Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΑΕΚ ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ: 2ο Τουρνουά Μπλίτς «Δρ Γκρέκο»: Δελτίο Τύπου. 2nd Blitz Tournament “Dr Greco”: press release. Comunicato Stampa x la conclusione del 2ndoTorneo Lampo in onore di Lorenzo Mavilis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 



Με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από το πρώτο και νέο ρεκόρ συμμετοχών, διοργανώθηκε το δεύτερο τουρνουά μπλιτς στη Χαλκίδα από το σκακιστικό τμήμα του Αθλητικoύ Εκπολιτιστικού Κέντρου «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ».
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του The Bookbar Café πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15/12 το 2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ BLITZ «Dr GRECO», το οποίο όπως και το προηγούμενο, ήταν αφιερωμένο στον μεγάλο Έλληνα ποιητή, σκακιστή και πατριώτη Λορέντζο Μαβίλη.
Οι συμμετέχοντες, που έφτασαν τους 45, ήσαν διαφόρων κατηγοριών και ηλικιών (από 6 έως 60+ ετών!) από 6 σωματεία (Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ, ΕΥΒΟΪΚΗ Ε.Σ., Σ.Ο. ΘΗΒΑΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ., ΕΑΟΑ Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ και ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ «Παλαμήδης ο Ευβοεύς») και με τον δείκτη δυναμικότητός τους διαμόρφωσαν έναν Μέσο Όρο Elo > 1333. 
Ανάμεσά τους 2 τιτλούχοι FIDE, ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδος Νίκος Σκαλκώτας και o κατά τεκμήριο ισχυρότερος εν ενεργεία σκακιστής της Εύβοιας, πρωταθλητής (στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα) Ελλάδος για το 2010, Κώστας Νικολαΐδης, ο ισχυρότατος παίκτης του Φυσιολάτρη Νικαίας Γκούμας Γιώργος (με elo 2392), οι 3 πρώτοι σε δυναμικότητα σκακιστές της Θήβας καθώς και αρκετοί παίκτες των ευβοϊκών σωματείων με ελληνικό αλλά και διεθνές ΕΛΟ. Ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο πρέπει να θεωρήσουμε το γεγονός της συμμετοχής είκοσι και πλέον μικρών σκακιστών της Χαλκίδας από κοινού με δέκα περίπου παίκτες ηλικίας βετεράνων από τους οποίους μάλιστα κάποιοι, καθαροί ερασιτέχνες, ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το αγωνιστικό σκάκι! Απόδειξη του ενδιαφέροντος και της αγάπης για το ευγενές άθλημα στην πόλη μας.
Επικεφαλής διαιτητής της διοργάνωσης ήταν ο διεθνής διαιτητής Δημήτρης Κεφάλας, ο οποίος γι άλλη μια φορά βοήθησε σε διοργάνωση του Συλλόγου μας αφιλοκερδώς, συνεπικουρούμενος από την νεαρή βοηθό του, Κοπτερού Έφη. Αφιλοκερδώς προσέφερε τις υπηρεσίες του και ο διαιτητής Β΄ Κατηγορίας Βαγγέλης Καλαϊτζής
Νέο πρωτοποριακό στοιχείο της διοργάνωσης, το γεγονός ότι η εκδήλωση μεταδιδόταν ζωντανά όχι μόνο σε δύο οθόνες εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά υπήρχε μετάδοση εικόνας σε “Live Streaming” και κι έτσι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθούν απ’ ευθείας στιγμιότυπα και παρτίδες οι τυχόν ενημερωμένοι επισκέπτες του παγκόσμιου ιστού μέσω του αντίστοιχου ιντερνετικού καναλιού του συλλόγου μας. Η κάλυψη και τεχνική επιμέλεια έγινε αριστοτεχνικά από το μέλος του Συλλόγου Γιώργο Τσάλλα.
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα βραβεία (χρηματικά έπαθλα ή αναμνηστικά μετάλλια) στους τρεις πρώτους νικητές, αλλά και στους νικητές των άλλων 10 κατηγοριών. Τις απονομές των χρηματικών επάθλων πραγματοποίησαν  ο  Πρόεδρος του Συλλόγου και Διευθυντής Αγώνων Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης, το μέλος της Ε.Ε.Σ Βαγγέλης Καλαϊτζής, ο Πρόεδρος του Σ.Ο. Θήβας –η τετραμελής συμμετοχή του εν λόγω σωματείου πέρα από την ηθική στήριξη που μας προσέφερε, εντυπωσίασε πραγματικά με την αγωνιστική της παρουσία—Γιώργος Συκαράς, επίσης το μέλος του Συλλόγου μας Γιώργος Τσάλλας και η Γ.Γ του συλλόγου Ζ. Κωνσταντινίδου .
Την διοργάνωση στήριξαν κατά σειράν οι: Ι-ΚΤΕΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ (προσωπικά ο κ. Μιχάλης Θαλάσσης),  MICROCHIP (ο φίλος Τάσος Κολτσιδόπουλος), FILEVIA (o Γ.  Μητροπέτρος) και το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ.

Οι νικητές ανά κατηγορία:

ΓΕΝΙΚΗΣ (Χρηματικά Έπαθλα)
1ος   ΓΚΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (ΕΑΟΑ Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ)
2ος   ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΕΥΒΟΪΚΗ Ε.Σ.)
3ος   ΠΑΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Σ.Ο. ΘΗΒΑΣ)

1η ΓΥΝΑΙΚΑ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ( ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ)
1ος ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ:  ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ.)
1ος ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ : ΜΕΤΑΞΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ)

ΜΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ (Μετάλλια):
Κ-16: ΖΗΣΙΜΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κ-14: ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κ-12: ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κ-10: ΤΣΟΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κ- 8:  ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΑΥΛΟΣ

Καλύτεροι Διοργανωτή Συλλόγου :
1ος   ΚΑΛΕΡΓΙΟΣ  ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
2ος   ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3ος   DIMITROV NAIDEN

Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα
Φωτογραφίες κλπ στο ιστολόγιο Νέος Παλαμήδης:






Δεν υπάρχουν σχόλια: