Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

«Μακεδονία» σε αθλητικό κανάλι του Connex-TV η F.Y.R.Ο.M.. Γιούχα στους ελλαδίτες φυρόμυαλους! Macedonia x il servizio del Connex-TV la F.Y.R.O.M.?!

Πριν από λίγο με τα παιδιά μου μπροστά στην τηλεόρασι να χαζεύουμε τα αθλητικά κανάλια του πρόσφατα αγορασμένου CONNEX-TV.
Προτιμήσανε ανάμεσα σε κάτι χειμερινά σπόρ, κάτι Ιππασίες κτλ το αγαπητό σε όλους μας «μπάσκετ». Ο διαθέσιμος αγώνας καλαθόσφαιρας δεν ήταν και τόσο σημαντικός, αλλά μας κίνησε την περιέργεια για τον επιπλέον λόγο ότι ήταν και «ζωντανός».
Επρόκειτο για «ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΛΟΒΕΝΙΑ - Π.Γ.Δ.Μ,», που προσφερόταν από το γνωστό δορυφορικό κανάλι Eurosport 2 όπως διάβασα στο πρόγραμμα .
Η έκπληξί μου όμως ήταν μεγάλη όταν πάτησα το κουμπί πληροφοριών του Connex-TV και διάβασα στο ελληνικό μενού της υπηρεσίας, πως έπαιζαν η Σλοβενία με την …Μακεδονία!

Απίστευτα εξοργιστική αμέλεια της μεταφραστικής ή δεν ξέρω ποιάς υπηρεσίας του Connex-TV. Που, μην ξεχνάμε, συνδέεται με την Otenet κι αυτή ως ένα βαθμό με τον κρατικό ΟΤΕ
Η νεοεποχήτικη προπαγάνδα κάθε είδους και απο κάθε κατεύθυνσι (πολιτική, θρησκεία, κοινωνία <=> καπιταλισμός/πολιτική απάθεια, πανθρησκεία/αθρησκεία, πολιτιστικός σκοταδισμός, πανσεξουαλισμός, καταναλωτισμός, μόδα κλπ) έχει μπή μαζί με άλλα «καλούδια» της παγκοσμιοποίησης και των μέσων της σε κάθε σπίτι. Με την τηλεόρασι μάλιστα, σχεδόν σε κάθε δωμάτιο!
Ο ‘Ελληνας εκφωνητής πάντως (του συνδρομητικού καναλιού Eurosport 2;), σε όλη την διάρκεια της μετάδοσής του μίλαγε –και σωστά- για «ομάδα των Σκοπίων» και για Σκοπιανούς παίκτες». Τι λέω; Ακόμα και η κάρτα που κατά διαστήματα έβγαζε το Eurosport, με την οποία πληροφορούσε για το score ήταν άψογη, καθώς έγραφε: Slovenia - F.Y.R. of Macedonia (…) !

Για την ιστορία ο αγώνας, που ήταν αμφίρροπος, (λόγω της κακής εμφάνισης της Σλοβενίας που έπαιξε και με πολλές ελλείψεις) έληξε 70 – 69 υπερ της F.Y.R.Ο.M.

Αλλά ...με τους ημεδαπούς φυρόμυαλους τί θα γίνη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: