Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Δυό λόγια για τον Βύρωνα Τσορμπατζόγλου και μια σύντομη παρτίδα: για αποχαιρετισμό. Ultimo addio all’ amico Viron Tsorbatzoglu (piu΄ una partita miniatura dalle Olympiadi degli Scacchi a Salonicco del 1988)

Η χθεσινή ανακοίνωσι στην σελίδα της ΕΣΟ

...

Θα σταματήσει επιτέλους αυτό το κακό στον φιλικό μας σκακιστικό περίγυρο; Τρίτωσε σε διάστημα ενός χρόνου ή όχι; Μετά τους δύο Νίκους (Περγιάλης και Σκαλκώτας) τώρα και ο Βύρων!

Μεγάλη η θλίψι μας σε εμάς που τον γνωρίζαμε από κοντά. Που μας τιμούσε με την φιλία του. Που μας στήριζε με το κύρος του και το ανυστερόβουλο ενδιαφέρον του. Με μια προσωπικότητα που ακτινοβολούσε ευγένεια μαζί με σοφία ήταν αναπόφευκτο να κερδίζει τον σεβασμό και την βαθειά εκτίμησι.  Προσωπικά θα τον θυμάμαι με ιδιαίτερη συγκίνησι. Για πάντα στην καρδιά μου και δίπλα στους εκλεκτούς.

Να ‘ναι ελαφρύ το Μακεδονικό χώμα!


…………………

ΜΙΑ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ

Τα τελευταία χρόνια ο σεβαστός μου φίλος Βύρων, μου έλεγε με ενθουσιασμό πως προχωρούσε στην συστηματική εκμάθησι της Ρωσικής γλώσσας.  Αυτή του η ενασχόλησι ήταν και ο λόγος που ματαιώθηκε και μια συνάντησί μας (κατόπιν επίσημης πρόσκλησής του απο τον ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ) στην Χαλκίδα.

Διάλεξα λοιπόν για την θλιβερή περίστασι, μια παρτίδα με το κατ εξοχήν ρωσικό άνοιγμα: την Άμυνα Πετρώφ. Μια αναμνηστική μινιατούρα από την Σκακιστική Ολυμπιάδα της Θεσσαλονίκης…

Η ΠΑΡΤΙΔΑ

 

Play online chess

Δεν υπάρχουν σχόλια: