Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

“Parlare Italiano?” Με επιμύθιο: «Γκρέκο Μασκαρά». Νέο χρονογράφημα από τον Αιθεροβάμονα! “Greco Mascalzone!”; Testo di cronaca dal “Ambulante etereo”

ΓΚΡΕΚΟ ΜΑΣΚΑΡΑ
1
Αλήθεια, δεν σας ρώτησα: Ξέρετε Ιταλικά; Parlare Italiano?
Είσαστε βέβαιοι ότι δεν ξέρετε; Αν το πιστεύετε αυτό, είσαστε ...μακριά νυχτωμένοι! Τι κι αν δεν μιλάμε όλοι Ιταλικά; Σκεφτόμαστε, σχεδιάζουμε, συμπεριφερόμαστε, ζούμε κι αντιδρούμε με παρόμοιο τρόπο: Αυθόρμητοι, παρορμητικοί, τρελοαίματοι, παθιάρηδες, ρομαντικοί, ερωτιάρηδες( λάτιν λάβερς), καυγατζήδες, βωμολόχοι, κομπιναδόροι, ζημιάρηδες, τσαμπουκάδες, μια του ύψους και μια του βάθους. Γκρέκο – Ιταλιάνο: ούνα φάτσα, ούνα ράτσα. Είδατε που τελικά ξέρετε Ιταλικά; Ποτέ μη λες ποτέ…!
Ανέκαθεν πορευόμασταν μ’ αυτά τα «εθνικά» μας χαρίσματα. Είμαστε, βλέπετε, ράτσα χαρισματική. Και , φυσικά, δεν είναι δυνατό να αφήσουμε να χαθούν αυτά τα εθνικά μας «χόμπυ». Πρέπει να σεβόμαστε την εθνική μας παράδοση την κληρονομιά μας, παραδοσιακοί και διατηρητέοι σαν τα νεοκλασικά κτίρια.
Τι κι αν δεν έχουμε Μπερλουσκόνι; Έχουμε κάτι φοβερά λαμόγια, που κάνουν τον κάθε Μπερλουσκόνι … σκόνη! Έχουμε τα 2 παιδιά από τη Βοστώνη, τους …“BOSTONIANS”! Οι κάθε είδους ελιγμοί μας, η χωρίς όρια υποκρισία μας, ο άκρατος «ωχαδερφισμός» μας, ο παγκόσμια μοναδικός τσαμπουκάς μας , το απύθμενο θράσος μας, η άμετρη εγωπάθειά μας έχουν κατασκευάσει μια φυσιογνωμία καθαρά μεσογειακή . Δεν ήταν δυνατό τα αδέλφια μας, οι Ιταλοί να επιτρέψουν να τους επισκιάσουμε. Σαν γνήσιοι κι αυθεντικοί μαφιόζοι φρόντισαν να μας υποσκελίσουν να μας ξεπεράσουν στο δημόσιο χρέος, στα δημόσια σκάνδαλα (ας είναι καλά ο …Σίλβιο!). Τα χρέη τους είναι πολλαπλάσια από τα δικά μας.
Αλλά κι εμείς δεν πάμε πίσω: Οι παλινωδίες, οι μπλόφες, ο πολιτικός τζόγος βρίσκονται στο φόρτε τους στο μεγάλο μας καζίνο, το …ΜΟΝ ΕΛΛΑΣ (κατά το Μον Παρνές). Είπα - ξείπα, υπογράφω- δεν υπογράφω, κάνουμε- δεν κάνουμε εκλογές, μένουμε- δεν μένουμε στο Ευρώ, παίρνουμε – δεν παίρνουμε την έκτη δόση κ.λ.π. Δεν μπορώ να ξέρω αν τελικά θα πάρουμε την έκτη δόση, όμως εγώ πολύ φοβάμαι ότι, οσονούπω, θα με αναγκάσουν να αναζητήσω …τη δική μου «δόση»!
Τους ξεπεράσαμε τους Ιταλιάνους: Εκείνοι ώρισαν 11μελή επιτροπή τεχνοκρατών για τη διαχείριση της κρίσης τους. Εμείς φανήκαμε πιο μάγκες, πιο πονηροί : Φτιάξαμε ένα συνεργασιακό συνονθύλευμα από 55 (πενήντα πέντε!) περίπου υπουργούς και υφυπουργούς ( ε, ρε μάσα που πέφτει) από πολιτικά πρόσωπα, για να μην ξεχνιόμαστε και για να μην αμφιβάλλουμε ποιος ρυθμίζει το παιχνίδι.


2
Οι 3 κομματικοί αρχηγοί της ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ Α.Ε. είναι απόντες από αυτή την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα είναι «ωσεί παρόντες»!
Μα, θα μου πείτε, πως γίνεται αυτό; Δεν έχετε αντιληφθεί ότι έχουμε να κάνουμε όχι με πολιτικούς, αλλά με ...ταχυδακτυλουργούς; ΑΜΠΡΑ- ΚΑΤΑΜΠΡΑ!
Ο Τζέφρυ δεν είναι τυπικά πρωθυπουργός, αλλά κατευθύνει την πλειοψηφία των υπουργών, που προέρχονται από το κόμμα του. Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο, ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες! Μπαίνει στα όνειρά μας και τα μεταβάλλει σε ζωντανούς εφιάλτες. Φτυστός ο Φρέντυ Κρούγκερ! Αντίστοιχο ρόλο παίζουν και οι άλλοι 2 κομματικοί αρχηγοί: Ο σπουδαρχίδης ( Τόνυ), σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ. Έτσι, οι πολιτικοί της συμφοράς, τα καμένα χαρτιά καλούνται να μας σώσουν. Οι κλέφτες, οι απατεώνες, οι μπαταχτσήδες, οι τυχάρπαστοι καιροσκόποι, οι ανερμάτιστοι αριβίστες, οι αδίστακτοι δολοπλόκοι, οι εθνικοί προδότες. Και έχουν το θράσος και την αμετροέπεια να μιλάνε για εθνική αξιοπρέπεια οι εθνικοί ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ. Εδώ που καταντήσαμε, ΦΙΝΙΤΟ ΛΑ ΜΟΥΖΙΚΑ, ΠΑΣΣΑΤΟ ΛΑ ΦΙΕΣΤΑ…ΑΣΤΑ ΚΑΙ ΧΕ_ΣΤΑ!

Και φτάνουμε στο επιμύθιο: (ΓΚΡΕΚΟ ΜΑΣΚΑΡΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΚΑΣ)

Τσίρκο παράγκα, φίρμα γκρέκα…, ράτσα μπαρούφα ομελέτα, ιστορία…, φράγκο ρεζέρβα φαλιμέντο…, μαντζάρε σοσιαλίστε κομπανία… , φρένο στραπάτσο καραμπόλα…, τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα κόλλα…
Είδατε, φίλοι μου, για πότε σας έμαθα ...Ιταλικά;


Για το γνήσιο της υπογραφής

Ο ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: