Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ: Το «1o Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Δήμου Χαλκιδέων 2012». Η Προκήρυξι. “Abaco e Pezzi”: 1mo Campionato Scolastico (Il Bando)

Μετά από ένα και δύο και τρία και τέσσερα Ομαδικά Σχολικά Πρωταθλήματα στην Χαλκίδα και ένα Διασχολικό, είπαμε στο ΔΣ του «Α.Ε. Κέντρου ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ» να διοργανώσουμε μετά από 2 περίπου χρόνια δεδικαιολογημένης «απραξίας» ένα Ατομικό Σχολικό: Το 1o Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα
Σκακιού στον διευρυμένο πια νέο Δήμο Χαλκιδέων.
Ίδωμεν!


Abaco e Pezzi: 1mo Campionato Scolastico Singolare, Calcide 2012. Il Bando di gara

Προκήρυξη

1o ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ
ΝΕΟΥ (ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ) ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ 2012


Το Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), το 4ο Γυμνάσιο και το Εσπερινό Λύκειο Χαλκίδας, διοργανώνουν το 1ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Δήμου Χαλκιδέων 2012.

Οργανωτική Επιτροπή:
Ζλακώνη Λίλιαν: Πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας
Σοϊλεμέζης Αλέξανδρος: Πρόεδρος Δ.Σ. «Αθλητικού Εκπολιτιστικού Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ»
Κεφάλας Δημήτρης: Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής
Σκαλκώτας Νίκος: Διεθνής Μαίτρ, πρώην Πρωταθλητής Ελλάδος και προπονητής στο σκάκι
Καπεντζώνης Ανδρέας: Διευθυντής 4ου Γυμνασίου Χαλκίδος
Οβαδίας Σάββας: Διευθυντής Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χαλκίδος

Διεύθυνση Αγώνων: Διευθυντής ορίζεται ο ΥΜ Σοϊλεμέζης Αλέξανδρος, εκπαιδευτικός ΜΕ και Πρόεδρος Δ.Σ. «Αθλητικού Εκπολιτιστικού Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ»

Επικεφαλής Διαιτητής - Υπεύθυνος κληρώσεων: Επικεφαλής διαιτητής ορίζεται ο κ. Δημήτρης Κεφάλας FA (= FIDE Arbiter) και υπεύθυνη κληρώσεων η κα Ευγενία Ζευγίτη, διαπιστευμένη FA.

Υπεύθυνος Διάδοσης και δημοσίων Σχέσεων: Κακάτσος Δημήτριος, Αντιπρόεδρος ΔΣ «Αθλητικού Εκπολιτιστικού Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ»

Χώρος και Ημερομηνίες Αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Χαλκίδα, στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδος (: Πάροδος 28ης Οκτωβρίου), το Σάββατο 31 Μαρτίου, με ώρα έναρξης 10:00 π.μ

Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών του διευρυμένου νέου Δήμου Χαλκιδέων.

Δηλώσεις συμμετοχής: Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωση συμμετοχής 08.45΄ μέχρι 09.30΄ πμ.
Όσοι προσέλθουν μετά τις 09.30΄ θα αγωνιστούν ενδεχομένως από τον 2ο γύρο.

Ώρα Έναρξης: 10:00. Τελετή Λήξης, βραβεύσεις και απονομές: ώρα 14:00 περίπου

Σύστημα Αγώνων:
Οι μαθητές και μαθήτριες θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο για κάθε τάξη, με Ελβετικό Σύστημα πέντε (5) γύρων. Σε περίπτωση συμμετοχής 5 ή 6 μαθητών σε μία κατηγορία θα αγωνιστούν με απλό σύστημα πουλ. Σε περίπτωση λιγότερων συμμετοχών, η κατηγορία συνενώνεται με την αμέσως επόμενη ηλικιακά κατηγορία.
Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:
Μαθητές - Μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Α', B΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού, Α', Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείων.
Αρχική κατάταξη:
Η αρχική κατάταξη θα γίνει :1) στις κατηγορίες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών κατά αλφαβητική σειρά 2) στις κατηγορίες Γυμνασίων Λυκείων: με τα εθνικά ΕΛΟ της 1.1.2012 και εν συνεχεία με αλφαβητική σειρά για όσους και όσες δεν έχουν ΕΛΟ.

Κριτήρια Άρσης Ισοβαθμίας: Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά:
1. Αποτελέσματα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους),
2. Κριτήριο Μπούχολτς (βαθμοί αντιπάλων)
3. Κριτήριο Μπούχολτς median
4. Κριτήριο Μπούχολτς cut2.
Χρόνος Σκέψης: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Διευκρινίζεται ότι στους αγώνες ισχύουν οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (ΡΑΠΙΝΤ)

Απονομές - Βραβεύσεις – Έπαθλα
Θα βραβευτούν με μετάλλιο οι τρεις πρώτοι νικητές, το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης, καθώς και ο πρώτος μαθητής/τρια χωρίς αθλητικό δελτίο (έως 31/12/2011). Μαθητής-μαθήτρια που είναι νικητής σε παραπάνω από μία κατηγορία βράβευσης, λαμβάνει όλα τα έπαθλα που του/της αντιστοιχούν.

Διάφορα: Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο (αίθουσα διδασκαλίας) για κάθε κατηγορία. Σε οτιδήποτε δεν αναφέρεται η παρούσα προκήρυξη, αρμόδιοι είναι ο Διευθυντής Αγώνων και ο Επικεφαλής Διαιτητής.

Πληροφορίες: Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε με τον κ. Σοϊλεμέζη Αλέξανδρο στο 2221074558, 6976372967 ή με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ κ. Κακάτσο Δημήτριο στο 6974335435 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: al5zkgps@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: