Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Παίζοντας σκάκι στο διαδίκτυο και στο κινητό: 2 μινιατούρες. Playing chess on line and on mobile; 2 short games: A nice miniature of a friend (at chess.com) and another of mine on my mobile (vs Chess Free)



Una partita a scacchi al cellulare: una miniatura con il programma Chess free (liv. 9).

1.
Έχοντας πρόσφατα χάση 2 απανωτές παρτίδες στο Gameknot (αποτέλεσμα να μου πέση και το Elo στο 1889), το να καταφέρω να κερδίσω μια παρτίδα με ένα πρόγραμμα της σειράς στο κινητό, δεν είναι δα και τίποτα το φοβερό.
Αλλά εχθές, ευρισκόμενος σε ένα παρατεταμένο διάλειμμα μιας κοινωνικής εκδήλωσης με τον αδελφό μου, είχα την ευκαιρία να περιεργαστώ το κινητό του και να παίξω δυο παρτίδες σε ένα πρόγραμμα σκάκι που ο ίδιος το θεωρεί πολύ καλό. Άλλωστε είχα το κίνητρο να πάρω «εκδίκησι» για την ντροπιαστική ήττα που είχα σημειώσει την πρώτη φορά, που δύσπιστος δοκίμασα να παίξω στην πλάζ (στο επίπεδο 7, κάπου στα μέσα Αυγούστου), όταν υποτιμώντας την δυναμικότητά του είχα χάσει πανηγυρικά.
Μιλάμε για ένα πρόγραμμα-εφαρμογή για συμβατικά κινητά και “smart phones”, από τα πολλά που είναι διαθέσιμα στο σύστημα “android”. Πρόκειται για το «Chess Free» της Α1  Factory, το οποίο, όπως διαπιστώνω, είναι και αρκετά δημοφιλές.

Αυτή τη φορά ο αδελφός μου όταν είδε ότι νίκησα πειστικά την πρώτη αποψινή παρτίδα με τα λευκά στο επίπεδο 7, ρύθμισε το επίπεδο δυσκολίας πιο ψηλά, στο επίπεδο 9, και με ρώτησε αν έχω προτίμησι στο χρώμα.
Διάλεξα τα μαύρα και νίκησα φυσιολογικά, αφού το πρόγραμμα έπαιξε αρκετά αδύναμα την παρτίδα, ήδη από το άνοιγμα, και διέπραξε απανωτά σοβαρά λάθη.
(Παραθέτω στην συνέχεια την παρτίδα για να βγάλη ο κάθε ενδιαφερόμενος τα δικά του συμπεράσματα)
Η γενική εντύπωσι που αποκόμισα είναι τελικά καλή (με βάσι αυτές τις συνολικά 3 παρτίδες που έπαιξα) και μάλλον θα το κατεβάσω κι εγώ με την πρώτη ευκαιρία στο κινητό μου. Εννοείται μέχρι να βρώ κάτι καλύτερο, στο …τσάμπα!

Chess free (on Level 9) vs Alex Soilemezis  0-1

Play online chess
2.
Η δεύτερη παρτίδα είναι από το διαδίκτυο. Την έπαιξε ο φίλος ο Θανάσης Μπαρμπής στον παγκόσμια αναγνωρισμένης αξίας κόμβο της chess.com και είχε την καλοσύνη να μας την στείλη. Είναι παιγμένη σε χρόνο blitz (5 λεπτών) και αξίζει για το ιδιαίτερα διδακτικό (όσο και θεαματικό) κτύπημα που αποφάσισε τον τελικό νικητή.


Barbis vs Crazy_damage 1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: