιξι του κανονικού αγώνα, από την άλλη το δυσκατάρριπτο ρεκόρ στο σύνολο των τερμάτων, θα κάνουν όλους τους αθλητικογράφους να μιλήσουν (δικιολογημένα αυτή τη φορά) για διαφήμισι του ποδοσφαίρου.
Όμως ποιανού «ποδοσφαίρου»; Σίγουρα όχι του ελληνικού. Αφού στο σύνολο των 28 παικτών που χρησιμοποιήθησαν μόνο 9 (= ούτε το 1/3) ήσαν Έλληνες.
Και φυσικά κανείς τους δεν επέτυχε τέρμα στον κανονικό αγώνα.
Σας δίνουμε τις ελληνικές συνθέσεις του τελικού (όπου κι εκεί υπερτέρησε ο ΟΣΦΠ):
ΑΕΚ:
Νίκος Γεωργέας, Σωτήρης Κυργιάκος, Παντελής Καφές, Γιώργος Αλεξόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
Αντώνης Νικοπολίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Άντζας, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου

Επιμύθιο:
Ως πότε παλικάρια (θα μας εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι);
Αν δεν μπορούμε όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι –κάθε ιστορικού συλλόγου- να αντιδράσουμε σε αυτόν τον προϊόντα αφελληνισμό στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τουλάχιστον ας περιορίσουμε κι άλλο (κι όσοι μπορούμε να τον κόψουμε τελείως) κάθε συναισθηματικό δεσμό με αυτόν τον χώρο, όπου η διαφήμισι, τα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πάσης φύσεως διαπλοκές τις τελευταίες δεκαετίες, μας έχουν ανηλεώς λεηλατήσει τα παιδικά φυλλοκάρδια μας.
Ας φέρουν (οι επιτήδειοι που λέγαμε) 10-20 ενδεκάδες (ή 16άδες) παρδαλών μισθοφόρων, ας τις ονοματίσουν και ας τις χρωματίσουν όπως θέλουν, κι ας αφήσουν ήσυχες τις αναμνήσεις και τους συναισθηματισμούς μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: