Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ: ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ. Opening ceremony of the new season with a simultaneous chess exhibition (Simultane)

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
ΜΕ ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ !
Cerimonia di inaugurazione (con Acqua benedetta) per l' anno scholastico e la nuova stagione del nostro Circolo.
Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησαν και φέτος τα μαθήματα του σκακιστικού τμήματος του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Κέντρου ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ “, καθώς και οι δραστηριότητες του Συλλόγου μας για την καινούργια χρονιά.
Ο αγιασμός έγινε χθες, Σάββατο 18 Οκτωβρίου το πρωί, στον χώρο μαθημάτων του Σκακιστικού Τμήματος, στον 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Μ. Ναού Αγ. Δημητρίου, που και φέτος γενναιόδωρα μας παραχωρήθηκε από τον Μητροπολίτη μας, χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του εφημέριου του Ναού, αρχιμανδρίτη Αιμιλιανού Χρήστου, ο οποίος και τέλεσε τον αγιασμό. Ο π. Αιμιλιανός ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους καλή χρονιά, υγεία και πρόοδο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, δια της Γ. Γραμματέως παρέδωσε στον π. Αιμιλιανό μια μικρή οικονομική προσφορά, δείχνοντας την εκτίμησή του και την ευγνωμοσύνη του για την βοήθεια της Μητρόπολής μας.
Παρόντες στον αγιασμό ήταν οι περισσότεροι μαθητές του Σκακιστικού Τμήματος, πολλοί Γονείς, και αρκετά μέλη του Συλλόγου.
Ακολούθησε αγώνας επίδειξης «σιμουλτανέ» ανάμεσα στον Υ.Μ. και δάσκαλο των τμημάτων των αρχαρίων και των μεσαίων κ. Αλέξανδρο Σοϊλεμέζη και μαθητών από όλα τα τμήματα. Πριν την εκκίνηση ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αλέξης Κλαμαρής, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά στα παιδιά, εξήγησε τους κανόνες του σιμουλτανέ. Τέλος, μαζί με τις ευχές για καλή επιτυχία παρότρυνε τους μαθητές να βάλουν τα δυνατά τους για να ξεπεράσουν τον δάσκαλο.



Στο δίωρης διάρκειας σιμουλτανέ (να σημειωθεί ότι λόγω περιορισμένου χώρου 4-5 παιδιά δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος) παίχθηκαν 30 παρτίδες, στις οποίες ο κ. Σοϊλεμέζης κέρδισε τις 25, παραχώρησε 4 ισοπαλίες – στους Βαγγέλη Τζανέτο, Άκη Κυμουρτζή, Μάριο Μετοχιάτη και Μάνο Δασκαλάκη - και υπέστη μια ήττα (από τον Κωνσταντίνο Καββαθά!!).
Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς ήταν αρκετά ελπιδοφόρο και ευχάριστο για όλους, ιδιαίτερα για τους μικρούς μας μαθητές, οι οποίοι συνδύασαν παιχνίδι ( σκακιστικό) και διασκέδαση.

Ιδιαίτερη ευχαριστία: Η φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης έγινε για μια ακόμη φορά αφιλοκερδώς από τον φωτογράφο κ. Αλέκο Τζανέτο.



ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

3 σχόλια:

antiproedros είπε...

Πολύ ωραία η ανάρτηση της Ζωής, και με πολλές φωτογραφίες που δίνουν το κλίμα!

Μέτρησα 27 παιδιά στις φωτογραφίες του σιμουλτανέ ( άλλα 3 θυμάμαι πως τους είπα εγώ να περιμένουν να αδειάσει σκακιέρα για να παίξουν, γιατι μας έλλειπε ένα τραπέζι ακόμα).

Δέν υπάρχει όμως φωτογραφία των τριών μικρών που έπαιζαν απο το βάθος, στο γραφείο με τα κεράσματα της τελευταίας φωτογραφίας! Άν τα έχετε σε άλλη φωτογραφία, βάλτε τα κι' αυτά..!

Ανώνυμος είπε...

Καλή αρχή με υγεία και φρέσκες ιδέες !!

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Κ. Αντιπρόεδρε, ευχαριστώ για τα κολακευτικά σας σχόλια. Οφείλω να ομολογήσω ότι «κόβει» το μάτι σας. Όντως οι σκακιέρες ήταν 27, όμως οι παρτίδες που παίχτηκαν ήταν 30 (μπορεί και περισσότερες) επειδή μόλις τελείωνε κάποια παρτίδα καθόταν κάποιο άλλο παιδί να παίξει ( που λόγω στενότητος χώρου δεν μπορούσε να παίξει από την αρχή), κάποιες παρτίδες επαναλήφθηκαν ( επειδή είχαμε κλάματα ) και σε κάποια στιγμή μπήκε κι ένας μπαμπάς στο παιχνίδι .


@ eggellados,
ευχαριστούμε, επίσης. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. ( όχι μόνο για τις ιδέες αλλά και για την υλοποίησή τους.)


Ζ. Κωνσταντινίδου