Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ 2009. Α΄ ΟΜΑΔΙΚΟ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. SCACCHI SCOLASTICI, Regione Eubea 2009: I TORNEO A SQUADRE

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ 2009. Α΄ μέρος: ΟΜΑΔΙΚΟ.
SCACCHI SCOLASTICI : I TORNEO A SQUADRE
Campionato Regionale (Eubea 2009)
Scuole Elementari e Medie superiori

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι το Νομαρχιακό Σχολικό Πρωτάθλημα Ν. Ευβοίας κατά το Α΄ του σκέλος, το Ομαδικό.
Στους αγώνες τους οποίους διοργάνωσε για λογαριασμό της ΤΕΣΣΑΣ η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς», το αναγνωρισμένο σωματείο από την Ε.Σ.Ο. του οποίου υπήρξε ιδρυτής -προ 4ετίας- ο υπογραφόμενος, προσήλθαν περισσότεροι από 60 μαθητές, σε 14 τετραμελείς ομάδες. Δέκα ομάδες από 6 Δημοτικά Σχολεία (Α΄, Γ΄, Ζ΄, ΙΘ΄ , Κ΄ και ΚΑ΄) της Χαλκίδας και 1 όμορου Δήμου (Αφρατίου), τρείς ομάδες από 2 Γυμνάσια (το Α΄ και το Β΄ Γυμνάσιο) της Χαλκίδας, και ένα Λύκειο (το Β΄ Λύκειο Χαλκίδος).
Το πρωτάθλημα των Δημοτικών Σχολείων διεξήχθη σε έναν όμιλο των 10 ομάδων με ελβετικό 6 γύρων. Τα Γυμνάσια και το Λύκειο έπαιξαν με σύστημα διπλών συναντήσεων πούλ σε έναν κοινό όμιλο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στα Δημοτικά
Δεν λαθέψαμε στην κρίσι μας για το ποια θα ήσαν εφέτος τα δύο πιο ισχυρά Δημοτικά σχολεία: Το 20ο και το 7ο Δημοτικό της Χαλκίδας.
Τα προγνωστικά μας, βέβαια, έδιναν τον πρώτο λόγο στο 7ο Δημοτικό, αλλά τα ισοβαθμούντα δύο Σχολεία-πρωταγωνιστές του Ομίλου τους έλυσαν τις διαφορές τους επι της σκακιέρας (στον 6ο γύρο της διοργάνωσης!), με τελική επικράτησι της ομάδας του 20ου Δημοτικού (= η πρώτη ομάδα του με την ονομασία «Μικτή Εκτάκια»).
Να υπογραμμίσουμε σ’ αυτό το σημείο πως
α. για πέμπτη (ή έκτη;) συνεχόμενη χρονιά το Σχολείο αυτό κερδίζει τον τίτλο του Πρωταθλητή στον Νομό μας,
β. καί η δεύτερή του ομάδα, τα «Τεταρτάκια» κατέκτησε την Τρίτη θέσι και θα προσέλθη (στην αυριανή απονομή) για να παραλάβη το χάλκινο μετάλλιο!
Το 7ο Δημοτικό που διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο γύρο την πρώτη θέσι, κατετάγη δεύτερο, αλλά σημείωσε την καλύτερη επίδοσί του στην ιστορία των αγώνων και μαζί με τις εντυπώσεις κέρδισε και την επίζηλη δεύτερη θέσι της πρόκρισης στους Περιφερειακούς Σχολικούς που θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Λαμία.
Πολύ καλή εμφάνισι πραγματοποίησε και η δεύτερη ομάδα του 20ου ΔημοτικούΜικτή Τεταρτάκια») δικαιώνοντας –και με το παραπάνω- τα πλάνα του προπονητού της.
Την εύνοια της κλήρωσης είχε το 21ο Δημοτικό το οποίο τερμάτισε στην 4η θέσι (και το οποίο –προς τιμήν του- έπαιζε χωρίς κορίτσι στην τέταρτη σκακιέρα), χωρίς να τύχη να παίξη ούτε με τον πέμπτο (=1ο Δημοτικό «Προχωρημένοι»), ούτε με τον έκτο (= 7ο Δημοτικό «Άπαικτοι») της τελικής κατάταξης, δύο ισχυρότερες και πληρέστερες ομάδες. Δηλαδή, έπαιξε με τους 4 πιο αδύνατους αντιπάλους του στην δεκάδα, ενώ με μόνο 2 από τους 5 (στα χαρτιά) ισχυρότερούς του.
(Σημειωνουμε την απουσία σχολείων εκτός Χαλκίδας).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

.
.
.

Ακολουθούν οι συνθέσεις των τριών πρώτων ομάδων.
1ος νικητής: «20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ‘ΕΚΤΑΚΙΑ’»
1η Σκακιέρα: ΣΦΥΡΙΔΗΣ Γιάννης
2η Σκακιέρα: ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ Γιώργος
3η Σκακιέρα: ΡΑΚΑΝΤΑΣ Βαγγέλης
4η Σκακιέρα: ΧΑΤΖΗΛΙΑ Έρση /
ΙΣΜΙΡΟΓΛΟΥ Βάσω
..........
Αναπλ. 1 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ Μάριος

2ος νικητής: «7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ‘ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ’»
1η Σκακιέρα: ΜΕΤΑΞΑΣ Μίλτος
2η Σκακιέρα: ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Χρήστος
3η Σκακιέρα: ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Μάνος
4η Σκακιέρα: ΖΗΣΙΜΟΥ Βούλα
……………………..
Αναπλ. 1 ΦΛΩΚΟΥ Μαρία
Αναπλ. 2 ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Νίκος

3ος νικητής: «20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ‘ΤΕΤΑΡΤΑΚΙΑ’»
Β΄ ΟΜΑΔΑ: ΜΙΚΤΗ ΤΕΤΑΡΤΑΚΙΑ
1η Σκακιέρα: ΜΑΝΤΖΟΥΤΑΣ Ανδρέας
2η Σκακιέρα: ΦΛΩΡΟΣ Γιώργος
3η Σκακιέρα: ΚΑΒΒΑΘΑΣ Κωνσταντίνος
4η Σκακιέρα: ΠΑΠΠΑ Έλευθερία
……………………..
Αναπλ. 1 : ΓΚΟΥΝΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλης
Αναπλ. 2 : ΧΑΛΙΩΤΗΣ Δημήτρης

Η βράβευσί τους με κύπελλα και μετάλλια θα πραγματοποιηθή αύριο μαζί με τις απονομές των νικητών του αυριανού ΑΤΟΜΙΚΟΥ Νομαρχιακού.
Οι δύο πρώτες ομάδες προκρίθηκαν για το Περιφερειακό Σχολικό Ομαδικό. Θα τις παρακολουθήσουμε από κοντά στην δύσκολη προσπάθειά τους για την ενδεχόμενη πρόκρισί τους στα τελικά του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος.

Στα Γυμνάσια
Πιο εύκολη από ό,τι αναμενόταν ήταν η επικράτησι του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας (= «Α΄ Ομάδα»). Πρώτο το Πρώτο, λοιπόν, με 10 βαθμούς ( 4 νίκες και 2 ισοπαλίες).

Δεύτερο κατετάγη (κατακτώντας και την δεύτερη θέσι πρόκρισης για την επόμενη φάσι, το Περιφερειακό), το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδος με τέσσερις βαθμούς.

{Στην φωτογραφία με την Ομάδα του 2ου Γυμνασίου (εξ αριστερών - Τζανής Γιώργος, Κυμουρτζής Άκης, Νίκος, Δεσίπρη Αρετή), λείπει η Γιάνγκου Μαρίνα}


Στην Τρίτη θέσι, και με μέτρια απόδοσι, (3 ισοπαλίες σε 6 αγώνες), βρέθηκε η δεύτερη ομάδα του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδος.

Στα Λύκεια παρουσιάστηκε η πάγια (λόγω του εξεταστικοκεντρικού πνευματοκτόνου συστήματος της χώρας μας) απροθυμία συμμετοχής των μαθητών. Ιδιαίτερα απογοητευτική για μας, η απουσία του Α΄ Λυκείου της πόλης.
Από την άλλη, το 2ο Λύκειο Χαλκίδος με την ισχυρότατη (καί σε επίπεδο ΤΕΣΣΑΣ) τριάδα των μαθητών-αθλητών της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών ( Γιάννης Βασιλείου, και αδελφοί Παύλου) μπορεί και να φόβισε λόγω ισχύος με την παρουσία της, αλλά εμφανίστηκε χωρίς κορίτσι στην θέσι 4. Θα είναι κρίμα γι’ αυτήν την ομάδα να μην πλαισιωθή για τους αγώνες της Περιφέρειας (και για την πιθανότατη πρόκρισί της στα τελικά του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος στην Χαλκιδική) με μία μαθήτρια του Σχολείου για την υποχρεωτικά ‘γυναικεία’ τέταρτη σκακιέρα.


Για τα σημερινά παρατράγουδα σε βάρος μας, ίσως επανέλθουμε αύριο μετά την ολοκλήρωσι και του ατομικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: