Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Με επιτυχία (και Σιμουλτανέ!) στο 4ο ΓΕΛ Χαλκίδος η "αποχαιρετιστήρια εκδήλωση" του Ομίλου Σκακιού για το 2021-2022."Evento di addio" del Gruppo Scacchi al 4° Liceo di Chalkis con una Simultanea. Farewell event of the “Chess Group” at the 4th Lyceum of Chalkis with a Simultaneous.

Το 4ο ΓΕΛ στην Χαλκίδα είναι γνωστό για την δραστηριοποίησί του τα τελευταία χρόνια στο σκάκι. (βλ. π.χ. εδώ)

Εφέτος, στην ομολογουμένως δύσκολη αυτή χρονιά για τις υποχρεώσεις όλων μας, «έτρεξε» στο Λύκειο αυτό και ένα αθλητικό πρόγραμμα με την μορφή - και την επίσημη επονομασία- Ομίλου για το σκάκι. 

Ο Όμιλος απο την αρχή σχεδόν της χρονιάς είχε την λειτουργία του κάθε Δευτέρα 14:00 - 15:00 και ήταν ενταγμένος στον νεοσύστατο θεσμό της Αξιολόγησης. Εχθές, λοιπόν, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μαθημάτων-προπονήσεων της χρονιάς με μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωσι στην Βιβλιοθήκη του Σχολείου. Εκεί παρουσία μαθητών (και ευκαιριακά κάποιων καθηγητών) ο υπεύθυνος της Δράσης (ο ...ειλικρινώς υμέτερος διαχειριστής) με την έγκριση του Διευθυντού, είχε καλέσει τους μαθητές που συμμετείχαν στην λειτουργία του Ομιλου για φιλικά παιχνίδια με σύντομο χρόνο καθώς και για μια, όπως έγραφε η σχετική ανακοίνωσι "φιλική ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ από τον υπογράφοντα υπεύθυνο".

Ο υποφαινόμενος λοιπόν διαχειριστής, αφού αντί ανασκόπησης έκανε μιά σύντομη ενημέρωσι για την διοργάνωσι των προσεχών Σχολικών Πρωταθλημάτων της ΕΣΟ "33ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών και το 19ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών" τον Ιούνιο, αμέσως μετά ξεκίνησε ένα μικρό Σιμουλτανέ.


Οι συμμετοχές - όπως προβλεπόταν άλλωστε- δέν ήσαν πολλές, (οκτώ μαθητές και μία μαθήτρια κάθισαν απέναντι απο τον υποφαινόμενο Candidat Maître), αλλά το γενικό κλίμα χαρακτηρίστηκε απο ιδιαίτερη ικανοποίησι (κι απο τις 2 πλευρές) και μαχητική διάθεσι (και αυτό απο τις δύο πλευρές!).

Για την ιστορία, ο κύριος Υπεύθυνος κέρδισε όλους τους αντιπάλους του. (Ίσως τον ...φοβήθηκαν κάπως παραπάνω!). 

Με την ευχή

 Και του Χρόνου!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: