Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ: ΕΝΑΡΞΗ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ (ΚΑΙ ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ) Μέρος Β΄. Φωτογραφίες απο το Σιμουλτανέ. Nuova stagione al Circolo con una simultanea...

Consacrazione della nuova stagione al Circolo “AVAX e PESSOI” con una esibizione simultanea..

ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ: ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ
Opening ceremony of the new season 2009-2010 with a simultaneous chess demonstration (Simultane)

Όπως το συνηθίζει (βλ. π.χ. το περσινό ανάλογο) ο Σύλλογός μας, «΄Αβαξ και Πεσσοί», έτσι και κατά τον εγκαινιασμό της νέας σχολικής-αγωνιστικής χρονιάς παράλληλα με την ιεροτελεστία του Αγιασμού, είχαμε εντάξη την διεξαγωγή αγώνα Σιμουλτανέ.
Για την αντιπροχθεσινή μάλιστα περίπτωσι είχε προγραμματισθή να το διεξαγάγη ο Νίκος ο Σκαλκώτας. Ως αρχιπροπονητής του Σκακιστικού Τμήματος, ήθελε να διαμορφώση και μια φρέσκια εικόνα από την αγωνιστική κατάστασι των αθλητών (μεταξύ των οποίων θα βρεθή μετά από …δεκαετίες απραξίας και ο υπογράφων!).
Ένα όμως αιφνίδιο κώλυμα εμπόδισε τον αγαπητό μας πρώην Πρωταθλητή Ελλάδος και Διεθνή Μαίτρ να έλθη στην Χαλκίδα την συγκεκριμένη ημέρα, και έτσι λόγω …ανωτέρας βίας αναγκάσθηκε ο υποφαινόμενος να αναλάβη αυτός να …βγάλη τα κάστανα από την φωτιά.
Προσκεκλημένοι στο Σιμουλτανέ μας ήσαν κατά κύριο λόγο τα παιδιά (‘ευτυχώς’ δεν βγάλαμε –δεν είχαμε λεφτά για την - Αφίσσα!) και αθλητές του Συλλόγου μας.
Έτσι 26 συνολικά αντίπαλοι πήραν θέσι στις σκακιέρες να αντιμετωπίσουν, με τα μαύρα, τον Πρόεδρο του Συλλόγου και δάσκαλό τους.
Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τα 3-4 πιτσιρικάκια, ο συναγωνισμός γενικά ήταν έντονος και η αντίστασι που προέβαλαν οι υπόλοιποι αθλητές (σχεδόν όλοι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου) ήταν αξιόλογη.

Το αποτέλεσμα 21 Νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα.



Αλλά τί ήττα! Ο υπογράφων πρωταγωνιστής-σκουριασμένος ΥΜ έπεσε θύμα μιας μεγαλειώδους (και βεβαίως μνημειώδους) αβλεψίας και με μια κίνησι που ξεπερνά ίσως και τα όρια του ορισμού του «μαζέτα» έγινε μάτ σε μινιατούρα 14 κινήσεων!










Ισοπαλίες απέσπασαν οι (κατ' αλφαβητική σειρά)
Παναγιώτης ΑΛΕΞΙΟΥ,
Χάρης ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ,
Άκης ΚΥΜΟΥΡΤΖΗΣ
και ο τελευταίος μαχητής της συνάντησης (που κατα την διάρκεια της παρτίδας του είχε σθεναρά αρνηθή σε πρότασι ισοπαλίας!)
Γιάννης ΣΦΥΡΙΔΗΣ.
Την μινιατούρα την έκανε ...δώρο στον μπαμπά του (για την συλλογή του!),
ο Γιώργος Σοϊλεμέζης.



Αλλά επ’ αυτού θα επανέλθουμε με όλα τα στοιχεία!














Τελευταίο, αλλά όχι και χείρον (όπως λένε και …οι Άγγλοι):
Οι πανέμορφες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ της σημερινής ανάρτησης, όπως και οι άλλες από τον ΑΓΙΑΣΜΟ, είναι γενναιόδωρη ΠΡΟΣΦΟΡΑ του φίλου μας Αλέκου ΤΖΑΝΕΤΟΥ.

Για μια ακόμη φορά, ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: