ΠΙΝΓΚ – ΠΟΝΓΚ
Μέσα σε όλες τις απογοητεύσεις που μας έδωσε ως τώρα η Ολυμπιάδα του Πεκίνου όσον αφορά τους Έλληνες αθλητές, ήρθε να προστεθεί και η αποτυχία μας να προκριθούμε στο ΟΜΑΔΙΚΟ. Μιά αποτυχία όμως, λίγο-πολύ αναμενόμενη, αφού οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν απο τον όμιλό μας, Κίνα και Αυστρία, είναι καλύτερες απο εμάς. Συγκεκριμμένα, η ΚΙΝΑ είναι μακράν η πρώτη δύναμη στον κόσμο στο πινγκ-πόνγκ, η ΑΥΣΤΡΙΑ κατατάσσεται στην 8η θέση απο την Παγκόσμια Ομοσπονδία ITTF ( δέστε http://www.ittf.com/ ), η ΕΛΛΑΔΑ βρίσκεται στην 10η θέση, και η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ στην τελευταία, 16η θέση.
Τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ομαδικού στον όμιλό μας, είναι :
ΧΩΡΑ
Κίνα ( CHN ) _____ 3 νίκες, προκρίνεται πρώτη.
Αυστρία ( AUT )___ 2 νίκες (ήττα απο CHN), προκρίνεται ως 2η
Ελλάδα ( GRE ) ___ 1 νίκη ( επι της Aυστραλίας ).
Αυστραλία ( AUS ) _ 0 νίκες.
Εκτός του ΟΜΑΔΙΚΟΥ όμως, έχουμε και το ΑΤΟΜΙΚΟ, με τη συμμετοχή των ΚΡΕΑΝΓΚΑ και ΓΚΙΩΝΗ. Αυτό, θα ξεκινήσει αργότερα, με αγώνες νόκ άουτ ανάμεσα σε 168 αθλητές. Ο ΓΚΙΩΝΗΣ θα αγωνιστεί απο την αρχή, ενώ ο ΚΡΕΑΝΓΚΑ θα μπεί στη φάση των 32.
Και στο ατομικό, κυριαρχούν οι Κινέζοι, όπως δείχνει η Παγκόσμια κατάταξη των αθλητών ( RANKING LIST ) του Ιουλίου 2008.
Κορυφαίος είναι ο WANG HAO ( CHN ), που είχε κερδίσει και το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.
Δεύτερος, ο MA LIN ( CHN ), ένας αθλητής που παίζει μόνιμα κοντά στο τραπέζι, και θεωρείται «εκτελεστής». Δηλαδή, έχει τον τρόπο να καρφώνει οποιαδήποτε μπαλιά απο κοντά, σαστίζοντας τον αντίπαλο. Φοβερός παίκτης!
Τρίτος, είναι ο MA LONG ( CHN ), νεαρός και καινούργιος στα «μεγάλα ονόματα». Δέν συμμετείχε στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.
Τέταρτος, ο WANG LIQIN ( CHN ), θεαματικός παίκτης που παίζει καλά μακρυά απ’ το τραπέζι. Πολλοί τον θεωρούν ως τον τεχνικά καλύτερο παίκτη του κόσμου, και ήταν όντως ο κορυφαίος τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στις δύο Ολυμπιάδες.
Πέμπτος, είναι ο Λευκορώσσος SAMSONOV ( BLR ) [ Belarus = Λευκορωσία ], καλύτερος Ευρωπαίος,
Έκτος, ο Γερμανός TIMO BOLL, επίσης σπουδαίος παίκτης.
Ο δικός μας ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΚΡΕΑΝΓΚΑ, βρίσκεται στη 17η θέση της κατάταξης. Όμως, θυμάμαι πως τον Φεβ/ριο 2004 ήταν στην 7η θέση, στην καλύτερη που βρέθηκε σε όλη του τη σταδιοδρομία. Ο Καλλίνικος είναι απο τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ του Παγκόσμιου πινγκ-πόνγκ, και ΑΞΙΖΕΙ να προσέξουμε τους αγώνες του και σ’ αυτή την Ολυμπιάδα. Εκτός των Κινέζων, που ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ, όλοι οι άλλοι έχουν ξαναπαίξει πολλές φορές με τον Κρεάνγκα, και οι μάχες αυτές παρουσιάζουν πάντα ενδιαφέρον και είναι αμφίρροπες!
Όλοι, πλήν του MA LONG, είχαν παίξει και στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.
----
Όσον αφορά ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, και πάλι την κυριαρχία έχουν οι Κινέζες, με πρώτη τη ZHANG YINING, που είχε κατακτήσει και το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, τόσο στο απλό όσο και στο διπλό γυναικών, μαζί με την άλλη μεγάλη αθλήτρια της Κίνας, τη WANG NAN.
Η WANG NAN ήταν η προηγούμενη κορυφαία αθλήτρια της Κίνας, με χρυσό στο ατομικό στο Σίδνεϋ και στο διπλό στην Αθήνα. Τώρα βέβαια, είναι 5η στην Παγκόσμια κατάταξη, αλλα... στο πινγκ-πόνγκ συμβαίνει πολλές φορές «οι παλιοί» να κάνουν ανατροπές με την εμπειρία τους..
Ελληνίδα αθλήτρια, δέν συμμετέχει..
Η WANG NAN ήταν η προηγούμενη κορυφαία αθλήτρια της Κίνας, με χρυσό στο ατομικό στο Σίδνεϋ και στο διπλό στην Αθήνα. Τώρα βέβαια, είναι 5η στην Παγκόσμια κατάταξη, αλλα... στο πινγκ-πόνγκ συμβαίνει πολλές φορές «οι παλιοί» να κάνουν ανατροπές με την εμπειρία τους..
Ελληνίδα αθλήτρια, δέν συμμετέχει..
----
Σταματάω εδώ λοιπόν, αυτή την πρώτη σύντομη ανάρτηση για το ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ στο μπλόγκ του συλλόγου. Δυστυχώς, το ωραίο αυτό άθλημα διεξάγεται σε ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, και θα πρέπει κανείς να χρησιμοποιήσει BINTEO για να μπορέσει να παρακολουθήσει τους αγώνες...
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
1 σχόλιο:
Καλά, (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔ)ΡΕ Αλέξη,
τί "timing" ηταν αυτό;
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την ανάρτησι!
Αλέξανδρος
Δημοσίευση σχολίου