Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλη επιτυχία στο σκάκι Παίδων/Κορασίδων: ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ – Ευβοϊκή 5-1 και πρωτιά στην Εύβοια! ABACCO E PEZZI: vittoria 5-1 al Campionato giovanile

Μια μεγάλη νίκη σημείωσε πριν από λίγες ώρες η νεανική ομάδα του συλλόγου μας στον γ΄ γύρο του 4ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων - Κορασίδων Ανατολικής Στερεάς 2011.
.
.
Παίζοντας σήμερα στην Χαλκίδα στην έδρα της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών, κατάφερε να νικήση με το καθαρό 5-1. Αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία στην τρίχρονη ιστορία του συλλόγου μας, καθώς σημαίνει την κατάκτησι της άτυπης πρώτης θέσης στην Εύβοια, ενώ σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των άλλων δύο ομάδων (από συλλόγους της Άμφισσας) της Περιφέρειάς μας, θα συνοδευτή με ένα από τα τρία πρώτα μετάλλια στο Πρωτάθλημα αυτό της Ανατολικής Στερεάς.

Η συνάντησι με την αντίπαλη ομάδα διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, αφού ως γνωστόν το ιστορικό σωματείο της Ε.Ε.Σ. είναι το σωματείο εκείνο, με το οποίο ο σχετικά νέος (τρίτος κατά σειράν ιδρύσεως σκακιστικός σύλλογος στην Χαλκίδα) σύλλογός μας, το Α.Ε.Κέντρο «Άβαξ Και Πεσσοί», διατηρεί από την πρώτη κιόλας στιγμή της ίδρυσής του άριστες σχέσεις (πράγμα που ασφαλώς οφείλεται στην αμοιβαία εκτίμησι και φιλικότητα ανάμεσα σε όλα τα μέλη της Διοίκησης αμφοτέρων των Συλλόγων).
Από την άλλη ο σημερινός αγώνας ήταν πιο δύσκολος από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα και βεβαίως αξίζουν συγχαρητήρια και στους δώδεκα παίκτες των δύο ομάδων.


ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ:

Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων και την τυπική ολοκλήρωσι του Πρωταθλήματός αυτού, παραθέτουμε το φύλλο Αγώνος της συνάντησης και τα επί μέρους αποτελέσματα των αθλητών μας.

Η σημερινή σύνθεσι της ομάδας μας:

 Σκακιέρα 1 (Παίδων 1995+, U 16): Σοϊλεμέζης Κωνσταντίνος (Αρχηγός)
 Σκακιέρα 2 (Παμπαίδων 1997+, U 14): Σοϊλεμέζης Γεώργιος
 Σκακιέρα 3 ( >> 1999+, U 12): Καλέργιος Στράτος
 Σκακιέρα 4 ( >> 2001+, U 10): Μπεληγιάννης Νικόλαος
 Σκακιέρα 5 (Κορασίδων 1995+, U 16): Ζησίμου Παρασκευή
 Σκακιέρα 6 ( >> 1999+, U 12): Μπεληγιάννη Αικατερίνη

Αναπληρωματικοί:
1. Μεταξάς Μιλτιάδης
2. Κυμουρτζής Άκης
3. Σοϊλεμέζης Πάρις


ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:






  • 1 Σταμέλος Ιωάννης - Σοϊλεμέζης Κωνσταντίνος 0 - 1


  • 2 Σοϊλεμέζης Γεώργιος – Πίσχινας Ευάγγελος 1 - 0


  • 3 Νικοσλαβινού Μαρία - Καλέργιος Στράτος 0 - 1


  • 4 Μπεληγιάννης Νικόλαος – Ταότρας Ιωάννης 0 – 1


  • 5 Ζησίμου Παρασκευή – Τσότρα Στυλιανή 1 - 0


  • 6 Πίσχινα Μαρία-Ευσταθία - Μπεληγιάννη Αικατερίνη 0 - 1


Συνολικό σκόρ
: Ε.Ε.Σ. - ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ 1-5
.
.
.
.
.

.


ΜΙΑ (Αναλυμένη) ΠΑΡΤΙΔΑ
Σοϊλεμέζης Γιώργος - Πίσχινας Ευάγγελος 1-0








Και δύο θέσεις από τις σημερινές παρτίδες:

Η παρακάτω θέσι προέκυψε στο φινάλε της παρτίδας Μπεληγιάννης Νίκος- Τσότρας Ιωάννης.

Είναι η τελευταία παρτίδα της συνάντησης. Υπάρχει γενική αδημονία και μια σχετική ψυχολογική πίεσι χρόνου για τα Λευκά (που είχαν αργήση και στο ξεκίνημα της παρτίδας). Έχουν προηγηθή 1-2 χαμένα «τέμπο» από πλευράς πάλι των Λευκών που είχαν κερδισμένη θέσι μέχρι πριν από λίγο.

Τώρα η θέσι είναι ισόπαλη και τα λευκά παίζουν την φυσιολογική συνέχεια 1.Ρε1-δ2=
Ακολουθούν οι κινήσεις:
1…, Πγ6-γ2+
2.Ρδ2-δ1, Ρδ4-ε3
3.ζ4-ζ5!?

(Ο Λευκός γλίτωσε την μπανανόφλουδα 3.η6-η7? Που μπορούσε και να χάση αμέσως με το 3…, Πη2 ή …, Πθ2 ή …, Πα2-+ και ακόμη πιο γρήγορα με το πιο δύσκολο 3…, Πγ5!-+, που απειλεί 4…., δ2 και αναπόφευκτο μάτ με 5. ή 6 …., Πγ1)
και τώρα ο Μαύρος, αντί για μια εύκολη ισοπαλία με τριπλή επανάληψι
(π.χ. 3…, Πδ2+ 4.Ρε1, Ρε2+ 5.Ρδ1= κλπ ή και 4.Ργ1, Πγ2+ 5.Ρδ1=. Σημ. αν δεν δώση Σάχ ο Μαύρος και προσπαθήση κάποια στιγμή να κάνει μάτ μετακινώντας τον Πύργο στην γραμμή 2, πχ. 3…, Πθ2 ή Πα2 κλπ, τότε θα αναλάβη δράσι ο λευκός Πύργος που μπορεί να δίνει Σάχ από την γραμμή 6, είτε με το Πε6= είτε από το γ6, και ο μαύρος δεν μπορεί να κερδίση)
κάνει σοβαρό λάθος με
3…, δ2-δ1??

Είναι η σειρά του Λευκού, ο οποίος αντί να κόψη τον Πύργο στο γ2 ανταποδίδει το λάθος παίζοντας βιαστικά:
4.Πθ6-δ6??

.
.
.
.
.

.
Και τα Μαύρα έπαιξαν 4…,Πγ2-γ1+
και μάτ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: