Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ. ΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2009 (Γ). SCACCHI SCOLASTICI: La 7ma Scuola Elementare di Calkida ΙIΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ζ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ 2008-9
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ

Ολοκληρώθηκε ο α΄ συνολικός γύρος συναντήσεων (σύστημα "πούλ" με 9 + 9 αγωνιστικές) του Εσωτερικού Πρωταθλήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος 2008-9 στο τμήμα Προχωρημένων.
Ο συναγωνισμός ανάμεσα στα παιδιά ήταν, όπως προβλεπόταν άλλωστε, πολύ έντονος. Όλα τα παιδιά είναι της Στ΄ Δημοτικού με εξαίρεσι την Μαρία την Φλώκου που είναι «πεμπτάκι» και τον Μάνο Δασκαλάκη που είναι Γ΄ τάξι. Ο Πάρις Σοϊλεμέζης είναι εκτός συναγωνισμού, ενώ έχασε και μερικές παρτίδες χωρίς αγώνα.

Προηγείται με εντυπωσιακή άνεσι ο Μιλτιάδης Μεταξάς, με 8,5 βαθμούς στους εννέα αγώνες, θέτοντας έτσι σοβαρή υποψηφιότητα για την τελική επικράτησι. Να υπογραμμισθή η πολύ καλή εμφάνισι του «πιτσιρικά», Μάνου Δασκαλάκη που με 6,5 βαθμούς βρίσκεται στην 3η θέσι, ενώ είναι τριτάκι και αντιμετωπίζει τα παιδιά της έκτης τάξης.

Ευχάριστες εκπλήξεις του πρώτου αυτού γύρου η ανάκαμψι του Χρήστου Δεληγιάννη (δεύτερος με 6,5 βαθμούς) και η πρόοδος του Κωνσταντίνου Φίλου (5,5 β. !).
[Ο φακός απαθανατίζει δύο παρτίδες με μεγάλες εκπλήξεις: Βούλα - Κωνσταντίνος 0-1 και στο βάθος Μάνος – Ανδρέας 0-1]

Την προσεχή εβδομάδα συνεχίζεται το πρωτάθλημα με την έναρξι της δεύτερης φάσης. Οι υπολειπόμενες 9 αγωνιστικές θα έχουν πολύ ενδιαφέρον, ενώ είναι βέβαιο ότι οι αναμενόμενες διακρίσεις των παιδιών στους Νομαρχιακούς Σχολικούς Αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου στην πόλι μας θα αυξήσουν τον συναγωνισμό και κατά συνέπεια και την διάθεσι για τα μαθήματα στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: