Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Νέος διαδικτυακός εκκλησιασμός εν καιρώ πανδημίας και με ευχή για τον κορωνοϊό! Comunicazione in tempi di pandemia tramite la rete: Preghiera simultanea con "Piccola Compieta".

Εκ νέου διαδικτυακή συμπροσευχή! (Συνδιάσκεψις εν ευρυτέρω κύκλω, μετά Αποδείπνου και όχι μόνον!) 

Επαναλήφθηκε και σήμερα επιτυχώς το προ ημερών εγχείρημα της διαδικτυακής διάσκεψης – εκκλησιασμού, το οποίον υπήρξε σύλληψις του προέδρου μας Αλέξανδρου Σοϊλεμέζη, και υλοποιήθηκε από τον Γεώργιο Φραντζή, καθηγητή πανεπιστημίου Charles Darwin στην Αυστραλία, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, όπου είχαμε τελέσει, άνευ ιερέως, την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου. 
Αυτή την φοράν η παρέα μας διευρύνθηκε κατά πολύ, και είχαμε την χαρά και την ευλογία ιερέως, του πατρός Μιχαήλ, από την μακρινή Αδελαΐδα της αχανούς Αυστραλίας, και ενεργού ιεραποστόλου στα νησιά Φίτζι του Ειρηνικού ωκεανού, (!!!) και ενός άλλου ακόμη ομογενούς από την Αυστραλία, του κ. Κομνηνού Χ. κατοίκου Αδελαΐδος, φυσικά και του διοργανωτή Γεωργίου Φραντζή. 
Το εκκλησίασμα συμπληρώθηκε από δύο γυναίκες, την κυρία Ευγενία Γ., ιδιωτική Υπάλληλο εκ Κρυονερίου Αττικής και την κυρία Άννα Κ. εκλεκτή συνάδελφο (καθηγήτρια Φιλόλογος) του προέδρου μας, τον αδελφό του Γεώργιο Κ. Σοϊλεμέζη από τον Άγ. Στέφανο, και τον εν Χαλκίδι εκπαιδευτικό Ευρυβιάδη Κωνσταντινίδη, και με αυτήν την σύνθεσιν ετελέσαμε, προεξάρχοντος του πατρός Μιχαήλ, την ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μετά των «Χαιρετισμών προς τον Κύριον». 
Μετά την ολοκληρωμένη παρουσίασιν αυτού του όχι τόσο γνωστού εκκλησιαστικού κειμένου, που θεωρείται, όπως μας πληροφόρησε ο «προεδρεύων» καθ. Γ. Φραντζής «Ποίημα Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου», ο πρόεδρος ανέγνωσε εν είδει επιλόγου και την επίκαιρον «Ευχήν δια τον κορωνοϊόν» του λογιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Ιωήλ. 
Σημειωτέον ότι οι εξ Αυστραλίας ξενύχτησαν δια να συμμετάσχουν λόγω της διαφοράς της ώρας. Όπως ήταν φυσικό, με το πέρας της συμπροσευχής μας οι δύο ομογενείς απεχώρησαν δια το προκεχωρημένον της ώρας, αλλ’ οι εν Ελλάδι μετά του Γεωργίου Φραντζή παραμείναμε δικτυωμένοι και συζητήσαμε επ’ αρκετόν δια διάφορα ιστορικοφιλολογικά κυρίως θέματα. 
Νομίζω ότι και αυτήν την φορά όλοι οι «εκκλησιασθέντες» ενθουσιαστήκαμε από το γεγονός. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να επαναληφθεί στο μέλλον!! 

Ευχαριστίες προς τον π. Μιχαήλ διά την ευλογία του και συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο και στον Γεώργιο Φραντζή δια την ιδέα και την επιτυχή πραγματοποίησιν του εγχειρήματος τούτου.

Δημήτριος Προβελέγγιος 
(Ιδρυτικόν Μέλος Δ.Σ. Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ)



Δεν υπάρχουν σχόλια: