Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΙΣΟΠΑΛΙΑ Ο ΣΚΕΜΠΡΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΕΣΠΙ. ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΡΤΙΔΕΣ. Skembris a Torneo Crespi; Patta ieri e rimane a contatto con i primi!

Αλώβητος ο Σπύρος Σκέμπρης ξεπέρασε το εμπόδιο του επίφοβου (ως έχοντος το μεγαλύτερο Έλο, 2604, στο Τουρνουά) Ουκρανού ΜΔΜ Αντρέι Σούμετς στην χθεσινή παρτίδα του ( ½ - ½ ,29: Σλαβική στο Γκαμπί Βασιλίσσης - βλ. παρακάτω) στο Διεθνές Τουρνουά «Εδοάρδος Κρέσπι» στο Μιλάνο και παραμένει σε τροχιά διάκρισης.
Με το τέλος του 7ου γύρου του Τουρνουά ο Σπύρος βρίσκεται (9ος στην γενική βαθμολογία) ανάμεσα στο γκρουπ των 7 παικτών που ακολουθούν τους 2 πρωτοπόρους, τον Ουκρανό Βαντίμ Σίσκιν και τον Ούγγρο Ιβαν Φάραγκο (2551) που με 5,5 βαθμούς είναι στις 2 πρώτες θέσεις της Γενικής.
Επειδή μάλιστα είναι τελευταίος στα κριτήρια θα πρέπει να κάνη την υπερβασι σ΄αυτούς τους δύο εναπομείναντες γύρους, αν θέλη να αναρριχηθή στην βαθμολογία.

Για τον όγδοο Γύρο, ο Σκέμπρης θα αντιμετωπίση τον τρίτο Ουκρανό ΜΔΜ του τουρνουά, τον Μάλανιουκ (2575), ν.3 στην διοργάνωσι και στην προσωρινή βαθμολογία. Άλλη μία μείζονα δυσκολία για τον Σπύρο...

Τα επτά ζευγάρια της κορυφής στον αποψινό 8ο γύρο:

Shishkin Vadim (5.5) Farago Ivan (5.5)
Abasov Nijat Azad Oglu (5.0) Sumets Andrey (5.0)
David Alberto (5.0) Drazic Sinisa (5.0)
Skembris Spyridon (5.0) Malaniuk Vladimir P (5.0)
GENOCCHIO Daniele (4.5) Lazic Miroljub (5.0)
Melia Salome (4.5) BOVE Alessandro (4.5)
Feuerstack Aljoscha (4.5) Foisor Cristina-Adela (4.5)


Η ΠΑΡΤΙΔΑ Naumkin – Abasov

Με τα λευκά παίζει ο Ρώσσος ΜΔΜ Ιγκόρ Ναούμκιν που τα τελευταία χρόνια φαίνεται εγκατεστημένος στην Ιταλία, και με τα μαύρα ένα φοβερό ταλέντο, ο δεκατετράχρονος Αζέρος Νιτζάντ Αζάντ Ογλού Αμπάσοφ ο οποίος εκτός από ισχυρός Διεθνής Μαίτρ (έχει και 2 νόρμες Γκρανμαίτρ) είναι και ο νούμερο ένα στην κατάταξι FIDE K 14, με Έλο 2525!!
Ο «Νίντζα» Αμπάσοφ, πιθανόν μέλλων Παγκόσμιος Πρωταθλητής (αλήθεια ποια είναι αυτή η …συνταγή του Αζέρικου σκακιού που έχει τόσο προοδεύση τα τελευταία χρόνια;) κάνει ...με τα κρεμμυδάκια τον πολύ πιο έμπειρο αντίπαλό του:



Play chess online



Η ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΟΥΜΕΤΣ - ΣΚΕΜΠΡΗΣ (7ος Γύρος):




Δεν υπάρχουν σχόλια: