Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ: Ικανοποιητική εμφάνιση του 4ου ΓΕΛ Χαλκίδος στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού (6η θέση στα Λύκεια). Scacchi Scolastici a Squadre: Sesto posto per il 4o Liceo di Calkida ai Finali del Campionato Nazionale!

Για μια ακόμα φορά η σκακιστική ομάδα του 4ου ΓΕΛ της Χαλκίδας βρέθηκε στην τελική φάση ενός σχολικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Στους αγώνες για το «19ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών, 2022», που ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Σ.Ε.Φ. το Σάββατο 11 Ιουνίου, η αντιπροσωπευτική Ομάδα του 4ου Γενικού Λυκείου της πόλης μας κατετάγη 6η πραγματοποιώντας αρκετά ικανοποιητική και αξιοπρεπή εμφάνιση.

Με 2 ισοπαλίες και τρείς ήττες συγκέντρωσε 2 βαθμούς σε πέντε αγώνες και ισοβαθμώντας με το Πειραματικό Μουσικο Λύκειο Παλλήνης  (με το οποίο είχε σημειώσει ευνοϊκή «εκτός έδρας» ισοπαλία στον πρώτο γύρο), έχασε την 5η θέση στα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας μετά τον τελευταίο γύρο.

[Τις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης και τα αντίστοιχα μετάλλια μοιράστηκαν οι ομάδες:

1. Λύκειο Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη

2. Πρότυπος Ευαγγελική Σχολή Λύκειο

3. Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ]

 

Με το αποτέλεσμα αυτό το 4ο Λύκειο πλησίασε σε απόσταση αναπνοής το ιστορικό ρεκόρ του, αλλά τελικά δεν κατάφερε να το σπάσει.  Το εν λόγω Λύκειο, ως γνωστόν, έχει συνεχή παρουσία στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα στην ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ από το 2016/7, (έκτοτε διακρίνεται σταθερά, πρωταγωνιστώντας, σε Νομαρχιακό και Περιφερειακό επίπεδο) καικαλύτερο ρεκόρ την 5η θέση του 2019, αλλά και με την εφετινή του συμμετοχή επιβεβαίωσε και το υψηλό επίπεδο των μαθητών και το σταθερό ενδιαφέρον του σχολείου αυτού για το πνευματικότερο των αθλημάτων.


 Η αντιπροσωπευτική ομάδα του σχολείου αποτελέστηκε από τους (αλφαβητικά): 

ΓΟΥΡΝΗΣ Αποστολος, ΛΟΥΚΕΡΗΣ Παναγιωτης, ΜΕΡΚΑΤΗΣ Σωτηριος και ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ Ιολη. 



Και όπως μας πληροφόρησε ο υπεύθυνος για το σκάκι καθηγητής του 4ου Λυκείου (σημειωτέον στο σχολείο αυτό λειτούργησε κατά την εφετινή χρονιά και Όμιλος για το άθλημα του σκακιού) «η Ομάδα έπαιξε χωρίς 2 βασικούς παίκτες, οι οποίοι για σοβαρούς λόγους δεν μπόρεσαν να έλθουν να παίξουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή». Και συμπλήρωσε «αλλά και τα τέσσερα αυτά παιδιά έπαιξαν με μαχητικότητα και ενθουσιασμό δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, λόγος για τον οποίο είναι άξια ακόμα περισσότερων συγχαρητηρίων»!» 

 

Ζ. Κωνσταντινίδου  




Δεν υπάρχουν σχόλια: