Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ: Η ΠανδηΜΜΕία ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ PINK FLOYD “PIGS”. Un commento sul morbo dei maiali e un pezzo (in video)

The Pigs and the (pandemic) Flu
ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ & Η ΓΡΙΠΗ (Όπως λέμε, οι Γύπες και οι Γρύπες)

«Ο απώτερος σκοπός της πολιτικής στην καθημερινότητα είναι να κρατάς τον πληθυσμό σε επιφυλακή, να κάνεις τα πλήθη να κραυγάζουν για να τους εξασφαλίσεις ασφάλεια αφού τους έχεις φοβερίσει με μια ατέλειωτη σειρά από μπαμπούλες, όλους φανταστικούς».
H.L. Mencken (Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος, 1920)


Μετά από τα αρχικά δηλωθέντα 5,6,7, έγιναν 20 τα
επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, και ταυτόχρονα με τον θάνατο μιας 38χρονης Βρετανίδας (που όμως όπως λένε οι ίδιοι οι αρμόδιοι, η μόλυνσή της από τον ιό H1N1 πιθανόν δεν είναι η μοναδική αιτία θανάτου της) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (μας είχε προϊδεάση προ δεκαημέρου) ανέβασε το επίπεδο συναγερμού στο ανώτατο, δηλαδή το 6, χαρακτηρίζοντας την επιδημία της νέας γρίπης, εκείνης που αρχικά είχαν ονομάση των χοίρων, πανδημία.

Σήμερα, λοιπόν, ακούσαμε ότι στην χώρα μας (τί φοβερά αντανακλαστικά!!) συνεδρίασε η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης (στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας παρουσία του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου). Μάλιστα οι ειδικοί συνέστησαν μαζικούς εμβολιασμούς, (από το Σεπτέμβριο εμβολιασμός όλων των ευπαθών ομάδων με το κλασικό εμβόλιο της γρίπης, και στην συνέχεια -αμέσως μόλις παρασκευασθή- και με το νέο εμβόλιο για τον ιό Η1Ν1 που ευθύνεται για τη νέα γρίπη). Η χαρά των φαρμακευτικών εταιριών και των μετόχων τους (αλλά και των ΜΜΕ, βεβαίως, βεβαίως)!
Την ετοιμότητα της χώρας για τη νέα γρίπη επιβεβαίωσε καί η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης, όπως πληροφορούμαστε από τον Τύπο, αλλά την επιβεβαιώνει και το εξασέλιδο πληροφοριακό φυλλάδιο στην διπλανή φωτογραφία (έντυπο με την σφραγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο ήλθε σήμερα στα χέρια μας, και μάλιστα στο Σχολείο).

Αντί για άλλο σχόλιο, ας αναλογιστούμε πως για ανεξήγητους λόγους εδώ και έναν σχεδόν χρόνο η ανθρωπότης βρέθηκε σε μια χωρίς προηγούμενο οικονομική κρίσι, (που πολλοί παραδέχονται ως τεχνητή), και πριν καλά καλά καταλάβουμε τι έγινε δεχόμαστε έναν καταιγισμό συγκεχυμένων ειδήσεων για έναν επικείμενο όλεθρο, την εν λόγω πανδημία: «140 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό Η1Ν1, ενώ τα περιστατικά έχουν ανέλθει σε 265.633» ισχυρίζεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός που φροντίζει την υγεία των γηίνων. Και προειδοποιεί την Ευρώπη να πάρη μέτρα μέχρι τον Σεπτέμβριο, αφού το Φθινόπωρο έχουμε στατιστικά έξαρσι των ιώσεων.

Την δυσπιστία μας στις γρίπες των αγελάδων, των πουλερικών, των γουρουνιών και λοιπών πιάτων εποχής (στον κατάλογο κάποιων μαγείρων) την εκφράζει καταλλήλως το παλιό καλό κομμάτι των Pink Floyd Pigs. Ας το καρφιτσώσουμε εδώ οπτικοποιημένο από το You Tube:
[Για την τελευταία φωτογραφία (και το εδώ αιρετικό πνεύμα) βλ. και σ’ αυτό το Ιστολόγιο.]


Κι όπως λέει κι ένα άλλο τραγουδάκι:
Everybody knows the fight was fixed The poor stay poor, the rich get richThat's how it goes Everybody knows…

Δεν υπάρχουν σχόλια: