Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

«ΕΛΛΑΣ ΓΑΪΔΑΡΩΝ ΧΩΡΑ», σατιρικό χρονογράφημα από τον «Αιθεροβάμονα» “Grecia, la terra di asini” : Testo di cronaca (collaborazione)

ΕΛΛΑΣ ΓΑΪΔΑΡΩΝ ΧΩΡΑ


Κάποτε ο Γιάννης Μηλιώκας τραγουδούσε:
Ladies and gentlemen, / με τα μυαλά που κουβαλάμε και με την τρέλα που μας δέρνει, / ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, / πάμε από το κακό στο χειρότερο.
Αποδείχθηκε ιδιαίτερα εύστοχος και προφητικός ο αγαπητός Γιάννης. (Τυχαίο; Δεν νομίζω. )
Οι αγαπητοί μας εθνοπατέρες, αφού μας φλόμωσαν με τις ατέλειωτες και ατελέσφορες παλινωδίες τους ( Πάμε- δεν πάμε για εκλογές, πάμε- δεν πάμε για συνεργασία, πάμε- δεν πάμε για δημοψήφισμα), τελικά ύστερα από τα εσκεμμένα παιχνίδια τους, από τα οποία βγήκαν κερδισμένοι και αυτοί και οι δικοί τους, μας πέταξαν τη φόλα: Πάμε για κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας. Αλήθεια, σκεφθήκατε πόσα εκατομμύρια ευρώ ή δολλάρια κέρδισαν ΚΑΠΟΙΟΙ μέσα σε μια νύχτα μόλις ακούστηκε η λέξη: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;
Οι πολιτικές μπλόφες διαδέχονταν η μία την άλλη: Ποιόν θέλετε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό; Πετσάλνικο ή Παπαδήμο; Τον Βούδα ή τον Κούδα; Τον Βαλέ ή τον Ρήγα; Βλέπετε οι τζογαδόροι της πολιτικής παίζουν πάντα με μπλόφες και κρυμμένους Άσσους στο μανίκι τους.
Τόσα χρόνια δεν έχετε βαρεθεί να σας πουλάνε το ίδιο παραμύθι, πότε με πράσινη σημαία, πότε με κόκκινη, πότε με μπλέ, και να διαλέγουμε τελικά ποιοι θα μας κοροϊδεύουνε;
Κι όλο πάνε πίσω οι δουλειές, / όλο και τελειώνουνε τα φράγκα / και μεγαλώνει ο πληθωρισμός και μεγαλώνει και το φέσι μας./
Και έρχεται ο μίστερ Παπαδήμος για να μας σώσει λέει. Από πού θα μας σώσει; Από τη συμμορία του ΔΝΤ, στην οποία μας οδήγησαν και την οποία υπηρετεί και ο ίδιος; Από τα σαγόνια της τρόϊκας το αγαπημένο παιδί της Μέρκελ, του Σαρκοζί κ.λ.π.; Τα στελέχη της ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΑΣ κυβέρνησης (βλέπε κλίκας) είναι τα ίδια πρόσωπα ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ που μας έβαλαν στο «λούκι».
Αυτά που λένε είναι χαρτιά σημαδεμένα, αυτά που λένε είναι πλαστές επιταγές, αυτά που λένε είναι σκουπίδια αναμμένα κι εμείς δεν είμαστε για να σβήνουμε φωτιές!
Οι τωρινοί πολιτικοί αρχηγοί είναι πια καμένα χαρτιά. Έχουν καταντήσει πολιτικές γεροντοκόρες. Ο λαός πια ούτε τους ερωτεύεται ούτε τους νυμφεύεται. Θα ξεμείνουν στο ράφι, θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και με τη ρετσινιά του εθνικού προδότη, του φονιά των ονείρων και των ελπίδων του άμοιρου λαού:
Ποιος έχει κλέψει τις ελπίδες και τις πουλάει μία- μία; Ποιος έχει φτιάξει τις πατρίδες και δεν σου έδωσε καμία; Δεν δέχομαι στο χρόνο μου κατάληψη, να ζω το ίδιο έργο σε επανάληψη, προγράμματα να βλέπω κι αριθμούς, να κάνω μια ζωή συμβιβασμούς.
Κλείνω με μερικούς στίχους του αξέχαστου και πάντα επίκαιρου ποιητή μας, του Σουρή:
«Δυστυχία μου , Ελλάς,
με τα τέκνα που γεννάς.
Ω Ελλάς, ηρώων χώρα,
τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα!».

ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: